REGIONÁLNÍ ANALÝZA Cvičení 2 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Statistika.
Advertisements

Statistické funkce v tabulkovém kalkulátoru Excel MS
Histogram představuje grafické zobrazení intervalového zobrazení četnosti znaku jakosti slouží k názornému zobrazení „struktury“ naměřených dat hranice.
Okna vesmíru statistiky dokořán
Statistické charakteristiky variability
Regionální ekonomická analýza Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní.
Příprava, řízení a realizace programů a projektů ERDF a KF ÚVOD DO PROBLEMATIKY Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název.
Fond soudržnosti EU v ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do.
Veřejná správa 5RE901Teorie a management veřejné správy Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA DOPRAVA
REGIONÁLNÍ ANALÝZA 1 Evropský sociální fond
EXPLORATORNÍ STATISTIKA
Charakteristiky variability
KVANTILY OA a VOŠ Příbram.
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Statistika Vypracoval: Mgr. Lukáš Bičík
Charakteristiky polohy hodnoty znaku - čísla popisující polohu znaku na číselné ose -můžeme zvolit: -Aritmetický průměr -Modus, medián -Harmonický průměr.
PRAVDĚPODOBNOST A STATISTIKA
Tloušťková struktura porostu
Téma 11 Odstraňování chudoby (Poverty Relief). Hlavní problémy odstraňování chudoby: chudoba je mnohorozměrná (má různé projevy – vzdělání, bydlení, majetek...)
REGIONÁLNÍ ANALÝZA PRŮMYSL 4
Regionální politika Problémové regiony ve vybraných členských zemí EU
Techniky projektového řízení
Základní statistické charakteristiky
Urbanizační procesy Evropský sociální fond
Charakteristiky variability
Regionální politika ČR a EU 2 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA Cvičení 3 Evropský sociální fond
Biostatistika 4. přednáška
Teorie psychodiagnostiky a psychometrie
Popisné statistiky. Výskyt strupovitosti se zdá být ve vztahu s obsahem některých chemických prvků “ve slupkách“ hlíz. Některé odrůdy trpí strupovitostí.
Pohled z ptačí perspektivy
REGIONÁLNÍ ANALÝZA Cvičení 4 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
Základní struktura projektu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA METODY
Na co ve výuce statistiky není čas
Základy matematické statistiky. Nechť je dána náhodná veličina X (“věk žadatele o hypotéku“) X je definována rozdělením pravděpodobností, s nimiž nastanou.
Statistické srovnávání ekonomických jevů
Projektový management Přednáška č. 1 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA CESTOVNÍ RUCH
Praktické souvislosti projektového managementu Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je.
REGIONÁLNÍ ANALÝZA Cvičení 5 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice.
VY_32_INOVACE_21-16 STATISTIKA 2 Další prvky charakteristiky souboru.
Kurzy eura v roce 2009 k prvnímu dni v měsíci zaokrouhlené na celé Kč Kč28.
© Tom Vespa STATISTICKÉ ZPRACOVÁNÍ DAT (JEDNOROZMĚRNÉ SOUBORY)
… jak jsem na tom ve srovnání s ostatními?
Popisná analýza v programu Statistica
Základy popisné statistiky
Popisné charakteristiky statistických souborů. ZS - přesné parametry (nelze je měřením zjistit) VS - výběrové charakteristiky (slouží jako odhad skutečných.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Charakteristiky variability Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
Vytvořil Institut biostatistiky a analýz, Masarykova univerzita J. Jarkovský, L. Dušek, M. Cvanová Kontingenční tabulky v Excelu Základní popisné statistiky.
STATISTIKA 1. DISTRIBUČNÍ FUNKCE Slouží k popisu rozdělení (distribuce) číselných dat Je zobecněním relativních četností F(y) = p(Y≤ y) F(y) … udává podíl.
STATISTICKÉ METODY V GEOGRAFII
Statistika 2.cvičení
STATISTICKÉ ZPRACOVÁNÍ DAT (JEDNOROZMĚRNÉ SOUBORY)
Popisná analýza v programu Statistica
Statistické srovnávání
Spojitá a kategoriální data Základní popisné statistiky
Typy proměnných Kvalitativní/kategorická binární - ano/ne
Deskriptivní statistika
Střední hodnoty Udávají střed celé skupiny údajů, kolem kterého všechny hodnoty kolísají (analogie těžiště). Aritmetický průměr - vznikne součtem hodnot.
Kapitola 3: Centrální tendence a variabilita
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
ASTAc Biostatistika 2. cvičení
Analýza kardinálních proměnných
Autor: Honnerová Helena
Základy popisné statistiky
Transkript prezentace:

REGIONÁLNÍ ANALÝZA Cvičení 2 Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Četnosti Absolutní Relativní Kumulativní absolutní Kumulativní relativní Excel – filtr Excel – grafy –prstencový, skládaný sloupcový, sloupcový

Kvantily Medián Kvartily – dolní, horní Decily Percentily Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Další charakteristiky polohy Průměr –Aritmetický –Harmonický –Geometrický –Kvadratický x H ≤ x G ≤ x ≤ x K Modus Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Variabilita Variační rozpětíR=x MAX -x MIN Rozptyl Směrodatná odchylka Kvartilová odchylka Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Ukazatele Primární a sekundární –Funkce (rozdíl nebo podíl) různých nebo jednoho primárního ukazatele –Indexy samostatně!!! Absolutní a relativní Okamžikové a intervalové Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

Indexy Bezrozměrné číslo Časové, prostorové, druhové Jednoduché – srovnáváme jeden ukazatel –bazické indexy –řetězové indexy Složené – různá období, různá místa. Souhrnné – více ukazatelů Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102

ČSÚ http://czso.cz/csu/2009edicniplan.nsf/publ/ Název projektu: Kvalitní vzdělání je efektivní investice do lidského kapitálu – cesta k uplatnění absolventů VŠE na trhu práce; CZ.2.17/3.1.00/32102