ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ 1. 07/ /21
Advertisements

Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
ZLOMKY 7. ROČNÍK ZÁKLADNÍ ŠKOLY
FIGURÁLNÍ KRESBA Figurální kresba Co je figurální kresba?
Puzzle – jehličnaté stromy
Exponenciální rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
Popis - opakování a procvičování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Leonardo da Vinci Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Vedlejší věta podmětná, přísudková
Vzájemná poloha dvou kružnic
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
PROVĚRKY Převody jednotek času.
ČLOVĚK 1 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Kam letí letadlo? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Základní části obličeje
Dělení lomených výrazů
Rozklad mnohočlenů na součin
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
JAK NA MALOVÁNÍ ZÁTIŠÍ V PC
SLOH – popis statický popis uměleckého díla
Pracovní materiál pro děti se speciálními vzdělávacími potřebami – vady zraku Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
JÍT Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
KŮŇ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 1_54
Napiš čísla od 1 do 10 a pokus se určit minerály na obrázcích.
Leonardo da Vinci Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
PES Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
18) Dělení podle funkce, námětu… Výtvarná příprava 1.
Vzájemná poloha dvou kružnic
ŽÁBA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
LOGARITMICKÉ ROVNICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kateřina Linková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  ,
SLEPICE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
„Jak ji vidím…“ Mgr. Alena Ščuková
LEV Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
PRASE Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Zakresli dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
MEDVĚD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
KRÁLÍK Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
HAD Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Alena Doušová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného.
Autor © Žaneta Prošková
Stylizace kresby figury a detailů
ZÁKLADNÍ TVARY Zopakuj si:
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
UŽITEČNÁ ZVÍŘATA A ROSTLINY 2
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
ČLOVĚK 3 Mgr. Alena Ščuková
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO PODPORA PRO VÝUKU
B a r v y Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vzájemná poloha dvou kružnic
Napiš čísla od 1 do 10 a pokus se určit minerály na obrázcích.
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Slož popletené obrázky.
Tvary – přiřazování Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
ČÁSTI TĚLA Potřebné věci Autor © Žaneta Prošková
Už to umím ! ZÁKLADNÍ TVARY Zopakuj si:
Transkript prezentace:

ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Jakými znaky bys charakterizoval/a lidskou postavu? NOHA RUK A HLAVA KRK UŠI TRUP OKO NOS VLASY ATD…. NOHA RUKA

ÚKOL Pokus se vytvořit svou bytost, která bude odlišná od lidské… Zvol si libovolnou techniku… (kresba tužkou, perokresba, fixy, pastelky, koláž, prostorová tvorba…)

Úkol pro skupinu: Rozdělte se do skupin po dvou až třech lidech. Srovnejte své návrhy a pokuste se vybrat nejoriginálnější části náčrtků, ze kterých pak vytvořte jednu bytost ve větším provedení (cca 1 m × 1 m).

ÚKOL Pro hotovou práci vymyslete název a vystavte ji ve třídě, na chodbě či jinde.

Ilustrace pro povídku: Ve slohu se pokuste ve stejné skupině vymyslet příběhpříběh pro svou bytost. Použijte svou postavičku a příběh převeďte do komiksu.komiksu

A nyní se zamysli nad pojmy: FIGURA KOMPOZICE FIGURÁLNÍ KOMPOZICE

Figurální kompozice FIGURAKOMPOZICE Přiřaď jednotlivá slova k těmto výrazům a pokus se charakterizovat FIGURÁLNÍ KOMPOZICI ČLOVĚK POSTAVA SESKUPENÍ HARMONIE RUKA ROZVRŽE NÍ

Trocha teorie… Figurativní umění: Umělecká tvorba zobrazující předměty okolního světa, jak je umělec vnímá svými smysly, na rozdíl od umění nefigurativního, jež vyjadřuje nepředmětné představy umělcova nitra. Kompozice: Skladba; 1. uspořádání prvků do smysluplného celku; 2. výstavba uměleckého díla, při níž dochází k vzájemnému vztahu mezi jednotlivými částmi a celkem. Vlastní foto – práce dětí TROJAN, R. - MRÁZ, B.: Malý slovník výtvarného umění. 1. upravené vyd. Praha: FORTUNA, 1996, s ISBN TROJAN, R. - MRÁZ, B.: Malý slovník výtvarného umění. 1. upravené vyd. Praha: FORTUNA, 1996, s. 62. ISBN

Něco z historie: Lidská figura byla a je nedílnou součástí výtvarného umění. Porovnej figury a popiš alespoň 5 výtvarných rozdílů. TIZIAN - Jezdecký portrét Karla V. (1548) Bohumil Kubišta: Hypnotizér,

Leonardo da Vinci Byl všestrannou renesanční osobností. renesanční Značnou část svého života věnoval studiu anatomie Své poznatky uplatnil v umělecké tvorbě

Znáš další malíře nebo sochaře? Napiš jména Zapiš, co ještě jsi někdy slyšel/a o výtvarném umění…

Závěrečné sebehodnocení: Do tabulek zakresli postavičky, podle svého hodnocení. Podařilo se ti vytvořit originální bytost? Jak ses zapojil/a při práci ve skupině? Budeš již vnímat více detailů ve figurální kompozici? Zlákala tě tato práce k objevování umění?

Použité obrázky Klipart Wikipedie Archív autorky – práce dětí Vlastní Citace TROJAN, R. - MRÁZ, B.: Malý slovník výtvarného umění. 1. upravené vyd. Praha: FORTUNA, 1996, s. 62, 100. ISBN