ICT ČJ VS po P Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Křížovky s VS po M II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Advertisements

Křížovky s VS po P II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO P a slova příbuzná.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.B.16 Název pro školu:
Křížovky s VS po L II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Křížovky s VS po B IV. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
VY_32_INOVACE_01_ČESKÝ JAZYK
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
Základní škola a Mateřská škola Slapy, okres Praha-západ
Procvičování vyjmenovaných slov po
ICT ČJ VS po B Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
ICT VL Naše okolí 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT M 5.R. Zlomky Anotace: Prezentace obsahuje práci s pomůckou k pochopení učiva o zlomcích. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli.
ICT ČJ 5.ročník Význam slov IV.
ICT ČJ VS po L Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly III Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
ICT M 5.R. Desetinná čísla
ICT M 5.R. Další jednotky hmotnosti
VYJMENOVANÁ SLOVA PO P ROZLIŠUJEME
VYJMENOVANÁ SLOVA. VYJMENOVANÁ SLOVA pýcha klopýtat pytel třpytit se pysk zpytovat netopýr pykat slepýš pýr pyl pýřit se kopyto čepýřit se.
ICT ČJ VS po S Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace
Křížovky s VS po P I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly II Anotace: Prezentace obsahuje příklady k procvičení učiva počítáme s velkými čísly. Prezentace je prezentována.
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
ICT ČJ párové souhlásky uvnitř slov
ICT VL PRAVĚK II – 4.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT VL Evropa 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
Vyjmenovaná slova po P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT VL Naše okolí 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace:
ICT ČJ VS po V Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
ICT ČJ procvičování učiva 4. a 5.ročník
ICT M 5.R. Písemné násobení a dělení
Mgr. Vladimíra Mikulášková
VYJMENOVANÁ SLOVA P.
ICT VL Asie 5.R. Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět Tematický okruh: Místo, kde žijeme Anotace: Prezentace.
ICT M 5.r. Slovní úlohy – v obchodě Anotace: Prezentace obsahuje cvičení, která slouží k řešení slovních úloh. Prezentace je prezentována interaktivně.
ICT M 5.R. Počítáme s velkými čísly
ICT M 5.R. Římské číslice II
ICT VL Pravěk – procvičování 4.R
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_317_3TR_CJ Autor: Mgr. Lenka Nytrová.
Křížovky s VS po L III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT ČJ VS po Z Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
TÉMA: VYJMENOVANÁ SLOVA PO P Vytvořila: Mgr
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT zaměření VM:3. ročník – Jazyk a jazyková komunikace – Český jazyk a literatura – Vyjmenovaná.
Křížovky s VS po V I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Š ABLONA : ICT ČJ Č ÍSLOVKY 5.R. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
ICT M 5.R. Jednotky času
ICT M 5.R. Jednotky hmotnosti
ICT M 5.R. Jednotky času Anotace: : Prezentace obsahuje učivo Jednotky času v reálných situacích a příklady k procvičování. Prezentace je prezentována.
ICT VL Evropa – povrch 5.R.
ICT VL Naše okolí 5.R.  Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět  Vzdělávací obor: Člověk a jeho svět  Tematický okruh: Místo, kde žijeme  Anotace:
ICT VL Evropa 5.R Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět
ICT ČJ VS po M Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace:
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
Křížovky s VS po B III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ICT M 5.R. Desetinná čísla kolem nás
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět: Český jazyk Ročník: 4.
Přesmyčky s VS po M Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_04 _Vyjmenovaná slova po m, p Autor: Regina Byrtusová Předmět: Český jazyk Třída: 4.,5. ročník Šablona projektu: III/2 Inovace.
VYJMENOVANÁ SLOVA PO P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marcela Zemanová. Dostupné z Metodického portálu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň- Božkov v rámci EU projektu Moderní škola, autor Iva Zemanová Výukový materiál vytvořený ZŠ a MŠ Plzeň – Božkov.
Vyjmenovaná slova po P Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_09_A__10_Vyjmenovaná slova.
Přesmyčky s VS po P Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola,
Vzdělávací Jméno autora Mgr. Blanka Pišvejcová Datum vytvoření
Vyjmenovaná slova po P.
Transkript prezentace:

ICT-2-1-10 ČJ VS po P Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova Anotace: Prezentace obsahuje výklad – vyjmenovaná slova po P. Součástí prezentace je pracovní list, do kterého žáci napíší zjištěné informace o netopýrovi. Prezentace je prezentována interaktivně na tabuli. Autor: Mgr. Pavla Polanská Jazyk: Český jazyk Očekávaný výstup: píše správně i/y po obojetných souhláskách Speciální vzdělávací potřeby - žádné – Klíčová slova: vyjmenovaná slova, příbuzná slova, význam slov Druh učebního materiálu: prezentace, pracovní list Druh interaktivity: kombinovaná/výklad/aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání – základní vzdělávání - první stupeň - druhé období Typická věková skupina 10-11 let Celková velikost – 187 kB – soubor pptx

Vyjmenovaná slova po P P – pýcha, pytel, pysk, netopýr, slepýš, pyl, kopyto, klopýtat, třpytit se, zpytovat, pykat, pýr, pýřit se, čepýřit se

Dávej pozor na význam slov y / i pyl (z květu) X pil (napil se) pýcha (pyšný) X píchá (špendlík) slepýš (ještěrka) X slepíš (papír) opyluje (včela) X opiluje (pilníkem) na pysku (na puse) X na písku (pískoviště) zpychnout (pyšný) X spíchnout (sešít)

Vyhledej pomocí internetu informace o netopýrovi Vyhledej pomocí internetu informace o netopýrovi. Na pracovní list napiš informace, které jsou pro tebe nové. To co už víš, nepiš. Doplň ilustrací  Netopýr ………………………………………………………. ……………………………………………………………………. …………………………………………………………………..… …………………………………………………………………….. …………………………………………………………………..… …………………………………………………………………….. ……………………………………………………….................

Použité obrázky štítek – BLMPSVZ – autor vlastní Včela medonosná … http://www.naturfoto.cz/vcela-medonosna- fotografie-13922.html Slepýš křehký … http://www.naturfoto.cz/slepys-krehky- fotografie-1433.html