Evropa – státy a hlavní města

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Otáčivé účinky síly PÁKA
Advertisements

ÚVOD DO DĚJEPISU II. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Tundra a polární pustina
Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
ČLOVĚK ROZUMNÝ (HOMO SAPIENS)
Alkany Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
VÝVOJ ZEMĚ I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
ÚVOD DO DĚJEPISU III. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jana Jančová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Evropa – státy a jejich hlavní města
Evropa – státy a hlavní města
Evropa – státy a jejich hlavní města
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
FYZIKÁLNÍ KUFR Pohyb tělesa (7. ročník)
Puzzle – jehličnaté stromy
ČLOVĚK ROZUMNÝ (HOMO SAPIENS SAPIENS)
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
BAJKAL Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
PŘIŘAĎ FOTOGRAFII K OBRÁZKU aktivita
ČLOVĚK ZRUČNÝ (HOMO HABILIS)
ČLOVĚK VZPŘÍMENÝ (HOMO ERECTUS)
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace SEVERNÍ EVROPA.
Evropa – státy a hlavní města
Evropa: severní Evropa
Evropa – poloha na Zemi Hranice Evropy, poloostrovy, ostrovy
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
PYTHAGOROVA VĚTA PŘÍKLADY
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/30 Anotace Státy Evropy a jejich hlavní města – žák vyhledá státy jihovýchodní Evropy a jejich hlavní města,
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/1 Anotace: Poloha Evropy – žák ukáže hranice Evropy, pojmenuje a nalezne poloostrovy a ostrovy Autor: Mgr. Lubomír.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/28 Anotace Státy Evropy a jejich hlavní města – žák vyhledá státy jižní Evropy a jejich hlavní města, vyhledá.
(PRÁCI ZAHÁJÍTE STISKNUTÍM KLÁVESY F5)
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/9 Anotace: Vodstvo Evropy – žák vyhledá řeky a jezera a správně je pojmenuje Autor: Mgr. Lubomír Šára Jazyk:
Vyhledávejte ve své příruční mapě.
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Půdní typy Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/32 Anotace Státy Evropy a jejich hlavní města – žák vyhledá státy východní Evropy a jejich hlavní města, vyhledá.
Identifikátor materiálu: Přírodní vědy - 1/4 Anotace: Vodstvo Evropy – žák vyhledá oceány, moře, zálivy, průlivy a správně je pojmenuje Autor: Mgr. Lubomír.
KRUŽNICE KRUH Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Pohádkový okruh Pacifikem Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Jezera, bažiny a rybníky
Hra k zopakování a procvičení učiva ( Test znalostí) Podobnost Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
Evropa – státy a hlavní města
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Evropa – státy a hlavní města Vyhledávejte ve své příruční mapě. Západní Evropa Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Evropa – státy a hlavní města
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Severní Evropa - přehled
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Poznávačka - sudokopytníci a lichokopytníci
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
PUZZLE Podpora výuky o stálých a tažných ptácích
Název učebního materiálu
Interaktivní vyhledávání dvou stejných obrázků.
WHAT IS YELLOW? Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Půdní druhy Obr.1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Najdi rozdíl IV. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Orofacionální cvičení III.
Zakresli popř. načrtni dle 3D modelů – nárys, bokorys a půdorys
Transkript prezentace:

Evropa – státy a hlavní města Severní Evropa Vyhledávejte ve své příruční mapě. Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Island Reykjavík Autor © Lubomír Šára

Norsko Oslo Autor © Lubomír Šára

Švédsko Stockholm Autor © Lubomír Šára

Finsko Helsinky Autor © Lubomír Šára

Dánsko Kodaň Autor © Lubomír Šára

Severní Evropa (znovu vyhledávejte) Státy: Města: Island Reykjavík Norsko Oslo Švédsko Stockholm Finsko Helsinky Dánsko Kodaň

Severní Evropa (shrnutí) Úkol: Do sešitu si vypište státy severní Evropy a jejich hlavní města. Zjišťujte o nich informace a vypisujte si je ke státům. Týmová kontrola: Umí každý člen týmu nalézt na mapě Evropy státy a hlavní města severní Evropy a správně je pojmenovat?

Použité fotografie Všechny uveřejněné odkazy [cit. 2010-09-14]. Dostupné pod licencí Creative Commons na http://www.wikimedia.org. Island - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:SvartifossSummer.jpg Reykjavík - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Reykjav%C3%ADk03.jpg Norsko - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:PanoHardangerfjorden1.jpg Oslo - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:OSLO-NO-02_05_ubt.jpeg Švédsko - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Suorvajaure_in_stora_sjofallet_park.jpg Stockholm - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Swedish_palace_2008-07-18_1_denoised.jpg Finsko - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Viinikkala.jpg Helsinky - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Suurkirkko_Helsinki_maaliskuu_2002_IMG_0629.JPG Dánsko - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:KarleboL.jpg Kodaň - http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Nyhavn-panorama.jpg mapka Evropy: Autor © Lubomír Šára Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.