Jezera Jan Dušek.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hydrosféra.
Advertisements

 HYDROSFÉRA  created by: Wolf & Pipes ®.
GEORELIÉF = zemský reliéf  pevninský reliéf  podmořský reliéf.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Hydrosféra – vodstvo na pevnině
Základní škola Frýdek-Místek, Pionýrů 400
Rozdělení zásob vody na Zemi
HYDROSFÉRA.
POVRCHOVÁ a PODPOVRCHOVÁ VODA
Iveta Navrátilová, Brno 2011
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
Afrika - povrch Afrika je třetím největším světadílem, je považovaná za kolébku lidstva. Zde byly nalezeny nejstarší kosterní.
Jezera.
Měsíc Jan Dušek.
Státy bývalé Jugoslávie
HYDROSFÉRA.
Ledovce Jan Dušek.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Hydrosféra – vody pevnin
HYDROSFÉRA Hydrosféra = vodní obal Země
ENDOGENNÍ GEOLOGICKÉ PROCESY
Litosférické desky Jan Dušek.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
POVRCHOVÁ VODA Řeky, ledovce, jezera.
HYDROSFÉRA VODA NA ZEMI.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Soňa Patočková Název šablonyIII/2.
Česká republika Geologický vývoj
Česká republika Vodstvo
BAJKAL Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
VODSTVO ASIE charakter vodstva je dán rozlehlostí Asie, tvarem reliéfu, a podnebím Asie leží v úmoří všech čtyř oceánů přibližně 40 % jejího povrchu představují.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy vodních nádrží, ať už přirozených,
NázevHydrosféra Předmět, ročník Zeměpis, 1. ročník Tematická oblast Fyzicko-geografická sféra AnotacePovrchová voda – nádrže, podzemní voda Klíčová slovaJezera,
Zeměpisná síť III. Jan Dušek.
Kde všude najdeme na pevnině vodu?
ZEMĚPIS ročník JEZERA, PŘEHRADNÍ NÁDRŽE
Vlastnosti a klasifikace jezer
Jezera Mgr. Petr Králík.
VODSTVO NA PEVNINĚ Vítek Urban prima.
Jezera, bažiny a rybníky
Původ jezer - tektonická – zlomy, j. příkopové propadliny - vulkanická
VODSTVO AFRIKY.
HYDROSFÉRA VODNÍ OBAL ZEMĚ OCEÁNY A MOŘE LEDOVCE PODPOVRCHOVÁ VODA
Srážky • Creek, vádí Odtok či vsakování Pramen Potok říčka řeka
Jezera Přirozená vodní nádrž Zásobárna sladké vody
POVRCHOVÁ VODA Řeky, ledovce, jezera.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření14.11.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast fyzická geografie Datum vytvoření
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací materiál.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Zeměpis Autor: Mgr. Miluše Džuberová Sladká voda přehradní nádrž jezero řeka.
Vodstvo na pevninách A) povrchová voda 1. tekoucí povrchová voda 2. voda se zpomaleným oběhem B) podpovrchová voda 1. půdní voda 2. podzemní voda.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Pořadové číslo projektu:CZ1.07/1.4.00/ Šablona: III/2 Sada:Přírodní prostředí Země2 Ověření ve výuce:
ZEMĚPIS VY_32_INOVACE_14_05_vodní plochy. Víš, jak se jmenuje nejstarší a nejhlubší jezero na světě? Jezero Bajkal je nejhlubším jezerem na světě – hloubka.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_16_22_VODSTVO EVROPY. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov Autor: Ing Věra Kubová Předmět: ZEMĚPIS 8 Název: EVROPA - VODSTVO Číslo projektu: CZ. 1.07/1.4.00/
EVROPA PŘÍRODNÍ POMĚRY - VODSTVO
Základní škola a Mateřská škola Mlečice, příspěvková organizace Autor:
Vodstvo Asie NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
VY_32_INOVACE_Z7. 11 ASIE Autor: Mgr
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Jezera, bažiny a rybníky
VY_32_INOVACE_278_Jezera, bažiny, umělé nádrže
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Jezera, bažiny a vodní nádrže
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Hydrosféra – vody pevnin
Jezera, přehrady a rybníky. Jezera v ČR není mnoho přírodních jezer Jezera podle původu: 1. Ledovcová karová jezera  na Šumavě:  Černé jezero - největší.
Hydrosféra – vodní obal země.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jalovcová Pavla. Dostupné ze Školského portálu Karlovarského kraje materiál.
Transkript prezentace:

Jezera Jan Dušek

Co je to jezero?

z těchto jezer mají tektonický původ? BAJKAL LADOŽSKÉ JEZERO TANGANIKA Která z těchto jezer mají tektonický původ? BAJKAL LADOŽSKÉ JEZERO TANGANIKA Jaká je hloubka Bajkalu? Některá jezera vznikla zaplněním příkopových propadlin vodou. Nazýváme je TEKTONICKÁ JEZERA. Jsou většinou dlouhá, úzká a hluboká.

Slaná jezera jsou zbytky pravěkých moří. Příkladem jsou jezera, ležící na: 42° s.š., 50° v.d. 45° s.š., 60° v.d. Slaná jezera jsou zbytky pravěkých moří.

Aralské jezero vysychá...

Jak mohla vzniknout SOPEČNÁ JEZERA?

v dobách ledových zaledněné? Po roztání ledovců vznikla Které části světa byly v dobách ledových zaledněné? Po roztání ledovců vznikla LEDOVCOVÁ JEZERA. Uveďte příklady ledovcových jezer:

Ve vápencových oblastech vznikla KRASOVÁ JEZERA.

Zapište si: Jezera jsou přirozené nádrže stojaté vody Rozdělení jezer podle původu: - tektonická - zbytky bývalých moří - sopečná - ledovcová - krasová