Internet – služby www.zlinskedumy.cz Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/34.0484 Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Advertisements

Jazyk HTML Název školyZákladní škola a Mateřská škola Tatenice Číslo projektuCZ Název šablony klíčové aktivity Inovace a zkvalitnění výuky pomocí.
Sloupcová sazba a oddíly
Styly Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21.
Internet Definice Historie Použití Programy pro práci s internetem
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Internet Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro.
Internetové servery Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
INTERNETOVÉ VYHLEDÁVAČE
Základy práce s počítačem – lekce V.
Informace – vyhledávání informací
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o vyhledávačích a způsobech vyhledávání na internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci zvládnou základní.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
INTERNET - Je počítačová síť celosvětového rozsahu, spojující stovky zemí, miliony počítačů a miliony uživatelů.
Topologie počítačových sítí
Internetové prohlížeče
Ukládání čísel v počítači 1
SubjektSpeciální ZŠ a MŠ AdresaU Červeného kostela 110, TEPLICE Číslo op. programuCZ Název op. programuOP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Protokoly a adresy na internetu
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
MS Internet Explorer Prohlížeč – zobrazuje www stránky Obsahuje:
Efektivní vyhledávání na internetu
– vytvoření a ověření VM Výukový materiál slouží k seznámení s internetem.
INTERNET Dana Kalousková ZŠ TGM Hodkovice n. M. Použitá literatura:NAVRÁTIL P.:Internet pro školy, Computer Media, Prostějov 2001, ISBN:
WWW – hypertextový informační systém
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o práci s vyhledávačem Google. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci umí použít vyhledávač Google k vyhledávání.
VÝUKOVÝ MATERIÁL V RÁMCI PROJEKTU OPVK 1.5 PENÍZE STŘEDNÍM ŠKOLÁM ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ROZVOJ VZDĚLANOSTI ČÍSLO ŠABLONY:
Jak pracuje počítač 2 Název školy
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: únor 2012,
Typografická a estetická pravidla úpravy dokumentů
Vlastnosti stránky a tisk
Bezpečnost počítače – viry a antivirové programy
URL v HTML URL - Unique Resource Locator Příklad:
Barevné modely Název školy
Elektronická pošta Název školy
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_166_IT 9 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Jak pracuje počítač Název školy
Socioekonomická geografie - opakování
Základní informace o síti Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Adobe Flash CS5.5 – seznámení s programem Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj.
Převody mezi číselnými soustavami 1
Název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ šablona III/2 autor výukového materiálu: Mgr. Jana Jiroušová, VM vytvořen: leden.
INTERNET VE VZDĚLÁVÁNÍ
Digitální fotoaparáty Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
INTERNET.
Poznávání krajů českých
Poznávání krajů moravských
Úvod do počítačových sítí
Datové formáty Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí.
Principy fungování sítě Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Kontingenční tabulky a grafy Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Test číselné soustavy Název školy
VY_I/2_INOVACE_37_Vyhledávání na internetu Vyhledávání na internetu Miroslav Kaňok.
Tento projekt je financován z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost prostřednictvím Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr. Miroslava Tomanová Číslo VY_32_INOVACE_3466 NázevInternet - úvodní pojmy Téma hodinyInternet – úvodní.
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
Inf WWW – World Wide Web. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu vy_32_INOVACE_inf3_web01 Označení materiálu web01_uvod.pptx Název školy Gymnázium Kladno Autor.
Inf Tvorba webu – struktura webu. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Anotace Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru M/01 PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu Informační a komunikační technologie, inovuje.
VY_12_INOVACE_19_WEBOVÉ STRÁNKY_ INFORMAČNÍ GRAMOSTNOST _HORKÁ.
Internet – pojmy, služby
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Orientace a vyhledávání na internetu
Internetové prohlížeče
Informatika – Internet
INTERNET, POhYB PO WEBU VY_32_INOVACE_14
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Informatika – Internet
Transkript prezentace:

Internet – služby Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských kompetencí pro 21. století Název šablonyIII/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název DUMInternet – služby Označení DUMVY-32-INOVACE-17_2_04 AutorIng. Miroslava Smržová Datum Vzdělávací oblastInformatika a informační a komunikační technologie Vzdělávací oborInformatika Tematický okruhDigitální technologie – Počítačové sítě a Internet Ročník7. ročník ZŠ

SPRÁVNĚ

ŠPATNĚ

World Wide Web Internetová služba, která umožňuje přenos a prohlížení internetových stránek Je to jedna z nejmladších služeb Je nejpoužívanější a nejoblíbenější službou Používá protokol http

Prohlížeč Program pro práci se službou www Například: – Internet Explorer – Mozilla Firefox – Google Chrome

Odkazy Www stránky jsou multimediálními a hypertextovými dokumenty (obsahují odkazy, kterými jsou nejrůzněji provázány) odkazy jsou většinou odlišeny barvou a podtržením jako odkaz může sloužit text nebo obrázek po volbě odkazu je provedeno přesměrování na odkazovaný dokument, který je následně zobrazen v prohlížeči

Hypertextový

Multimediální video obrázky text zvuky, soubory atd.

URL adresa Přesná adresa www stránky má tvar Je bez diakritiky a mezer!!! Píšeme ji do řádku pro adresu v prohlížeči

Vyhledávání informací Odhad adresy – (com) Použití internetových vyhledávacích serverů: – Katalogové vyhledávání (rozcestník) – Vyhledávání pomocí klíčových slov (fulltextové)

Katalogové vyhledávání Www adresy jsou roztříděny podle obsahu do jednotlivých kategorií Postupujeme do sekcí a podsekcí Získáme informace, které jsou uspořádané a utříděné

Vyhledávání pomocí klíčových slov Do vyhledávacího políčka zapíšeme výraz (i víceslovný), který vystihuje podstatu hledaných informací Vyhledávač prohlédne svoji databázi a odpoví seznamem www stránek, které obsahují slova použitá ve výraze Hledání probíhá v celém obsahu stránek. Každý vyhledávač má svoji databázi a pravidelně ji aktualizuje Nevýhodou je velké množství odkazů (a přitom na mnohých z nich nenajdeme hledanou informaci)

Adresy vyhledávačů České: – – – – Světové: – –

OPAKOVÁNÍ

Služba www používá protokol smtp pttp http hhpt

Internetové stránky jsou hypertextové. To znamená, že obsahují filmy, fotky, obrázky, zvuky odkazy na jiné stránky pouze texty

Přesná adresa stránky může obsahovat mezery a diakritiku ne ano

Zdroje 1.Roubal, Pavel. Informatika a výpočetní technika pro střední školy: Teoretická učebnice. 1. vydání. Brno: Computer Press, a. s., s. ISBN Alík.cz [online]. MAFRA a.s., Copyright © [cit ]. Dostupné z: [online]. Gymnázium Zlín, Copyright © 2006 [cit ]. Dostupné z: [online]. Seznam.cz, a.s., Copyright © [cit ]. Dostupné z: