Brain computer interface. Co je BCI? BCI obecně BCI připojení, někdy nazývané i neurální připojení a nebo brain- machine připojení, je přímou komunikační.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HW – Kabely a konektory Název školy
Advertisements

Připojení k internetu.
Spor o Rukopisy Tereza Pechmanová, V8A.
Počítačová skříň (anglicky computer case).
Osvobozené divadlo.
Lomy Mořina Jana Linhartová. Kde se lomy nacházejí? Lomy Mořina se nacházejí v CHKO Český kras Poblíž Karlštejna Jsou z vápence.
Český jazyk 4.ročník Skloňování podstatných jmen rodu středního a ženského (interaktivní tabule)
F LEXIBILNÍ SENZORY PRO SNÍMÁNÍ ČINNOSTI MOZKU John Tomáš Kalabisová Hana Vymětalová Pavlína.
Mac vs. PC. PC Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) - Označení pro osobní počítače, původně od společnosti IBM (Lenovo) Hardware.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_123_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Šanghaj. O EXPU Mezinárodní výstava průmyslu a kultury Pořádá se každých několik let (ne pravidělně) Od poloviny 19. století První EXPO – 1851 – Londýn.
POHYBY ZEMĚ
Modem Modem je zařízení umožňující vzájemné datové propojení dvou počítačů pomocí telefonní linky, přesněji – potřebujeme dva modemy, každý na jednom konci.
ENCYKLOPEDIE FORMULE 1 Stanislav Kolman 4.B 2013/
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Optické přístroje Předmět:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Topologie sítí Topologií sítě rozumíme způsob zapojení počítačů do počítačové sítě. Rozeznáváme čtyři druhy: Sběrnicová topologie Prstencová topologie.
VY_III/2_INOVACE_22_Počítač
Počítačová síť a typy sítí
Doba kamenná určeno pro 4. ročník ZŠ
AROMATICKÉ UHLOVODÍKY
Klára Motlíčková, KVARTA
 Zpracovává informace  Vykonává pokyny podle našeho příkazu a zadání.
Topologie počítačových sítí
Trance music - Druh elektronické taneční hudby, která vznikla v 90. letech v Německu (úplný začátek trance hudby se ale přiřazuje ke Britské skupině The.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Lukáš Man FF UP / psychologie ETL
INFORMATIKA 9 Využití multimédií
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P4_1.9 Tematická oblast: Hardware, software a informační sítě Porty a rozhraní Typ: DUM - kombinovaný Předmět: ICT Ročník:
S O F T W A R E Šablona 32 VY_32_INOVACE_6_5_Operační systémy.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Operační systémy.
Infračervený přenos.
INFORMATIKA 8 Modem III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
VY_32_INOVACE_01_Bezpečnost v počítačové učebně Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu:
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_15_CJL_2 Ročník: III. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
ZA, 2. ročník, Planimetrie, Vzájemná poloha přímek, Mgr. Kamil Šrubař
93.1 Nervová soustava a smysly
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A18 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_05_ZSV Ročník: I. Základy společenských věd Vzdělávací oblast:
Síťové komponenty Síťové komponenty zajišťují možnost připojení síťového zařízení do sítě. Zajišťují nejen správný chod sítě, ale také pomocí protokolů.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:
Poezie, písnička (V domě straší duch)
Člověk a příroda Fyzika Člověk a příroda Potápění a plavání VY_52_INOVACE_34 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracovala:
Veronika Hochmanová,tercie
INFORMATIKA 9 Karty III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Lucie Pryclová, tercie.  demokratický stát v Malé Asii a z menší části v JV Evropě  hlavní město – Ankara  turecká kuchyně patří mezi nejvyhledávanější.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_389_Počítačové sítě AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Renesance 2 Vrcholné období. Renesance 2 Vrcholné období.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_129_IT5 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie MS Word 2010 Word - vložení obrázku VY_32_INOVACE_16 Sada 10 Základní škola.
DATABÁZE N á zev š kolyZ á kladn í š kola a Mateřsk á š kola Tatenice Č í slo projektuCZ N á zev š ablony kl í čov é aktivity Inovace a zkvalitněn.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Předmět:zeměpis Ročník:9. ročník Klíčová slova:Česká republika, interaktivní.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Úvod do počítačových sítí
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Jakub Jan Ryba Česká mše vánoční
Oční implantáty Martin Kučera
Kvasinky Zbyněk Kačírek Václav Hujíček Josef Hanzl.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zpracování a využití informací pro 6. ročník Název materiálu VY_32_INOVACE_01_Základní pojmy,
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Nervová soustava Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_14
Human-computer interfaces, „vzdálené“ léčebné zákroky a aplikovatelné právo Právo biotechnologií Přednáška č Mgr. Alžběta Krausová
Obrázek dostupný z: ZVÍŘATA Obrázek dostupný z:
ANKETA „Vymysli název pro nové interaktivní vědecké centrum v Brně“
Brain computer interface
Periférie: Periferie je zařízení, které se připojuje k počítači a rozšiřuje jeho možnosti. Zpravidla slouží ke vstupu a výstupu dat do/z počítače. K.
Transkript prezentace:

Brain computer interface

Co je BCI? BCI obecně BCI připojení, někdy nazývané i neurální připojení a nebo brain- machine připojení, je přímou komunikační cestou mezi lidským či zvířecím myšlením (mozkovou buňkovou kulturou) a externího zařízení. V jednosměrných BCI, počítač buď přijímá příkazy z mozku a nebo do něho vysílá signály (například na obnovení zraku), ale ne oboje současně. Dvojsměrné BCI by umožňovalo mozku a externím zařízením, výměnu informací v obou směrech, ale musí být nejprve úspěšně implantované a odzkoušené na zvířatech či člověku.

Ukázka přístroje

Příklad zapojení BCI

První obrázky utvořené přes BCI v roce 1984

Vyu ž ití BCI

Experimenty

Použité zdroje:    