Informační systémy na FHS UK

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Eduroam na UK Ladislav Fikais
Advertisements

Návod pro přístup k výukovým materiálům pro studium kurzu E-biochemie Univerzita Karlova v Praze - 2. lékařská fakulta UNIVERSITAS CAROLINA PRAGENSIS Univerzita.
Studentská PARDUBICE 2
Počítačové praktikum Úvod do předmětu
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Informace pro studenty
IS MU krůček po krůčku.
4. ročník studia (1. ročník Mg. Studia) zadání diplomové práce nejpozději do konce zkouškového období tj. do témata diplomových prací vypisují.
KIV/ZI cvičení 2 Tomáš Potužák.
Studijní informační systém (SIS)
Studijní informační systém (SIS)
Základní informace pro práci s výpočetní technikou na Fakultě chemické VUT Pro studenty 1. ročníku Systémový integrátor: Jan Brada Správce sítě: Tomáš.
Studijní IS a e-learning Patrícia Eibenová
MASARYKOVA UNIVERZITA PEDAGOGICKÁ FAKULTA Vítejte na zápise ke studiu na Pedagogické fakultě MU! 1/7.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY FAPPZ (pro kombinované studium)
Zkušenosti s distančními formami výuky na Slezské univerzitě
Školení IS Rozpisy studentů, závěrečné práce. Rozpisy Studium → Přehled balíků s tématy/variantami Balíky : byly vytvořeny - s názvem katedry, zvlášť.
Ústav pedagogických věd
Elektronické zdroje v Centrálním katalogu UK v Praze Irena Baranayová Ústav výpočetní techniky UK.
KOORDINÁTOŘI NA FAKULTĚ PRÁVNICKÉ ZČU
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
Jak mohu kontrolovat své aktuální výpůjčky z Knihovny PA ČR a termíny jejich vrácení.
Dana Sigmundová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, Ústřední knihovna FSS MU.
Dana Mazancová Metalib aneb jak vyhledávat (skoro) ve všech (multi)oborových databázích současně? ÚK FSS MU, 8. a Ústřední knihovna FSS MU.
Studium eLearningovou formou na Obchodně podnikatelské fakultě Slezské univerzity v Karviné Petr Korviny, Jaroslav Ramík
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Úvod Proč studovat informatiku?
Plošná inovace předmětů s využitím e- learningových nástrojů Informačního systému Masarykovy univerzity (IS MU)
Den otevřených dveří 2014 Filozofická fakulta MU založena l.p
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“ doc. Ing. Michal Brandejs, CSc. šéf CVT, jeden z tvůrců systému Informační systém Masarykovy.
Tvorba e-learningové aplikace pro výuku obchodního práva na oborech s ekonomickým zaměřením Jindřiška Šedová a kol. Masarykova universita Ekonomicko-správní.
Úvod do studia Základní informace o předmětu Robert Zbíral Maxim Tomoszek.
ZÁPIS STUDENTŮ VŠTE ČERVENEC 2015 TÁBOR.
Důležité aplikace v IS MU semestr 2008/2009. Struktura a design IS MU Jedinečný Informační systém v ČR Jedinečný Informační systém v ČR Desetitisíce uživatelů.
ZÁPIS do STUDIA na FF UP Olomouc 1. ročník
Mgr. Naděžda Fasurová, Ph.D.
Úvodní informace Informační zdroje na FAST. Obsah přednášek BU01 úvod (1) sítě, síťové služby, bezpečnost (2/3) výpočty v MS Excel (4/3) základy typografie.
Akademický rok 2016/2017 ZÁPIS do bakalářského studia.
Informační systémy na FHS UK Sysel, Moodle, EduRoam a další.
INFORMACE PRO STUDENTY 1. ročníku bakalářského studia v kombinované formě na Fakultě managementu a ekonomiky UTB ve Zlíně v ak. roce 2008/2009.
PEF ČZU v Praze & ICT Ing. Jiří Mach. Zdroje – Obecné informace pro veřejnost hroch.czu.cz (IS Studium) – Systém pro evidenci studia moodle.czu.cz.
Jak na IS Informační systém Masarykovy univerzity is.muni.cz Julie Haladová IS-technička PrF 2013.
Studentská PARDUBICE 2
Důležité aplikace v IS MU
FŽP ČZU v Praze & ICT Tomáš Kott.
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Zápis do studia na FF UHK
ZÁPIS do STUDIA NA FF UP – 1. ročník
Svět e-zdrojů na FSV UK Mgr. Daniela Uhrová
„IS není složitý, IS je jen obsáhlý.“
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
Ústřední knihovna FSS MU Úvod do elektronických informačních zdrojů
Důležité aplikace v IS MU
Ústřední knihovna FSS MU
Informační systémy na FHS UK
Struktura a plán semestru
Informace ÚIT studentům 1. ročníků navazující magisterské studium
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Kreditní systém studia
„IS není složitý, IS je jen obsáhlý.“
Informační systém Masarykovy univerzity „IS MU“
Postup pro přihlašování do ukázkového testovacího rozhraní
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
„IS není složitý, IS je pouze obsáhlý.“
pro celoživotní vzdělávání. Podrobný návod ke studiu.
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
Informace ÚIT studentům 1. ročníků navazující magisterské studium
Informace ÚIT studentům 1. ročníků bakalářské studium
Transkript prezentace:

Informační systémy na FHS UK Sysel, Moodle, Whois, EduRoam a další

Bez průkazu to nejde – knihovna, menza, dveře, … Zapamatujte si svoje číslo http://ldap.cuni.cz/ - něco jako vrátnice Po získání průkazu studenta UK musíte změnit heslo, které jste dostali, během xxx dnů. Zadejte svůj funkční email – důležité pro moodle Heslo platí půl roku nebo rok, pak je nutné je znovu zadat.

Co máte k dispozici fhs.cuni.cz Hlavní stránka fakulty – aktuální informace a rozcestník ldap.cuni.cz též CAS.cuni.cz - elektronický vrátný is.cuni.cz/studium Studijní agenda tzv. Sysel – zde se známkuje, domlouvají zkoušky atd. moodle.fhs.cuni.cz e – learningový systém … Aktuality, kurzy, audiokonzervy, dokumenty atd.. Zde se pracuje Aplikace UK: Whois (hledání osob), knihovní služby, ubytování atd……

Co je v Jinonicích Počítačové učebny Pracoviště LVT (FHS) lvt@fhs.cuni.cz místnost 6006 tel. 251 080 344 - problémy zejména s Moodle a SIS, půjčovna Pracoviště UVT (UK) místnost 2065 u počítačových učeben - přístup do Jinonic, EduRoam, přihlášení, učebny

SIS Sysel Studijní informační systém - celouniverzitní Katalog předmětů (YB - pro bakalářské, YM – pro magisterské studuim) Volitelné předměty klikací závody, předběžný zápis, rekvizity Termíny a výsledky zkoušek Rozvrh Závěrečné práce Přehled studia

Moodle Dokumenty fakulty, modulů atd. Audiokonzervy Řada kurzů – literatura, testy, odevzdávárny – na začátku semestru se dozvíte, zda je pro příslušný předmět nutné používat moodle či nikoli Při odevzdávání prací pozor, máte značně omezený počet pokusů (někdy 3, někdy jediný) Předměty si musíte zapsat především v SIS, nestačí se do nich přihlásit v moodle. V moodle se jen pracuje, známkuje se v SIS – hlídejte si to.

Vlastní notebook Wifi: Sítě EduRoam a UK Simple UK Simple dovolí přístup jen na stránky UK EduRoam je evropská síť, dostupná na více univerzitách Heslo do EduRoam si můžete udělat na ldap.cuni.cz nebo na UVT, návod pro nastavení najdete na http://uvt.cuni.cz/UVT-75.html Přístup k PC v učebnách: musíte mít heslo do Jinonic VPN: přístup k některým informačním zdrojům a datům v Jinonicích – viz www.jinonice.cuni.cz/vpn/

Když jsou problémy Ztracená průkazka: Zapomenuté heslo: Oznamte to a jděte si pro novou – zaplatíte Zapomenuté heslo: Rychle lze nastavit nové pomocí průkazky a ldap.cuni.cz !!!neověřené – některé věci jsou pak zakázané!!! pomaleji vám vytvoří nové heslo ve výdejně (ověřené, neplatí se) Nemám přístup do SIS nebo Moodle: napřed se přihlašte do ldap.cuni.cz. Pokud se povede, zkuste to v SIS Jen Moodle: máte v ldap.cuni.cz vyplněný mail? Předmět mám jen v Moodle, v SIS chybí: Domluvte se s vyučujícím – možná máte smůlu A další problémy: LVT – zejména problémy se SIS a Moodle UVT – zejména problémy s počítači v učebnách, přístup do Jinonic, EduRoam Studijní nebo vyučující – organizační a studijní záležitosti (chybí mi známka v SIS, nedostal/a jsem se do kursu atd.)