Conversation – Talking in the office Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Grammar – Verb „to be“ Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Vlastnosti posloupností
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 04Číslo.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_ANJ449 Jméno autora:Mgr. Soňa Nekvindová Třída/ročník1. ročník.
Conversation – School and work Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_178 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr. Eleonora Klasová Předmět.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady32Číslo DUM.
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Anotace: prezentace je určena pro žáky pátého ročníku materiál slouží k procvičení tématu nakupování měny – nejpoužívanější měny a jejich označení čtení.
DHM – degresivní odpisy
Účtování materiálových zásob, způsob B
London – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Střední odborná škola Otrokovice Prague – historical sights Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková Dostupné.
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Vaření – rozdělení, způsoby
MS-Excel – financování školního výletu
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM Businessland / Introductions 06B2 AutorLadislava Pechová Období vytvořeníŘíjen.
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
House Painter Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
City of London Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
ANOTACE V prezentaci si žáci procvičují a upevňují používání základní slovní zásoby tematického okruhu, tvoří rozhovory podle obrázků. Užívají jednotné.
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Souvislý příklad na zásoby
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „Učíme moderně“ Registrační číslo projektu:
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Střední odborná škola Otrokovice Prague – culture and sport facilities Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Bricklayer Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Travelling, accommodation – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Woodwork Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Travelling Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Plumber Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková Dostupné.
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Holidays – Christmas Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Holidays and festivals – test
Conversation – Talking on the telephone Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Conversation – What´s the time Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.
Střední odborná škola Otrokovice European Union – quiz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor : Bc. Lucie Ševčíková Datum : Název : VY_22_INOVACE_2.2.2.
At the shop Dialogues. Phrases / Potřebné fráze Mohu Vám pomoct? Kolik stojí….? How much is / are…..? Can I help you? tato (tento,toto) / tyto … Ještě.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Anglický jazyk Ročník:1.-4.
Projekt "EU peníze školám", registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
(a) little, (a) few málo, trochu vypracovala: Mgr. Monika Štrejbarová.
Název školy:Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:Mgr. Hana Červená Název:VY_32_INOVACE_78 _angličtina-gramatika Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_171.ANJ.12 Základy telefonování v angličtině.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_161.ANJ.12 In a hotel – check in.
Telephoning and Texting
At the clothes shop Dialogues.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Karla Klíče Hostinné
INVITATION Pozvání Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Matuszková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Kinds of shops Shopping dialogue Payment
Autor: Mgr. Kateřina Suková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Transkript prezentace:

Conversation – Talking in the office Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Čechová Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /2 AutorIng. Alena Čechová Označení DUMVY_32_INOVACE_SOSOTR-Tr-AJ/3-AJ-2/19 Název DUMConversation – Talking in the office Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP33-56-H/01 Obor vzděláváníTruhlář Vyučovací předmětAngličtina Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce konverzačních témat na úřadě a na poště. Náplň: Talking in the office and in the post office, walking down the street, changing money Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slovaConversation, vocabulary in the office, the post office Datum

Conversation – Talking in the office Contents 1. Talking in the office Příklad rozhovoru 2. Walking down the street Konverzace na ulici 3. Talking in the post office Rozhovor a slovní zásoba 4. Changing money Užitečné fráze

Talking in the office [1] Mrs Adams:Sonia, would you pass me the new price lists, please? Sonia Curtis:Certainly. Here you are. Le Bon printed them for us very quickly, didn´t they? They arrived yesterday. Mrs Adams:Yes, tehy did. Good. Thank you. The contract needs to be copied, too. Sonia Curtis:Shall I do that for you? Mrs Adams:Yes, please. It´s nearly five past ten, so would you make sure that the meeting room is ready? Sonia Curtis:It is – the coffee, tea, water, paper and files are on the table. Also, the receptionist knows that he should not put calls through during the meeting. He is taking telephone messages. Vocabulary: The contract needs to be copied – je třeba okopírovat smlouvu Make sure – ujistit se Put calls through – přepojovat hovory Take a message – zaznamenat vzkaz

Walking down the street [1] Mr Novák:Where´s the nearest bank? I need to change some money. Mrs Adams:Oh, you can do that at the post office when you buy stamps. It´s not difficult. Mr Novák:That´s very convenient. We don´t have these facilities in the post offices at home. Mrs Adams:Here we are. Vocabulary: Nearest – nejbližší Stamp – poštovní známka Walk down the street – jít po ulici Convenient – příhodný, pohodlný Facilities – zařízení, možnosti

Talking in the post office [1] P.O. Assistant: Good afternoon. Can I help you? Mr. Novák:Yes, please. First I´d like to change some Czech crowns into pounds. P.O. Assistant:Certainly. How much would you like to change? Mr.Novák:Five thousand Czech crowns. P.O. Assistant:How would you like the money? Mr. Novák:Two tens, please. P.O. Assistant:Is that all right? Mr. Novák:Thank you. Now, four stamps for postcards to the Czech Republic, please. P.O. Assistant:Here are your stamps. Mr. Novák.Thank you. P.O. Assistant:Thank you. Good afternoon.

Changing money I´d like to change some Czech crowns into pounds. Chtěl bych vyměnit české koruny za libry. What´s the rate of exchange? Jaký je kurz? It´s crowns to the pound. 25, 50 korun za libru. How would you like the money? Jak to chcete? (= v jakých bankovkách) Two tens, please. Dvě desetilibrovky, prosím.

Cvičení Přeložte: 1.Kde je nejbližší banka? 2.Chci si vyměnit eura. 3.Kolik liber dostanu za tisíc českých korun? 4.Bankomat mi nevrátil kartu. 5.Podepište se tady, prosím. 6.Pošta je bohužel už zavřená. 7.Kde je poštovní schránka? 8.Máte pohledy? 9.Chtěl bych poslat balík. 10.Kolik to stojí? American money banknote, bill – bankovkacoin – mince Here´s your change, sir.Zde jsou vaše drobné, pane. I would like to pay by credit card/in cash.Chtěl bych platit kartou/hotově.

Praktická cvičení [1] Doplňte: 1.Good afternoon. I´d like to change some American dollars ………….. Czech crowns. 2.I want to go …………. the post office before lunch. 3.See you ………….. about half past twelve. Tvořte zdvořilé žádosti s použitím „would“: 1.pass (podat) me the document 2.make sure that everything is all right 3.make 20 copies of our new price list 4.print this for me Přeložte: Kolik máš u sebe (on you) peněz? Mám dvě pětilibrové bankovky a nějaké drobné.Tyto peníze jsou pro tebe.

Questions 1.Požádejte přítele, zda by vám mohl dát ty peníze. 2.Zeptejte se přítele, zda to máte poslat. 3.Doporučte příteli, že by si měl vyměnit více peněz.

Seznam obrázků: [1]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [2]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [3]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [4]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [5]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [6]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [7]anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office [8] anonym, MB jpg, [vid: ], dostupné z: klipart Microsoft Office

Seznam použité literatury: [1] ] Kolektiv, STEP BY STEP 1, nakladatelství Fraus, 2007

Děkuji za pozornost