KŘÍŽOVKA VIRY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
RISKUJ - Mgr. Marie Šimková.
Advertisements

Nebuněčné organismy Viry a viroidy.
Boj s choroboplodnými zárodky- nakažlivými chorobami
Co to jsou mikrobi?.
Název školy Základní škola a mateřská škola Drnholec, okres Břeclav, příspěvková organizace Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony.
Viry říše: nebuněční.
„EU peníze středním školám“
RIZIKOVÉ SEXUÁLNÍ CHOVÁNÍ IV.-
Viry.
VIRY Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Čs. armády 777
Svět mikrobů BAKTERIE BAKTERIE
REPRODUKCE VIRŮ.
POHLAVNĚ PŘENOSNÉ CHOROBY 8. ROČNÍK
NEBUNĚČNÉ ORGANISMY.
SYSTÉM A TŘÍDĚNÍ ORGANISMŮ
VIRY.
Viry.
Autor: Mgr. Vladimír Drápal
Mízní soustava odvod mízy zpět do krve části:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Největší,nejošklivější,smrtelné nemoce
Viry a bakterie Digitalizace výuky Příjemce
Kou ř ení a plodnost Kouření snižuje pravděpodobnost otěhotnění, má totiž prokázaný vliv na zhoršenou kvalitu spermií u mužů! U.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.06 Anotace: Prezentace popisuje vlastnosti, vysvětluje rozdíly mezi viry, bakteriemi. Vzdělávací oblast: Viry, bakterie, sinice.
NEBUNĚČNÉ ORGANISMY.
KŘÍŽOVKA BAKTERIE.
JÁTRA Trávicí soustava.
VY_32_INOVACE_Př-b 6.,7.05 Anotace: Prezentace vysvětlí základní rozdíly mezi jednobuněčnými a mnohobuněčnými organismy, procvičuje a opakuje učivo. Vzdělávací.
M1: LESNICKÁ BOTANIKA VIRY
Hepatitis B Kristýna Beránková, 2.A
-morbili, measles Ivona Jurčová
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_206_Viry AUTOR: Jana Harbichová ROČNÍK, DATUM: 6.,
TENKÉ STŘEVO STŘEVNÍ ŘASA.
Klazar, Tupá, Masopust, Zatloukalová, Moravcová
DÝCHACÍ SYSTÉM.
Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základní stavbou nebuněčných organismů - virů. Materiál je plně funkční.
…a jak Nemoc… jí předcházet Lenka Dvořáková.
Klinické projevy respiračních infekcí Zdeněk Susa II. interní klinika 1. LF a VFN.
Výskyt v ČR. Inkubační doba, tedy doba od nákazy člověka do rozvinutí příznaků onemocnění, je dní, nejčastěji 30 dní. Již koncem inkubační doby.
Nakažlivá /infekční/ nemoc Je přenosná z nemocného člověka (zvířete) na zdravého jedince Přenáší se přímým stykem, potravou, vdechnutím, poraněním, bodnutím.
VY_32_INOVACE_24_ONEMOCNĚNÍ DÝCHACÍCH CEST_P_HORKÁ.
Číslo v digitálním archivu školyVY_52_INOVACE_VZ_19 Sada DUMVýchova ke zdraví PředmětVýchova ke zdraví Název materiáluRizikové sexuální chování IV. Anotace.
Bradavice. ANOTACE Navazující prezentace na úvodní hodinu na téma : kožní soustava Žáci se seznamují s onemocněním kůže.
Viry VY_52_INOVACE_PR VYPRACOVALA: Mgr. Jana Víchová DATUM: září 2011 URČENO PRO: 6. ročník VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Člověk a příroda - Přírodopis KLÍČOVÁ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace AUTOR: Silvie Krupová NÁZEV:VY_32_INOVACE_15_Přírodopis 6. ročník TÉMA: Viry ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Kapavka Onemocnění přenášené pohlavním stykem Bakteriální onemocnění Charakteristické hnisavé záněty pohlavních a vylučovacích cest (někdy i hrtanu a.
Členovci. cílová skupina: střední školy anotace : charakteristické znaky řádu roztočů klíčová slova : klíště obecné, encefalitida, borrelióza autor: Kamila.
Název školyZŠ Elementária s.r.o Adresa školyJesenická 11, Plzeň Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUMu VY_32_INOVACE_ Předmět Přírodopis.
Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace Pražská 2817, Mělník tel.: EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS Tématický.
Nemoci světa. AIDS  1. případ cca před 25 lety, ale už stihl zabít přes 25 milionů lidí  Aids napadá imunit. systém, tělo pak není schopno se bránit.
Funkce – obrana organismu proti infekci. Nakažlivé neboli infekční nemoci: =choroba, která je přenosná z nemocného člověka nebo zvířete na zdravého jedince.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Výchova ke zdraví VY_32_INOVACE_12_20_nemoci.
PROCVIČUJÍCÍ A OPAKUJÍCÍ TEST - VIRY
Lymská borelióza.
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
AUTOR: Mgr. Václava Horniková NÁZEV: VY_32_INOVACE_ 120_Viry
Název školy: ZŠ a MŠ,Veselí nad Moravou,Kollárova1045
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_05-06
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
Nukleové kyseliny nukleosidy nukleotid nukleová báze fosfát
VY_52_INOVACE_01_Organizmy lidských sídel – učební text
2. Organismus a prostředí Základy ekologie pro střední školy 1.
Onemocnění trávicí soustavy.
VIRY- „život“ bez buňky
Lékařská orální mikrobiologie I VLLM0421p
AUTOR:Mgr. Radoušová Marcela
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

KŘÍŽOVKA VIRY

1 x 2 3 4 1 Některé viry mohou způsobit i nádorový růst buněk neboli ……… . 2 Viry způsobují virová onemocnění u živočichů, člověka i ……… . 3 Viry nejsou schopni samostatně žít jsou tak zvaní ……… . 4 Je to virová nemoc kdy se nákaza šíří kapénkami, objevuje se zde vyrážka. Mezi projevy patří kašel, zánět spojivek a rýma. Na sliznici v dutině ústní se mohou objevit bílé skvrny na červeném podkladě.

1 R A K O V I N U 2 S T L 3 P Z 4 Č Y 1 Některé viry mohou způsobit i nádorový růst buněk neboli ……… . 2 Viry způsobují virová onemocnění u živočichů, člověka i ……… . 3 Viry nejsou schopni samostatně žít jsou tak zvaní ……… . 4 Je to virová nemoc kdy se nákaza šíří kapénkami, objevuje se zde vyrážka. Mezi projevy patří kašel, zánět spojivek a rýma. Na sliznici v dutině ústní se mohou objevit bílé skvrny na červeném podkladě.

v 1. 2. 3. 4. 1.Viry mohou žít jen jako …… 2……….. Žloutenka. 3.Nejznámnější jsou chřipková virová onemocnění ,která nás často postihují v zimních a …… období. 4.Mezi virová onemocněni patří např. ………. obrna. v

A R A Z I T I I N F E K Č N Í P O D Z I M N Í CH D Ě T S K Á 1. 2. 3. 4. I N F E K Č N Í Tajenka:Smrtelně nebezpečné Virové onemocnění které se Přenáší krví a pohlavním stykem. P O D Z I M N Í CH D Ě T S K Á