Životopis Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_ 32_INOVACE_Čj.Žá.13.
Advertisements

Životopis VY_32_INOVACE_ČJ-S 8.,9.14
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Číslo v digitálním archivu školy
ŽIVOTOPIS Osobní údaje Kontaktní údaje Vzdělání Pracovní zkušenosti
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Rovnost, rozšiřování a krácení.
Vzdělávací obor: Svět práce
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Životopis shrnutí poznatků.
ŽIVOTOPIS (curriculum vitae)
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.19 Anotace: Prezentace je zaměřena na administrativní styl a útvar životopisu, vysvětluje jeho hlavní znaky a funkci. Obsahuje.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jan Syblík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Orofacionální cvičení I Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
VY_32_INOVACE_08_PEK_443_Mus
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Miloslav Bouda. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Exponenciální rovnice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Kamila Kočová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785,
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Výchova k občanství II. stupeň Název a číslo učebního materiálu.
EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“ ŠKOLA: STŘEDNÍ ŠKOLA PRÁVNÍ – PRÁVNÍ AKADEMIE, S.R.O. TYP ŠABLONY: III/2 INOVACE A ZKVALITNĚNÍ.
TEXTOVÝ EDITOR WORD CO SE NAUČÍME: 1. Základy psaní z klávesnice 2. Soubor 3. Velikost písma 4. Barva písma 5. Druh písma Dostupné z Metodického portálu.
Životopis Střední odborná škola Otrokovice
První setkání Pravidla a zákony
Ivana Kuntová, Pětiúhelník Přesná konstrukce velikosti strany pětiúhelníku ze zadaného poloměru opsané kružnice Ivana Kuntová,
Vzájemná poloha dvou kružnic
Personální písemnosti II
Žádost Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
(délka, obsah, objem, hmotnost, čas)
PROVĚRKY Převody jednotek času.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Soňa Pelikánová UČO: DATUM:
Rozklad čísel 6 – 10 – doplňování varianta A
Adéla Sopková Můj Telefon: ICQ:
Funkce s absolutní hodnotou Využití grafu funkce při řešení rovnic a nerovnic s absolutní hodnotou Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing
PRÁVNÍ DOKUMENTY OBČANA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu
Zásady psaní životopisu VTLE Ing. Konečná Martina
ČLOVĚK A SVĚT PRÁCE osnova. PRÁCE A PRACOVNÍ SÍLA  Trh práce  Pracovní síla  Potřeby  Pracovní kapitál  Lidský kapitál.
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_02_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_299 Licence: CC BY-NC-SA 3.0 Jméno autora:
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr. Ludmila Handrejchová Vytvořeno dne: Název: VY_32_INOVACE_10A_CJ9_01_SLOH_A_KOMUNIKACE.
Životopis 1 Hradec Králové CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o. Hradecká 1151, Hradec Králové.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ AUTOR: Mgr. Klára Bláhová NÁZEV:VY_32_INOVACE_ B11_Životopis TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov AUTOR: Mgr. Martina Steyerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_08_Český jazyk – 9. ročník TÉMA: Životopis ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Kariéra Předmět:Ekonomická praxe Ročník: 2. nástavbového studia - Podnikání Autor: Ing. Alexandra Herbriková Anotace: Materiál seznamuje žáky se základními.
OBČANSKÝ PRŮKAZ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Čiháková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Mgr. Michal Oblouk HLAVNÍ MYŠLENKY TEXTU.
ŽIVOTOPIS Mgr. Michal Oblouk.
Souvětí, věta hlavní, vedlejší
Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Ukázka zpracování referátu.
ŽIVOTOPIS části ŽOMJ-Životopis-části-karty-Výzva 2016.docx
STROM PROFESÍ NAŠÍ RODINY Volba povolání
Vzájemná poloha dvou kružnic
K U F R Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Dělení desetinného čísla desetinným číslem
Funkční styl administrativní
Název učebního materiálu
Princip magnetoelektrického měřícího přístroje
Tento projekt byl podpořen finančními prostředky z EU
Převody jednotek délky - 2.část
Rozklad čísel od 1 do 10 Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
ZLOMKY pracovní listy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dušan Goš. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Vzájemná poloha dvou kružnic
Procenta % Prezentace je zaměřená na procvičování procent užitím trojčlenky. Obsahuje celkem řešených 15 příkladů. Mgr. Eva Černá, Plzeň Autor © Eva Černá.
Převody jednotek objemu − 2. část
Převody jednotek hmotnosti – 2. část
Pracovní list 1) Do které kategorie jazyků se řadí španělština?
Transkript prezentace:

Životopis Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Životopis CV - Curriculum vitae životopis věcně, stručně a výstižně zachycuje základní údaje a nejdůležitější skutečnosti o určité osobě zpravidla slouží jako doklad k žádosti musí obsahovat pravdivé informace důležitý je také způsob zpracování a formální úprava

Co musí životopis obsahovat? datum a místo narození, bydliště (stav) vzdělání přehled zaměstnání zdravotní stav zájem o další studium, povolání další údaje dle toho, k čemu je životopis určen datum, vlastnoruční podpis

Jaký může být životopis? 1. strukturovaný psán v heslech používá se dnes mnohem častěji stručný a výstižný 2. nestrukturovaný (klasický) psán formou souvislého textu

1. Pomíchala se nám některá data 1. Pomíchala se nám některá data. Zkuste je pomocí šipek seřadit tak, jak k sobě logicky patří:

2. Změňte text klasického životopisu na strukturovaný. Narodil jsem se 10. července 1990 v Klatovech. Nyní bydlím s rodiči v Přešticích. Můj otec Miroslav Kapka pracuje jako automechanik. Má vlastní dílnu. Moje matka Zuzana Kapková je prodavačkou v drogerii. Můj starší bratr Zdeněk studuje 3. ročník Gymnázia Luďka Pika v Plzni-Doubravce. Do školy jsem začal chodit v Klatovech v roce 1996. V roce 1999 jsme se s rodiči přestěhovali do Přeštic. Nyní jsem žákem 7. A základní školy v Přešticích. Od 4. třídy se učím francouzský jazyk. V letošním roce jsem začal chodit do jazykové školy na angličtinu. Zajímám se o sport, chodím již tři roky do sportovního oddílu tenisu. Jednou týdně také navštěvuji kroužek leteckých modelářů. Rád čtu dobrodružné knihy. Můj zdravotní stav je dobrý, neprodělal jsem žádné těžké nemoci. V budoucnu bych chtěl studovat na střední průmyslové škole dopravní, obor automobilová doprava. V Přešticích 20. dubna 2003 Aleš Kapka Jméno: Aleš Klapka Narozen(a): 10. 7. 1990 Stav: svobodný Vzdělání: žák ZŠ Pracovní zkušenosti: Schopnosti, dovednosti: francouzský, anglický jazyk Osobní zájmy: četba dobrodružných knih, letecké modelářství, sport, tenis Úspěchy, ocenění: Zdravotní stav: dobrý Jméno: Narozen(a): Stav: Vzdělání: VŠ (druh školy, obor, místo, rok ukončení) SŠ (druh školy, obor, místo, rok ukončení) ZŠ (zaměření, místo, rok ukončení) Pracovní zkušenosti: Schopnosti, dovednosti: Úspěchy, ocenění: Zdravotní stav:

Co je důležité při psaní CV? 1. úprava úhledné, čitelné písmo ve Wordu nebo formátu PDF adresu ve formátu jmeno.prijmeni@seznam.cz 2. přehlednost stručnost a logičnost nepíšeme celé věty, ale pouze hesla 3. efektivnost uvádíme vždy pravdivá data

Jaký by životopis neměl být? v životopise neuvádíme své subjektivní názory uvádíme fakta, ale nehodnotíme je životopis je především úřední dokument píšeme ho výhradně na počítači

Profesní životopis Profesní životopis používáme ho při hledání zaměstnání. Obsahuje: Jméno: Narozen(a): Stav: Vzdělání: VŠ (druh školy, obor, místo, rok ukončení) SŠ (druh školy, obor, místo, rok ukončení) ZŠ (zaměření, místo, rok ukončení) Pracovní zkušenosti: Schopnosti, dovednosti: Úspěchy, ocenění: Zdravotní stav:

Použité zdroje ČESKÝ JAZYK PRO ZÁKLADNÍ ŠKOLY 7. Praha: Fortuna, 1998. ISBN 80-7168-561-5. ČESKÝ JAZYK 7. Učebnice pro základní školy a víceletá gymnázia. 1. vyd. Plzeň: Fraus, 2004. ISBN 80-7238-206-3.