Procedurální (klasické) programování Popisuje algoritmus – postup, jak vyřešit úlohu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MÍSTO, KDE ŽIJEME – DOMOV, RODINA
Advertisements

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_17 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
RODINA Maminka a tatínek jsou mí rodiče.
DOMOV ADRESA oslovení jméno a příjmení ulice a číslo domu obec, město
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_Rodina TÉMA: Příbuzenské.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_15 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
EU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Irena Nemetová. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Procedury a funkce Základní charakteristika a použití v programu.
PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.

Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_18 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
MY FAMILY (slovní zásoba) THIS x THAT, ZÁJMENA
Informatika I 7. přednáška RNDr. Jiří Dvořák, CSc.
Informatika I 8. přednáška RNDr. Jiří Dvořák, CSc.
Informatika I 1. přednáška
Od zadání úlohy k programu Výpočetní systémy I 8. přednáška.
Logické programování Přednáška číslo 2. 2 Programování v Prologu Programování v PROLOGu spočívá v – deklarování určitých faktů o objektech a relacích.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_02 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Rodokmen - věk Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Název Vztahy v rodině   Šablona CZ.1.07/1.4.00/    Poř.číslo
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_16 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_07 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Procedurální (klasické) programování Popisuje algoritmus – postup, jak vyřešit úlohu.
Příbuzenské sňatky, výpočty rizik
ANOTACE CZ. 1.07/1.5.00/ Já a moje rodina VY_52_INOVACE_87_96
Rodokmen - jména Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_19 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Jazyky pro umělou inteligenci RNDr. Jiří Dvořák, CSc.
doc. RNDr. Zdeněk Botek, CSc.
Pascal – if Mgr. Lenka Švancarová.
Křížovka – příbuzenské vztahy
Mezilidské vztahy 3. ročník
Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213
Rodokmen Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
ALGORITMIZACE A ZÁKLADY PROGRAMOVÁNÍ
Gymnázium Vincence Makovského se sportovními třídami Nové Město na Moravě VY_32_INOVACE_INF_RO_11 Digitální učební materiál Sada: Úvod do programování.
Pascal - větvení.
Úvod do expertních systémů
Němčina pro řemesla a služby Deutsch für deinen Job Familie I. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lucie Břicháčková.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_NJ Téma: Tematický okruh rodina Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín Mgr. Eva Cigániková AUTOR: Mgr. Eva Cigániková VY_32_INOVACE_OV,6_02_RODINA.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_10_09_ PL Rodinné vztahy Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
RODINNÉ VZTAHY Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_01_RODINNÉ VZTAHY Téma: OBČANSKÁ.
Programovací jazyky OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Překladače 1. Překladače a programovací jazyky © Milan Keršlágerhttp:// Obsah:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Doudleby, okres České Budějovice AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV:VY_32_INOVACE_11 _Moje rodina TÉMA:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
Co je to domov? DOMOV Domov je máma, táta a sourozenci … Domov je můj pokoj, hračky, knížky … Domov je náš dům, byt, obývák, kuchyň, ložnice,
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
LA FAMILIA LA FAMILIA Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Eva Šimonková Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Mgr. Romana Vítková ZŠ a MŠ Nedašov
Rodina, příbuzenství.
RODINA Mgr. Michal Oblouk.
RODINA Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
NÁZEV ŠKOLY:ZŠ Pardubice - Spořilov
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr
Sada 2 Člověk a společnost MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Úvod do expertních systémů
Opakování základních příkazů a syntaxí v programovacím jazyce Pascal
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Procedurální (klasické) programování
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_32_INOVACE_07_ Rodina Téma: Rodina
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
PŘÍBUZENSKÉ VZTAHY Vypracovala: Mgr. Miloslava Tremlová.
Transkript prezentace:

Procedurální (klasické) programování Popisuje algoritmus – postup, jak vyřešit úlohu

Příklad programu v procedurálním programovacím jazyce (Pascal)‏ Procedure kvadraticka_rovnice (a,b,c:Real); Begin D:=b*b-4*a*c if D<0 then writeln ('neni reseni'); if D=0 then writeln ('jedno reseni:', -b/(2*a)); if D>0 then begin D:=sqrt(D); R1:=(-b+D)/(2*a); R2:=(-b-D)/(2*a); writeln ('Dve reseni:', R1, R2); end;

Neprocedurální (logické) programování „Program“ je pouze popis situace, problému. Programátor nespecifikuje, jak problém řešit. To nechává na programu, respektive na překladači, či interpretu jazyka

Neprocedurální programovací jazyky LISP AUTOLISP Prolog (SWI-Prolog)

Příklad programu v Prologu Fakta pravidla

Fakta muz(tomas). muz petr). muz(jan). muz(jiri). muz(josef). muz(lukas). muz(bartolomej). zena(lucie). zena(zdislava). zena(petra). zena(hana). zena(johana). zena(anna).

Fakta rodic(tomas,josef). rodic(tomas,anna). rodic(lucie,josef). rodic(lucie,anna). rodic(petr,johana). rodic(petr,bartolomej). rodic(zdislava,johana). rodic(zdislava,bartolomej). rodic(jan,lukas). rodic(petra,lukas). rodic(jiri,tomas). rodic(jiri,petr). rodic(jiri,jan). rodic(hana,tomas). rodic(hana,petr). rodic(hana,jan).

Pravidla otec(X,Y) :- rodic(X,Y), muz(X). matka(X,Y) :- rodic(X,Y), zena(X). dite(X,Y) :- rodic(Y,X). sourozenec(X,Y) :- rodic(Z,X), rodic (Z,Y). bratr(X,Y) :- sourozenec(X,Y), muz(X). sestra(X,Y) :- sourozenec(X,Y), zena(X). manzel(X,Y) :- dite(Z,X), dite(Z,Y), muz(X). manzelka(X,Y) :- dite(Z,X), dite(Z,Y),zena(X).

Dotazy muz(tomas)‏ muz(anna)‏ otec(tomas,josef)‏ otec(X,josef)‏ dite(tomas,X)‏ dite(X,_)‏ otec(X,Y)‏ sestra(X,Y)‏ bratr(tomas,X)‏

Úkoly Napiše tato pravidla: dedecek(X,Y)‏ babicka(X,Y)‏ stryc(X,Y)‏ teta(X,Y)‏ synovec(X,Y)‏ neter(X,Y)‏ bratranec(X,Y)‏ sestrenice(X,Y)‏