Zpracování obilovin Střední odborná škola Otrokovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Použití luštěnin v kuchyni
Oceňování zásob Střední odborná škola Otrokovice
Použití obilovin v kuchyni
Recepce Střední odborná škola Otrokovice
Stravitelnost luštěnin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Zuzana.
Klikový mechanizmus, demontáže a montáže
Vlastnosti posloupností
Použití těstovin v kuchyni
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
MS-Excel – relativní a absolutní odkaz
Kovové výrobky – z litiny, mědi, hliníku
Servisní prohlídky – druhy, úkony
Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Pečení rostlinných a živočišných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Dvojitá okna deštěná Střední odborná škola Otrokovice
Obložkové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Střední odborná škola Otrokovice
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Účtování materiálových zásob, způsob B
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Cestovní ruch – charakteristika, členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Vaření – rozdělení, způsoby
MS-Excel – financování školního výletu
Použití hub v kuchyni Střední odborná škola Otrokovice
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Montáž otopných těles Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Ostatní tepelné úpravy
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
Potraviny rostlinného původu
Word – obrázek v textu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Souvislý příklad na zásoby
Konstrukce otočných a posuvných vrat
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
Kulturní památky UNESCO České republiky - 2. část
Kola a pneumatiky – montáž a kontrola
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Směšovací armatury Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Palubová křídla Střední odborná škola Otrokovice
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Použití zeleniny v kuchyni
Vazebná energie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Řízení – diagnostika závad, opravy
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Transkript prezentace:

Zpracování obilovin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Hlaváčová Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. www.zlinskedumy.cz

Charakteristika DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0445 /2 Autor Ing. Zuzana Hlaváčová Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR-KC-PN/1-SL-2/11 Název DUM Zpracování obilovin Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 65-51-H/01 Obor vzdělávání Kuchař-číšník pro pohostinství Vyučovací předmět Potraviny a nápoje Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 15 – 16 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem, případně jako materiál pro samostudium, nutno doplnit výkladem, náplň: zpracování obilovin na různé produkty, jiná semena používaná jako obilí Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Obilninové výrobky, Ságo, Tapioka Datum 29. 4. 2013

Zpracování obilovin Náplň výuky Zpracování obilovin na různé produkty Jiná semena používaná jako obilí Kontrolní otázky

Zpracování obilovin na různé produkty Pšenice mouka – hladká, hrubá, polohrubá semolina – tvrdá pšeničná mouka na výrobu těstovin krupice pšeničné vločky celozrnná mouka výroba lihovin – vodka Špalda druh pšenice, ze které se vyrábí bulgur

Kukuřice mouka škrob polenta – kukuřičná krupice whisky – Bourbon Obr. 1: Polenta – kukuřičná krupice

Oves Proso – jáhly Žito vločky mouka škrob výroba lihu – whisky, gin žitná mouka žitná káva Obr. 2: Knäckebrot – žitný chleba s vlákninou

Pohanka Ječmen pohanková mouka ječná mouka ječné kroupy lihoviny – whisky, gin slad Obr. 3: Různé typy sladu

Rýže rýžová mouka Jsou různé druhy rýže, například: Basmati – rýže z Himaláje Černá rýže Rýže natural Parboiled Arborio – italská rýže Jasmínová rýže Obr. 4: Různé druhy rýže

Jiná semena používaná jako obilí Tapioka Bílé granule se získávají ze škrobové moučky z hlízy maniok. Obr. 6: Tapioka Obr. 5: Hlíza maniok

Bílé škrobnaté granule se získávají z dřeně ságové palmy Obr. 7: Ságová palma Obr. 8: Ságo

Kontrolní otázky: 1. Vysvětli pojmy: polenta, špalda, bulgur, tapioka, ságo 2. Jaké druhy rýže znáš? 3. Jaké produkty získáváme z a) pšenice b) ječmene

Seznam obrázků: Obr. 1: stock photo, [vid. 28.4.2013], dostupné z: http://www.seriouseats.com/recipes/images/20090817-polenta.jpg Obr. 2: , Fotolia, [vid. 28.4. 2013], dostupné z: http://imworld.aufeminin.com/dossiers/bdf/Knaeckebrot-200250-f.jpg Obr. 3: anonym, [vid. 28.4.2013], dostupné z: http://www.sekado.cz/images/slide3.jpg Obr. 4: Elen, [vid. 28.4.2013], dostupné z: http://www.femina.cz/uploads/wellness/large_rice_1.jpg Obr. 5: anonym, [vid. 28.4.2013], dostupné z: http://www.grosshandel-lieferservice- berlin.de/wp-content/uploads/maniok-tapioka-mandioca-kassava-maniokwurzel.jpg Obr. 6: Abbildung nur Serviervorschlag, [vid. 28.4.2013], dostupné z: http://1- ps.googleusercontent.com/h/www.indische-lebensmittel-online.de/wp- content/uploads/300x225xtapioka Obr. 7: YOS, [vid. 28.4.2013], dostupné z: http://www.about- garden.com/images_forum/gallery/11296/9530-cycas-revoluta-palma-sagova.jpg Obr. 8: 2DSC_2666.jpg, [vid. 28.4.2013], dostupné z: http://www.flickr.com/photos/haalo/511885578/

Seznam použité literatury: [1] Kolaříková, Jana. Potraviny a výživa, 1. díl, Vydavatelství Orlík, 1994, Tisk Agrodat, Nové Město nad Cidlinou

Děkuji za pozornost 