Prezentační tipy pro přípravu Virtuálního kursu. Titulní strany a titulky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OPVK EU PENÍZE DO ŠKOL II říjen 2010 Marek Mikl. OPVK EU PENÍZE DO ŠKOL II – PROGRAM PŘEDNÁŠKY  OHLÉDNUTÍ – KONCEPCE – 7 min.  ZÁZNAMOVÝ ARCH + DUS.
Advertisements

Udělej si následující test:
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno,
Statistika her v 8.ročnících Ondřej Bělošek, Filip Kubeš, Lukáš Váverka.
Laswellův komunikační model
1 Komunikace a prezentace/ P3 Prezentační dovednosti Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV MARKETINGOVÝCH.
Modernizace studijních opor Představení LMS Moodle
Vedoucí práce a první programátor: David Vurbs Druhý programátor: Dominik Walta Tvůrce dokumentace: Adam Novák, Prezentátor: David Malát 2012/2013.
Co má obsahovat prezentace
Tomáš Doseděl, Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.10 Téma: PowerPoint Číslo.
Jak psát práci SOČ Tomáš Doseděl,
Profesionální prezentační dovednosti a jejich trénink Cíl: V době vymezené na seminář zopakovat a prohloubit znalosti a dovednosti účastníků v oblasti.
Člověk se nědy zeptá proč...???
Kryptografie Kvantová mechanika A jak to spolu souvisí?
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 Autor: Ing. Ilona Sadílková Materiál: VY_32_INOVACE_ICT36.01 Téma: PowerPoint Číslo.
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
Seminář – Řízení projektů ve školství Termín – 13. Listopad 2006 Místo - Slezská univerzita v Opavě Vzdělávací centrum v Krnově.
Management a rozvoj obcí
Aktivizující prvky při výuce F na ZŠ
Komunikační dovednosti
Člověk a příroda Přírodopis Biologie člověka Oběhová soustava – námaha a tepová frekvence VY_52_INOVACE_30 Sada 1 Základní škola T. G. Masaryka, Český.
Stali jste se účastníky otevřeného grantového řízení na využití „Pískovny“. Vaše zájmové skupiny mají za úkol připravit svůj projektový záměr pro využití.
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Dvojí zápor VY_22_INOVACE_20 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213.
Elevator pitch/speach
Prezentační dovednosti
 1. Autor zprávy : Původcem zprávy a tím, kdo ji předává druhým, jste vy sami. Způsob, jakým ji předáváte dál, může být ovlivněn například :  Postoj.
Clever spokesman aneb jak chytře na novináře Ladislav ŠTICHA.
KOMUNIKACE V PRAXI METODIKA. Vznik metodiky Čtyři moduly v rozsahu 40 hodin 20 hodin e-learningového studia 20 hodin prezenčního studia.
Úvod do managementu 1. seminář
Zásady správné prezentace
Prezentace.
Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.
MS PowerPoint Prezentační manažer Kapitola 12.1 (Sestavení z externích zdrojů)
PŘÍPRAVA PREZENTACE Ing. Česlava Lukaštíková SPŠ Karviná.
Skupinové interview (Focus group)
Účinná prezentace doc. PhDr. Růžena Lukášová, CSc.
Absolvované přednášky. Banálnost přednášky Pseudoreplikace Přehledová tabulka úvodní přednáška, úplný začátek, průměr rozptyl popisná statistika, asi.
Komunikace a prezentace/ C4
Office I. Miroslav Lorenc.
Univerzita třetího věku UJEP
Jazyk a jazyková komunikace Cizí jazyk Komunikace Ambitions VY_22_INOVACE_19 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G. Masaryka 213 Vypracoval:
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI
Clovek se nekdy pta proc...???
Počítače v chemii - úvod. Podmínky zápočtu Účast ve výuce, povoleny 3 absence Získání nejméně 60 % bodů z testů – Písemné : typografie chemická informatika.
Miluj svého muže.
Člověk a příroda Fyzika Člověk a příroda Jak se vypočítá průměrná rychlost VY_52_INOVACE_09 Sada 2 Základní škola T. G. Masaryka, Český Krumlov, T. G.
Moderní trendy využívání ICT ve výuce
Maturita ► Společná část  2 zkoušky ► Profilová část  3 zkoušky.
Zadání projektu Kupr Jaroslav. Zadání: Vytvoření fiktivního programu pro jednodenní akci. Prezentace Prezentace projektu na cvičení ve stanovený termín.
Moderní nástroje komunikace a jejich využití Jiří Vanke Ondřej Čermák.
EXKURZE Organizace exkurze do firem pro žáky a studenty.
ICT ve výuce přírodopisu a biologie.  Školení proběhne v termínu od do pokud se přihlásí alespoň 10 zájemců.  Školení bude probíhat.
Projekt Metodika v anglickém jazyce CZ.1.07/1.3.50/
PREZENTACE.  Základní principy prezentace  Příprava prezentace  Struktura prezentace  Závěr.
AnotaceMetodický pokyn Prezentace obsahuje celkem 8 snímků. Po všeobecném úvodu jsou na 2. snímku pokyny pro studenty. Vlastní práce je praktickým zpracováním.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Elektronické doplňky k učebnicím fyziky pro ZŠ
Udělej si následující test:
Simulace Pískovna - instrukce
Prezentační dovednosti Pavla Kotyzová
Práva dítěte Výchova k občanství
Udělej si následující test:
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Transkript prezentace:

Prezentační tipy pro přípravu Virtuálního kursu

Titulní strany a titulky

Nové trendy v prezentacích Tradiční pojetí Moderní pojetí Věcně zaměřená prezentace, ve které v jádru sdělení se směřuje k pointě. Prvky show, pointa ihned na počátku jádra sdělení („bomba na úvod“).

Příprava prezentace Proč chci něco říci? Jaký mám záměr, cíl? A Ke komu budu mluvit? B Kdy a kde? Ihned nebo si mohu dovolit načasování? Za provozu nebo v nějaké tiché místnosti? Kolik mám času? C Co řeknu? D Jak to řeknu, aby druzí přijali cíl tak, jak chci? E

Struktura prezentace Řekněte, co chcete říci Řekněte to Řekněte, co jste řekl(a) Řekněte pointu Řekněte, jak jste k tomu došli Řekněte, co jste řekl(a) Tradiční pojetíModerní pojetí Jak začínají zprávy v TV a jak vypadají novinové titulky? Pointa je řečena na konec.

Jak to řeknu Úvod Jádro Ověření Závěr 70% času, 30-40% při diskusi Maximálně 10% času 15% času, 35-40% při diskusi 5% času

Techniky udržující pozornost Historka, příběhVtip nebo překvapení Vtahování do hry, experiment 3D pomůcky Flip chart (spontánní záznam) Mohou být užity opakovaně. Pamatujte však, že opakovaný vtip není vtipem. Je třeba je provázat se sdělením a použít ve frekvenci max.10 minut/1 techniku udržující pozornost.

Praktické pokyny 1. Připravte powerpoint, komentář ve wordu a doplňující materiály (skriptum/testy/kvízy) Pošlete druhé skupině k oponentuře – do Poslání oponentury – do Domluva termínu natáčení: Martin Jelínek, , Natáčení v rozmezí 7.4. – 4. Propagace kursů - facebook/mail/zacílená reklama – zacílená na 26.4., odkdy budou kursy zpřístupněny. 5. Prezentace virtuálních kursů – v rámci výuky