Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODNEBÍ.
Advertisements

Evropa Podnebí a vodstvo.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271
Vikingové Dějepis VY_32_INOVACE_306, 16. sada, D
PŘÍRODNÍ OBLASTI EVROPY
Kyselost a zásaditost, indikátory
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nevyčerpatelnými a obnovitelnými.
Devátá Marta Devátá Monika
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se základními vlastnostmi vodního.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními i hospodářskými poměry.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s počátky výzkumu kosmu, obsahuje.
Tundry a polární oblasti
Krajinná sféra a její části
VY_52_INOVACE_03/2/25_ZEMĚPIS
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vlastnostmi a vznikem usazených.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s rozšířením, podmínkami a významem.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s životem v mořích a oceánech.,
VY_32_INOVACE_439, 22. sada, Prvouka
Počasí během roku a podnebí
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typickými znaky jednoděložných.
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s obyvatelstvem Evropy, evropskými jazyky, náboženstvím. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy Žák se seznámí s.
VY_32_INOVACE_402, 21. sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s nejznámějšími karboxylovými kyselinami,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACEMateriál seznamuje žáky s výrobou, různými typy a využitím.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s výskytem a obecnými znaky třídy.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se způsobem zaznamenávání nadmořské.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál stručně opakuje učivo o Švýcarsku, seznamuje žáky.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy vodních nádrží, ať už přirozených,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky se stavbou květů a s funkcí jednotlivých.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s typy moří, světovým oceánem a.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podnebím a přírodními podmínkami.
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 2.
Listy Přírodopis VY_32_INOVACE_175, 9. sada, Př3 ANOTACE
PODNEBÍ FAUNA FLORA EVROPY.
Hydrosféra – ledovce a podzemní vody
Podnebí.
Zvětrávání a činnost větru
Asie – vegetační pásy a živočišstvo
Povrch Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_452, 23. sada, Z3
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s významem lesů v našich podmínkách,
VY_32_INOVACE_401, 21. sada, Přírodověda
VY_52_INOVACE_03/2/7_ZEMĚPIS
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s podmínkami jednotlivých typů travních.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s přírodními, společenskými a hospodářskými.
VY_32_INOVACE_ sada, Přírodověda
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s působením tekoucí vody na zemský.
Květenství a plodenství
Česká republika: podnebí, půdy, ochrana životního prostředí
Austrálie - rostlinstvo a živočišstvo
Vodstvo Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_453, 23. sada, Z3
ANOTACE Materiál seznamuje žáky s charakteristikou, vzhledem a využitím lípy srdčité. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupyŽák se seznámí s lípou.
Podnebí, podnebné pásy.
Registrační číslo projektu: CZ 1.07/1.4.00/ Šablona: 32 Předmět: Zeměpis Sada: Z 8/05 Ročník: 8. ročník Jméno autora (vč. titul): Tomáš Szabo (Bc.)
Podnebí Severní Ameriky
Zeměpis EVROPA – povrch, vodstvo, podnebí
Podnebné pásy – mírný pás
VY_V/2_INOVACE_29_Mírný pás
VY_32_INOVACE_19_22_Podnebí evropy
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Školní Stará Boleslav
Evropa - Přírodní oblasti
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
ČR leží v mírném p. p. střídají se 4 roční období
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Zdeňka Pecková Číslo
PODNEBÍ.
Číslo v digitálním archivu školy
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Transkript prezentace:

Podnebí Evropy Zeměpis VY_32_INOVACE_455, 23. sada, Z3 ANOTACE  Materiál seznamuje žáky s podnebím v různých částech Evropy. Druh učebního materiálu DUM Očekávané výstupy  Žák se seznámí s typy podnebí v Evropě, podle zeměpisné polohy určí, jaké klima převažuje v určených zemích. Pro koho je materiál určen  Žáci, základní škola, 8. ročník, předmět zeměpis Autor  Mgr. Monika Chudárková Datum vzniku  8. 9. 2013 Vzdělávací oblast  Člověk a příroda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Podnebí Evropy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Sever - studený polární pás Island Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Jih - subtropický pás: středomořské klima (horká suchá léta, mírné deštivé zimy) Chorvatsko, ostrov Rab Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Západ - přímořské oceánské klima: mírné teploty, vlhko Irsko Západ - přímořské oceánské klima: mírné teploty, vlhko Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Východ - vnitrozemské (kontinentální) klima: velké rozdíly teplot, sucho okolí Moskvy Střední Evropa – přechodné klima Česká republika Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

léto ovlivňuje: tlaková výše nad Azorskými ostrovy zimu: tlaková níže nad Islandem Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková

Vyhledej v mapě a přiřaď klima: Bělorusko Rakousko Anglie Sever Norska Itálie Vlhké, oceánské klima Vnitrozemské klima, rozdíly teplot Přechodné klima Subtropické, středomořské klima Chladné, polární klima

Použité zdroje: fotografie – soukromý archiv Mgr. Moniky Chudárkové Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková