David Rozlílek Me4B. ? ? ? ?? Jaká paměť tvoří paměť programu ………… ? EA … kde je logická 1 a kde logická 0 ……….? ? ….. Kde je vnější a kde vnitřní paměť……….?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CIT Paměti Díl X.
Advertisements

Paměť Počítač používá různé typy pamětí. Odlišují se svou funkcí, velikostí, rychlostí zápisu a čtení, schopností udržet data v paměti. Úkolem paměti je.
Základy mikroprocesorové techniky
MIT Paměti Díl I leosjuranek.cz/mit. Paměti Téma: Paměti MIT Předmět: MIT 3 Ročník: 3 Juránek Leoš Ing. Autor: Juránek Leoš Ing Verze:
PREZENTACE Microsoft Power Point prezentační program.
Výukový program: Mechanik - elektrotechnik Název programu: Číslicová technika - mikroprocesory III. ročník Mikrořadiče Vypracoval : Vlastimil Vlček Projekt.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_143_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
Paměti RAM. 2 jsou určeny pro zápis i pro čtení dat. Jedná se o paměti, které jsou energeticky závislé. Z hlediska stavu informace v paměťové buňce jsou.
David Rozlílek ME4B. Co jsou to paměti ? slouží k uložení programu, kteý řídí ? Slouží k ukládaní…..?.... a ……? operací v.
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesoru
David Rozlílek Me4B.  K čemu slouží čítač………..?  K čemu slouží časovač…….?  Co počítá čítač………………?  Co čítá časovač……………..?
Jak pracuje počítač vstupní a výstupní zařízení počítače
Paměti.
Obchodní akademie, Ostrava-Poruba, příspěvková organizace Vzdělávací materiál/DUM VY_32_INOVACE_02A14 Autor Ing. Jiří Kalousek Období vytvoření duben 2014.
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o. Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady 28Číslo.
Popis mikroprocesoru David Rozlílek ME4B.
Dominik Šutera ME4B.  ROM – paměť pro ……. Po odpojení napájení se obsah paměti …….
Popis obvodu 8051 David Rozlílek ME4B.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Provedení logických obvodů
Vnitřní paměti a jejich rozdělení. 2 Vnitřní paměti jsou ty, které jsou umístěny na základní desce mikropočítače nebo počítače. Vnitřní paměti se vyrábějí.
Opáčko Co dělá procesor Co je to koprocesor Slot, patice
Tato prezentace byla vytvořena
David Rozlílek Me4B.  Co nám umožňují vstupně-výstupní porty…..?  U standardní verze 8051máme kdyzpozici kolik portů v/v……?  Jak se značí tyto porty.
Jaroslav Krahula.  OSC - ? ROM - ? RAM - ? Č/Č - ? CPU - ? ŘS - ? SP - ? LPT -?
Roman Kysel.  Jaké jsou základní parametry pamětí ? ◦ Kapacita ◦ přístupová doba ◦ přístupová rychlost ◦ Statičnost/dynamičnost ◦ Energetická závislost.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ondřej Šebesta. – Ka – Přístupová …... – přístupová rychlost – S /d – Energetická závislost – Přístup k paměti – Spolehlivost.
Informatika - Paměti, ROM, RAM akademický rok 2013/2014
Kombinační logické funkce
Definice fraktální (vnitřní) dimenze a její aplikace v databázích
Popis obvodu 8051.
2.
Marek Malík a František Černý, ME4A, 2012
Vnitřní (operační paměť)
Autor:Jiří Gregor Předmět/vzdělávací oblast: Digitální technika Tematická oblast:Digitální technika Téma:Statické paměti RWM – RAM 2. část Ročník:3. Datum.
David Rozlílek ME4B. 1) k čemu slouží ………? 2)co znamená že je sériový kanál u 8051 plně duplexní…….? 3)V jakém režimu umožňuje komunikovat a kolik rozhraní.
16. Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů
Paměťové obvody a vývoj mikroprocesorů Jan Hrubý ME4B.
Výrok „Vypadá to, že jsme narazili na hranici toho, čeho je možné dosáhnout s počítačovými technologiemi. Člověk by si ale měl dávat pozor na takováto.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Sestava počítače Do sestavy počítače patří všechny vnitřní i vnější části počítače včetně příslušenství. 
Ondřej Šebesta. – Kapacita – přístupová doba – přístupová rychlost – Statičnost/dynamičnost – Energetická závislost – Přístup k paměti – Spolehlivost.
Popis mikroprocesoru.
Spirálová paměť připomíná lineární štěpení stránek předpokládá exponenciální rozdělení klíčů klíče primárně transformovány do intervalu funkcí G(c,k).
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Interkomunikační adresní systém.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Stránkování MATĚJ JURIČIČ 2015/2016 EP1 SPŠ A VOŠ JANA PALACHA KLADNO.
Paměti PC HDD, CD/DVD, USB Flash RAM a ROM Vnější paměť Disková paměť
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti typu RAM.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Jednočipové počítače – instrukční sada
Mikropočítač Vnitřní struktura 2
Logická organizace paměti
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Operační pamět počítače-RAM
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Mikropočítač Vnitřní struktura 1
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Správa paměti.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Paměť počítače.
Paměti Paměti Obvody,jež umožňují uložení dat (přechodné,trvalé). Třídí se podle toho,zda umožňují zápis i čtení (RAM,DRAM,SRAM,)(Random Access Memory),
Paměť RAM.
Pamäte Registre Zbernice.
Paměť.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

David Rozlílek Me4B

? ? ? ?? Jaká paměť tvoří paměť programu ………… ? EA … kde je logická 1 a kde logická 0 ……….? ? ….. Kde je vnější a kde vnitřní paměť……….?

 Co je to speciální funkční registr……?  ? - Kde je vnější a vnitřní paměť…….? ? ?

 Kde je:  Adresa,Paměťová buňka,Zesilovač,Dekodér ?? ? ?

 Paměť Rom:  1) jsou paměti určené k čemu……?  2) je energeticky závislá nebo nezávislá…….?  3) kde je hodnota 1 a kde 0…….?  4) jaké máme druhy pamětí Rom …….?

 Paměť Ram:  1) jsou paměti určené k čemu……?  2) je energeticky závislá nebo nezávislá…….?  3) jaké máme druhy pamětí Ram …….?

 Co jsou to speciální funkční registry…….?  SFR lze rozdělit na registry ………a ………?  Jaké máme jednotlivé registry spec. funkcí….?

 PSW - Stavové slovo mikroprocesoru Co to je CY……? Co to je AC……? Co to je F0……? Co to je OV…..? Co to je P……..? Co to je RS1 RS0….?

 Co znamená přímé adresování……..?  Jak pracuje nepřímé adresování…….?  Přímé adresování-co adresa přímo udává……?  U přímého adresování v rámci stránky je datová paměť rozdělena na ? stránek o velikost ? slov  Jakém rozsahu lze použít nepřímé adresování pameťového prostoru……?