Četba a čtenáři v České republice v roce 2007 Knihovnická bašta – akce knihoven k Týdnu knihoven 2007 – PhDr. Vít Richter – předseda SKIP Knihovna roku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
INTERNET PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ Služby veřejných knihoven zdravotně postiženým uživatelům PhDr. Ivana Štrossová Hradec Králové 26.března 2001.
Advertisements

Pohádky pro společné čtení
Tato prezentace podává základní informace o škole, o jejím technickém vybavení, o výuce a o školních akcích a aktivitách Informace o škole Vybavení.
Služby čtenářům a uživatelům Dětští čtenáři
Besedy pro veřejnost a návštěvníky Knihovny Václava Štecha ve Slaném.
Knihovny současnosti, České Budějovice, 13. –
IVIG 2006 Náš zákazník – náš pán Zlata Houšková Praha, IVIG září 2006.
ČINNOST DĚTSKÝCH KNIHOVEN VE VSETÍNĚ
Základní škola Slavičín-Vlára Školní knihovna aneb naše Školní informační centrum.
Klub dětských knihoven SKIP10
Čítárny.cz – Web o dětských knížkách a čtenářství Veronika Peslerová Olomouc, červen 2007.
Začátek … Městská knihovna Sedlčany 1. červen 2001 – otevření knihovny v nových prostorách červen 2003 – první schůzka partnerů, narození Lukáška Potřeba.
Knihovna v obci Čím může být knihovna užitečná. knihovny jsou užitečné už tím, že existují v celé republice je jich téměř 6000 nejvíce je jich v malých.
Regionální literatura ve venkovských knihovnách Přibližování historie regionu a vytváření vztahu k místu, kde žijeme.
Seminář knihoven okresu Vsetín MVK Vsetín, Trendy rozvoje knihoven ve Zlínském kraji se zaměřením na malé knihovny.
30. září – ZÁJEZD zástupců neziskových organizací do Prahy na pořad Vzpomínky nám zůstanou (Hron, Cibulka, Simonová, Fousek) 1. října – VÝSTAVA Šťastné.
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
Kulturně-vzdělávací aktivity NPMK Ing. Eva Rezková, NPMK.
Zpráva o činnosti SKIP 08 Východní Čechy za rok 2010 Bc.Kateřina Hubertová Valná hromada SKIP Městská knihovna nové Město nad Metují.
Hledá se Kamarádka knihovna (už podruhé). Kdo jde s námi Generální partner: firma 3M Česko O záštitu nad soutěží požádáno: Ministerstvo kultury ČR Odborný.
Budou chodit do knihoven? Průzkumy dospělé populace 1996 – 2007 – 2010 a nová koncepce rozvoje knihoven ČR Národní knihovna ČR.
Bramborová slavnost 22. září 2007 Ekologické informační centrum Krátká u Sněžného.
Blanka Tauberová Městská knihovna Sedlčany ( Městská knihovna v Praze,Knihovnická dílna )
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Komplexní servis v oblasti knihovnických a informačních služeb Specialisté na Vaší straně.
Výsledky činnosti neprofesionálních knihoven okresu Brno-venkov 2009 Modřice M. Kubíková.
Gateshead – město s inspirací Gateshead – město s inspirací Havlíčkův Brod Havlíčkův Brod duben 2004 duben 2004 Zlata Houšková Zlata Houšková.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Informační vvzdělávání v knihovnách Lída Švíková.
Informační a poradenské centrum v Havlíčkově Brodě a spolupráce s veřejnými knihovnami Modelový program podpory slaďování profesního a rodinného života.
Knihovna společenských věd TGM v Jinonicích Společné zařízení Centra pro otázky životního prostředí UK, Fakulty humanitních studií UK, Fakulty sociálních.
Čtenáři a čtení v ČR (2007) společný projekt Ústavu pro českou literaturu AV ČR, v. v. i., a Národní knihovny ČR s finanční podporou Ministerstva kultury.
Regionální projekty !?  Čtenářská liga  Škola naruby  SUK: Čteme všichni  Celé Česko čte dětem  Hry bez hranic  Kamarádka knihovna  Kde končí svět.
Bc. Helena Selucká, Bc. Zdena Rousková SKIP Sekce služeb osobám se specifickými potřebami
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Internet – výhoda pro znevýhodněné 29. února 2008 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
Týden knihoven až 7. října Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR.
Pobočka Knihovny Jiřího Mahena v Brně-Černovicích, Charbulova 38 Statutární město Brno finančně podporuje Knihovnu Jiřího Mahena v Brně, příspěvkovou organizaci.
Sekce veřejných knihoven SKIP Částečně úplná zpráva o činnosti sekce v roce 2013 Gabriela Jarkulišová.
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
EUROCENTRUM LIBEREC Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Městská knihovna Čelákovice a její historie. Městská knihovna v Čelákovicích byla založena jako obecní zařízení v prosinci 1920 na podkladě zákona o knihovnictví,
Městská knihovna Sedlčany Strom v nás - lokální historie prostřednictvím sedlčanské knihovny Městská knihovna v Českém Těšíně Konference Další možnosti.
Konference knihovníků Euroregionu Neisse-Nisa-Nysa „SENIOŘI V KNIHOVNÁCH – KNIHOVNY PRO SENIORY V EUROREGIONU NISA“ Městská knihovna Semily 27. až 28.
Veřejné knihovny - místa mezigeneračního setkávání PhDr. Ivana Štrossová Krajská knihovna Vysočiny Jihlava, 31.března 2011.
Šest let poté aneb Vzdělávání v krajích po šesti letech Pardubice Zlata Houšková.
125 let od první zmínky knihovny 95 let od založení knihovny v Loučce.
Venkovní aktivity na podporu čtenářství
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Autor: Mgr. Milada Pleskačová Datum: Název: VY_12_INOVACE_1.2.2ČJ2,3_34.
Městská knihovna Orlová Vedoucí: Iva Sušková
Základní škola a Mateřská škola Bystřice pod Lopeníkem
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
Vít Richter (využití podkladů kol. P. Mazáčové a L. Nivnické)
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
PROJEKTY FINANČNĚ PODPOŘENÉ SKIP VELKÁ MORAVA
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Čtenářsky podnětné prostředí
SKIP – Sekce veřejných knihoven
Příležitost pro knihovny a společnost
Sukova studijní knihovna literatury pro mládež
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Pedagogická knihovna.
TyfloCentrum Brno, o.p.s. Naším posláním je pomáhat nevidomým a slabozra-kým lidem překonávat důsledky těžkého zrakového postižení a zvyšovat kvalitu.
Transkript prezentace:

Četba a čtenáři v České republice v roce 2007 Knihovnická bašta – akce knihoven k Týdnu knihoven 2007 – PhDr. Vít Richter – předseda SKIP Knihovna roku 2007 – informace o udělení ceny Ministerstva kultury ČR – Mgr. Blanka Skučková, Ministerstvo kultury ČR Četba a čtenáři v České republice v roce 2007 – výsledky reprezentativního průzkumu zaměřeného na populaci starší patnácti let – Prof. PhDr. Jiří Trávníček, M. A., Ústav pro českou literaturu AV ČR, Ústav české literatury a literární vědy FF UK

Týden knihoven až 7. října Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR

Cíl Týdne knihoven Pozvat lidi do knihoven Informovat o nových službách Získat nové čtenáře Propagace četby

VŘSČ - Velké říjnové společné čtení

Co knihovny připravily? Besedy se spisovateli a zajímavými lidmi Výstavy, přednášky, vzdělávací akce Akce pro děti, seniory, zrakově postižené Propagace elektronických zdrojů Propagace internetu pro veřejnost – Bezpečný Internet Amnestie výpůjček dokumentů = 231 Bezplatná registrace nových uživatelů = 218 Burzy a prodej vyřazených knih = 141 Dny otevřených dveří = 137 Setkání se zástupci samosprávy = 44 Velké říjnové společné čtení = 99

Otevírání nových prostor  Hradec Králové - Lékařská knihovna LF UK a FN  Hranice – Slavíč – nová pobočka  Krnov – pobočka Kostelec  Uherské Hradiště – nová pobočka  Jevičko – dětské oddělení  Moravské Budějovice – čítárna pro dětí  Kladno – SVK – počítačová učebna  Vratimov – úprava interiéru  Sedlčany - Slavnostní otevření komunitního Centra Lukáš

„KNIHOVNICKÁ BAŠTA“ Hlavní motto: Literatura a jídlo Jídlo v literatuře Nejchutnější čtení Knihovna jako pevnost vědění

Výstavy, soutěže na téma jídlo Výstavy kuchařek – Jevišovice, Netolice, Planá na Lužnicí, Vědecká knihovna Olomouc – Dolní Dunajovice - " Z historické kuchyně - Egypt " – Drnholec - bulharská bašta, afgánská bašta Soutěže o nejlepší recepty – Humpolec -"Náš nejlepší rodinný recept" - sbírání podkladů pro vydání První knihovnické kuchařky v Humpolci – Boskovice - Klubu seniorů - výměna zajímavých receptů s ochutnávkou – Havířov - Soutěž o nejstarší kuchařku (knihu) – Dačice - ochutnávka dobrot čtenářů... i knihovnic

Předčítání, ankety, soutěže Popice – pro děti z MŠ - čtení pohádek na téma " Knihovnická bašta" (Povídání o pejskovi a kočičce, Hrnečku vař, apod. ) Nová Včelnice - "Jak se vaří kniha", čtenářská anketa - "Co jíme nejraději?„ - literární soutěž - "Jídlo a já" Bělá nad Radbuzou - Jak se peče kniha - beseda s L. Janissovou, autorkou knihy o Bělé nad Radbuzou Hořice, Horšovský Týn - Čtenářská anketa : Kniha, na které jsem si pochutnal..... Kniha, na které jsem si vylámal zuby.... Rychnov nad Kněžnou odhalení "Bašty moudrosti a vědění„ - pyramidy z knih postavené za účasti malířky Martiny Novotné Liberec - To je bašta, udělat si sám svou knížku, album či zápisník - knihařská dílna "na klíně" Kopřivnice - Čtenářské chuťovky - prezentace kuriózních požadavků našich čtenářů

Těším se na vás! Co je bašta? „Bašta – zpevňující prvek obranného systému. Vůči vnitřnímu prostoru mohou být bašty uzavřené nebo otevřené...“ Chci být vaší baštou – jsem vám otevřená a ráda vám pomohu tvořit opevnění proti úskalím života. Nabízím vám své nejlepší přátele – knihy, přednášky odborníků na různá témata, vzdělávací programy i hudbu. Krajská knihovna Karlovy Vary

Aktuální informace o Týdnu knihoven: Tel: Tel: