Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/37.0216 VYTVOŘENÍ A.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Metodika hodnocení bariér v domácím prostředí. Obsah prezentace •O projektu •Subjektivní část hodnocení •Objektivní část hodnocení •Plán na následující.
Advertisements

Dobrovolnické centrum Ostrava. DC ADRA Ostrava Nejsme poskytovatel soc. služeb 3 akreditace MV ČR na vysílání dobrovolníků do soc. a zdrav.zařízení –
Senzomotorika prevence proti zranění, návrat po zranění, rozvoj koordinace, posilovací cvičení … Zásady: chodidlo (a) stojné musí být vždy mírně nakloněné.
Strečink Je možné provádět denně před i okamžitě po tréninku nejméně však 3x týdně nejlépe 2-3 hodiny po posledním tréninku dne (svaly již nejsou tak zakyselené.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
B EZPEČNOST DĚTÍ NA INTERNETU : ZAPOJENÍ RODIČŮ DO PREVENTIVNÍCH AKTIVIT Národní centrum bezpečnějšího internetu
Poradenský proces v programech všeobecné primární prevence rizikového chování Markéta Exnerová Vedoucí Centra primární prevence Semiramis o.s. PPRCH 2009.
Program PĚT P. Pět P je… Sociálně preventivní volnočasový program Sociálně preventivní volnočasový program Zaměřuje se na: Zaměřuje se na: Přátelství.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Boj proti fotbalovému násilí filosofie, právní rámec a role jednotlivých subjektů Ivan Langer ministr vnitra.
Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Sportovní akce.
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Stavba transformátoru Transformace proudu a napětí
VY_32_INOVACE_TMM25160BOU Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Rozvoj.
Metodický list Se sportem je pojem fair play nerozlučně spjat. Patří k základním kamenům výchovy sportovců všech výkonnostních úrovní a každého věku.
Alternativa ve výuce psaní
SKLÁDÁNÍ SIL OPAČNÉHO SMĚRU
DIDO (Online informační portál pro hendikepované) Projekt DIDO, Posilování civilní společnosti v předvstupním procesu: Grantová podpora neziskových organizací.
09.1 Chodec v silničním provozu
DOBROVOLNÍK PŘI SPORTOVNÍCH AKCÍCH A ZVLÁDÁNÍ KRIZOVÝCH SITUACÍ
PRVNÍ POMOC TRANSPORT ZRANĚNÝCH 09
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Aleš Řebíček 444 dní za volantem. Dvě hlavní témata  Z hlediska veřejnosti jsou nejsledovanějšími tématy z resortu dopravy:  důsledky novelizace zákona.
CO NEJVÍCE SE NAROVNÁME, HLAVU VYTÁHNEME VZHŮRU
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo smlouvy: 4250/21/7.1.4/2011 Číslo klíčové aktivity: EU OPVK 1.4 III/2 Název klíčové aktivity: Inovace a zkvalitnění.
Skládání sil opačného směru
DOBROVOLNÁ ZÁCHRANNÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY
Transport postiženého upravila Mgr. Zdeňka Kubíková 11/2007
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona III/2VY_32_INOVACE_715.
Da Vinci robotic surgical system
MAN 1. Seminář sociální psychologie se zaměřením na sport Marie Blahutková.
Rizika práce na PC Kontrolní prezentace Autor: Pavel Broža Datum: Cílový ročník: 5. a 6. Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Propozice volné střelecké soutěže
Projekt CHIPS Projekt k řešení sociálně-patologických jevů.
Škola pro všechny EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA K DOLŮM V PRAZE 12.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
Znamená zvedání a přenášení věcí pomocí vašich rukou nebo fyzické námahy Je třeba se naučit správnému zvedání a přenášení věcí jako prevence úrazů a zranění.
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Mgr. Eliška Geržová FN Motol. ONEMOCNĚNÍ CHARCOT – MARIE – TOOTH řazeno mezi dědičné neuropatie postižení nervového systému - nejčastěji periferní části.
Lidé s mentálním postižením jako cílová skupina sociálních služeb.
Elektronický monitorovací systém pro trestní justici – možnosti jeho využití v kontextu zvýšení bezpečnosti a ochrany osob.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Zdravotně znevýhodnění jako cílová skupina sociálních služeb.
Ruční manipulace s pacienty je součástí pracovní náplně většiny zdravotnických zaměstnanců. Odstraňování této fyzicky namáhavé práce je nutné zejména.
II. Metodický výklad výzvy. Cíl oblasti podpory 1.1 Podpora výuky cizích jazyků a v cizích jazycích ve školách a školských zařízeních. Výzva č. 55 je.
Posilovací cvičení - dolní končetiny
ŠABLONA: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
NÁVOD A DOPORUČENÍ PRO CVIČENÍ „XXL “ volně stojící pytel.
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
MAZUR, E. Peer Instruction: A User’s Manual. Prentice Hall.
Posilovací cvičení - břicho a hýždě
Název Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Kódování materiálu
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Hodina pohybu navíc - Ragby
Bezpečná manipulace s pacientem Polohování imobilního pacienta
Dobrovolníci neslyšícím a SP
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Konference primární prevence PK
JEDNODUCHÉ STROJE KLÍN, KOLO NA HŘÍDELI, NAKLONĚNÁ ROVINA
Mgr. Veronika Dembická, DiS.
Školní vzdělávací program
OA a VOŠS OSTRAVA – MARIÁNSKÉ HORY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Nedvědice, okres Brno – venkov, příspěvková organizace AUTOR: Jiří Toman NÁZEV: VY_32_INOVACE_06_20 Síly.
Základní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace
Transkript prezentace:

Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ VYTVOŘENÍ A PILOTNÍ OVĚŘENÍ SYSTÉMU ŠKOLENÍ V OBECNÝCH A ODBORNÝCH KOMPETENCÍCH DOBROVOLNÍKŮ PŘI AKCÍCH PRO VEŘEJNOST METODIKA ZAPOJENÍ HENDIKEPOVANÝCH

Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Specifika organizace sportovních akcí pro hendikepované - vozíčkáři Každý člověk, který je na vozíku, je především a hlavně ČLOVĚK. Přistupujme k nim primárně jako k ostatním „zdravým“ lidem. Postižení je až to poslední. Obsah: Specifika hendikepu - vozíčkář Komplikace spojené s postižením Komunikace s člověkem na vozíku Manipulace s vozíkem Zvládání krizových situací Vozíčkář v roli dobrovolníka Vozíčkář v roli závodníka Vozíčkář v roli diváka

Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Překonávání schodů nahoru je lepší provádět ve dvou lidech, vozíkem nejedeme zadními koly ke schodům, jeden asistent (zkušený) uchopí vozík za ručky a nakloní ho na sebe (dozadu), druhý pouze přidržuje vozík za rám vepředu, asistent nahoře tahá vozík po velkých kolech po schodech vzhůru, asistent stojící dole přitlačuje vozík k následujícímu schodu a lehce vzhůru (nezvedat), vozík musí být neustále nakloněný dozadu (směrem na schody)! vozík nezvedejte do vzduchu, je to zbytečně fyzicky náročné a méně bezpečné, dbejte i na vlastní bezpečnost, pohyb provádějte co nejergonomičtěji s pokrčenými koleny a rovnými zády.