Kulturní předpoklady cestovního ruchu Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Účtování materiálových zásob, způsob A
Advertisements

Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Realizační předpoklady
Oceňování zásob Střední odborná škola Otrokovice
Náklady – členění Střední odborná škola Otrokovice
Rozdělení motorových vozidel
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Faktury a jejich zpracování Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Finanční matematika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva.
Vlastnosti posloupností
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
Kulturní památky UNESCO České republiky – 1. část
Servisní prohlídky – druhy, úkony
Obchodní dopisy Střední odborná škola Otrokovice
Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Pečení rostlinných a živočišných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Posloupnosti – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
Dvojitá okna deštěná Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Střední odborná škola Otrokovice
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Přírodní předpoklady cestovního ruchu
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Účtování materiálových zásob, způsob B
Rozvaha – princip Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Cestovní ruch – charakteristika, členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Vaření – rozdělení, způsoby
Skladba – věty podle modality
MS-Office 2010 – grafické možnosti kancelářského balíku Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Pasívní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Úvodní lekce do programu Excel Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Ostatní tepelné úpravy
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
Bankovní systém ČR Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Souvislý příklad na zásoby
Konstrukce otočných a posuvných vrat
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Kulturní památky UNESCO České republiky - 2. část
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Základy psychologie – úvod
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Aktivní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Vazebná energie Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel Kovář.
Řízení – diagnostika závad, opravy
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Skladba – základní skladební dvojice Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je.
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Statistika – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
Transkript prezentace:

Kulturní předpoklady cestovního ruchu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Markéta Kraváčková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStředí odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /2 AutorMgr. Markéta Kraváčková Označení DUMVY_32_INOVACE_SOSTR-Mn-ZCR/1-PV-1/3 Název DUMKulturní předpoklady cestovního ruchu Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP63-41-M/01 Obor vzděláváníManagement hotelových a turistických služeb Vyučovací předmětZeměpis cestovního ruchu Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 15 – 16 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce učitelem, případně jako materiál pro samostudium, nutno doplnit výkladem; náplň: kulturní památky, kulturní zařízení, kulturní akce, organizované atraktivity Vybavení, pomůckyDataprojektor, atlas ČR a světa Klíčová slova Kulturně-historické památky, národně-historické památky, památky lidové architektury, národní kulturní památky, památkové rezervace a zóny Datum

Kulturní předpoklady cestovního ruchu Náplň výuky Kulturní památky a jejich členění Kulturní zařízení Organizované akce a zařízení

Kulturní památky a jejich členění Kulturní památky jsou výsledky tvořivé činnosti lidí. Památky hmotné (materiální) Památky nehmotné (nemateriální, duchovní) Podle druhu: a.umělecko-historické – městské památkové rezervace, hrady, zámky, zříceniny, archeologické památky, církevní stavby, technické památky (rozhledny, mosty, katakomby, lomy, doly…) b.národně-historické – dokumentují významné národní události, rodiště a působiště slavných osobností, pietní místa, pomníky c.Památky lidové architektury – skanzeny, výrobky lidových řemesel, nehmotné památky (folklór, výtvarné umění, tradice, zvyky)

Kulturní památky Podle času Pravěk Starověk Středověk Novověk Moderní dějiny Stavební umělecké slohy Podle kvality Národní kulturní památky Památkové rezervace (městské, vesnické) Památkové zóny (městské, vesnické) Památky UNESCO

Kulturní zařízení Poznávací a společenská funkce -Muzea – stálé sbírky (vlastivědná, specializovaná) -Galerie – výtvarné umění (obrazy, sochy, plastiky) -Výstavy – dočasné sbírky, putovní -Divadla, kina -Knihovny -Koncertní sály -Planetária, hvězdárny -Botanické zahrady, parky, ZOO

Organizované akce a zařízení Kulturní akce – festivaly hudební, divadelní, filmové, folklórní, náboženské poutě Sportovní akce – Olympijské hry, sportovní utkání, závody… Zábavní akce – karnevaly, vinobraní, poutě, rekonstrukce bitev… Zábavní centra a parky Kongresy, veletrhy

Kontrolní otázky: 1.Seřaď stavební umělecké slohy dle času. 2.Vysvětli rozdíl muzeum – galerie – výstava 3.Uveď příklad národně – historických památek na území ČR. 4.Které hmotné památky UNESCO jsou v ČR? Dokážeš je popsat? 5.Vysvětli pojem městská památková rezervace.

Seznam obrázků:

Seznam použité literatury: [1] Holeček M., Mariot P., Střída M. Zeměpis cestovního ruchu, Nakladatelství České geografické společnosti, s. r. o, Praha, 1999, ISBN: [2] Galvasová I., Binek J.,Holeček J., Chabičovská K., Szczyrba Z., Průmysl cestovního ruchu, GaREP, spol. s. r. o. Praha, 2008, ISBN [3] Orieška J. Metodika činnosti průvodce, IDEA SERVIS, Praha, 1999 ISBN