Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
© 2000 VEMA počítače a projektování spol. s r. o..
Advertisements

Pardubice Podporované SQL servery – Firebird 2.5, Oracle 10g VERBIS – Win32 aplikace – WinXP a výše PORTARO – WWW OPAC – Java, Tomcat Střední vrstva.
K-base – Středočeská alternativa Freebase
Prezentace nového SQL modulu Mzdy a personalistika Pavel Pitaš Miloš Jirčík.
V ERZE 20 SYSTÉMU A LEPH ŠKOLENÍ KLIENTA. S TRUKTURA SYSTÉMU Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy  KNA01 ostrá báze Administrativní.
Ing. Petr Štefan Kp-sys s.r.o. CPVŠK Praha
Monitorovací systém Asistent
Zakázkově vytvořená aplikace Technologický software HTH8 s.r.o, Eimova 880, Polička, tel.: , fax: ,
Tvorba webových stránek
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Novinky v systému Aleph v. 20 Klient a WWW OPAC. Katalogizace - menu Editovat bylo rozděleno na Editovat a Editovat text Nahrazuje používání pravého tlačítka.
Základy databázových systémů
Tvorba výměnných fondů, jejich cirkulace a distribuce Definice závazného standardu výkonového ukazatele pro práci s výměnnými fondy Struktura výkonového.
Microsoft Office OneNote
PROGRAMOVACÍ JAZYKY (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
, InforumJiří Šilha, LANius s.r.o. Nové možnosti komunikace knihovních systémů firmy LANius s.r.o. Client-server varianta systému CLAVIUS ®
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Přechod na verzi 18 systému Aleph – školení klienta.
NET Genium software pro výstavbu a provoz informačního portálu Martin Vonka
Petr Šetka, MVP Exchange, MCSE:Messaging, MCT Windows Small Business Server 2003 R2.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
KP-Win SQL přehled nových funkcí programu
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
SETKÁNÍ UŽIVATELŮ KNIH. SYS. TINLIB / T SERIES Městská knihovna Chrudim listopadu 2003.
Architektura databází Ing. Dagmar Vítková. Centrální architektura V této architektuře jsou data i SŘBD v centrálním počítači. Tato architektura je typická.
Sdílená katalogizace po pěti letech provozu Ing. Jiří Šilha,
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Celní služby 2000 Radek Sedláček TranSoft a.s Radek Sedláček TranSoft a.s
Lokální počítačové sítě Novell Netware Ing. Zdeněk Votruba Úvod do síťového operačního systému Novell Netware.
LiveContent Univerzální Formulářové Řešení Michal Petrtýl, Marek Beneš.
Licence WinFAS Skalský dvůr Licence Licence umožňuje provoz IS WinFAS dle následujících kategorií: režim provozu - časové rozlišení licenční.
Internetový prohlížeč
Integrovaný knihovní systém CLAVIUS
DATABÁZOVÉ SYSTÉMY. 2 DATABÁZOVÝ SYSTÉM SYSTÉM ŘÍZENÍ BÁZE DAT (SŘBD) PROGRAM KTERÝ ORGANIZUJE A UDRŽUJE NASHROMÁŽDĚNÉ INFORMACE DATABÁZOVÁ APLIKACE PROGRAM.
Setkání uživatelů, Vsetín 2008 Využití regionálních funkcí a WWW rozhraní v integrovaném knihovním systému KpwinSQL Ing. Václav Trunec KP-sys spol. s r.o.
Informační zdroje v jednotném prostředí: SEN VŠECH KNIHOVNÍKŮ Jan Pokorný, Ústav výpočetní techniky UK.
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Počítačové sítě Informatika – 7. ročník
Jednotná informační brána Cyklus školení Elektronické informační zdroje a databáze Národní knihovna ČR , , , ,
Databáze Lokální systémy a SQL servery VY_32_INOVACE_7B10.
Regionální knihovní systém Region Jindřichův Hradec.
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Firewall Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Autor:
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE
Správní a dopravně správní evidence - IISSDE RNDr. Jiří Malátek Zástupce ředitele OIVS MV
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
Využití Souborného katalogu knihovnami NPÚ v systému Tritius
Architektura databází DBS=SŘBD+DB
Link server – přidané služby v portálech knihoven Jiří Pavlík Univezita Karlova v Praze, Ústav výpočetní techniky Automatizace knihoven, Jinonice 2004.
Webový knihovní systém
Ing. Petr Sochor Výhody spolupráce OBD a DSpace Ing. Petr Sochor
Stanice v síti učební texty pro deváté ročníky ZŠ.
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Marcel Ondráček Martin Kasalý Petr Hanych.  je počítačový program, který slouží k prohlížení World Wide Webu  Program umožňuje komunikaci s HTTP serverem.
1 Martin Vojnar Bibliografie jako nezbytná součást jednotného vyhledávaní SNK v Martine, 7. listopadu 2011.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Přehled regionálních periodik do r databáze periodik (novin, časopisů, sborníků, ročenek, výročních zpráv), která vycházela na území Královéhradeckého.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Autoři Petr Ogurčák, Tibor Gonglík, Kamil Glückselig, Lukáš Očenášek Předmět: PSW0 | Vyučující: Vlastimil Čejp Semestr: ZS 2008/2009.
Katalog.mendelu.cz Průvodce katalogem knihovny MENDELU.
Řešení inventarizace hmotného majetku
SW pro správu PC, aplikační SW, licence
Martin LEDÍNSKÝ Univerzita Karlova v Praze Ústav výpočetní techniky
Řešení AKS pro muzea a galerie
Podpora regionálních funkcí knihoven v aplikacích firmy KP-sys
Automatizace venkovských knihoven – nutnost či luxus
Seminář pro dílčí knihovníky ústavů fakult MENDELU
Řešení AKS pro muzea a galerie
Transkript prezentace:

Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice

Obecné vlastnosti systému  prověřená aplikace ve velkých, středních i malých knihovnách  nejnovější knihovnický formát MARC21  stabilní, rychlý program (programován v C++), nenáročný na výkon stanice  výkonná SQL databáze Firebird (5. nejpoužívanější systém na světě)  Nový grafický vzhled systému, příjemné ovládání – záznam v jednom okně, systém záložek - kde jsou otevřené jednotlivé moduly  integrovaný klient Z39.50 v každé verzi  alternativní přístup přes WWW prohlížeč  systém je konfigurovatelný v každé verzi pro provoz regionálního systému (středisko + malé knihovny přes WWW)  Další moduly Z39.50 server, Revizní modul atd..

Knihovna 1 Knihovna 2 Knihovna 3 Knihovna 4 Pobočky, obecní knihovny Pracoviště centrální knihovny... WWW Opac Výpůjčky INTERNET Centrální SQL server Regionální knihovní systém Katalogizace Společná data

Připojení poboček Lokální uživatelé – připojen v rámci lokální sítě Vzdálení uživatelé - minimum 1Mbit/s připojení pro každého uživatele. Terminálový uživatel - minimum 128kbit/s připojení pro každého uživatele. Katalogizace přes WWW rozhraní - jakékoliv i vytáčené připojení.

Regionální systém  V systému jsou nastavené půjčovny a knihovny.  program kontroluje umístění exempláře v rámci databáze a každému uživateli umožňuje pracovat jen s definovanými exempláři.  kontrola cizích a vlastních výpůjček, možnost zakázat výpůjčky z cizích poboček.  barevné zvýraznění (nebo skrytí) cizích výpůjček v kartě čtenáře.  možnost omezit právo výpůjčky čtenáře jen na určité pobočky.  přístup k centrální databázi buď přímo programem, přes terminál server nebo přes WWW rozhraní.  Obecní knihovna pracuje se svými daty a současně s daty poskytnutými v rámci VF  Výstupy, statistiky apod. pro jednotlivé knihovny samostatně, nebo dohromady Pobočkový (regionální) režim

Knihovna 1 Knihovna 2 Knihovna 3 Knihovna 4 Obecní knihovny Pracoviště centrální knihovny... Pracoviště výměnných fondů Výpůjčky INTERNET Centrální SQL server Výměnné fondy Katalogizace Data VF

Výměnné fondy - cirkulace  Cirkulační soubory – seznamy cirkulovaných dokumentů  Cirkulační seznamy – seznamy knihoven  Cirkulace souborů i jejich částí  Tisky předávacích protokolů  Vypůjčování a vracení i jednotlivých exemplářů výměnných fondů (pokud si obecní knihovny vybírají)  Obecní knihovna může potom půjčovat jak vlastní fond, tak i exempláře výměnných fondů

Cena  pro uživatele používající jiný systém nabízíme stejné podmínky jako u upgrade z Kpwin, tj.POUZE 1/3 standardní ceny  převod dat je v ceně  program je v SQL variantě i u těch nejmenších verzí (u jiných systémů bývá SQL verze za značný příplatek)  V ceně je vždy integrovaný Z39.50 modul, zpracování všech typů dokumentů včetně periodik, modul výměnných fondů, WWW Opac  SQL server Firebird zdarma

Obecní knihovna  KpwinSQL pro malé veřejné knihovny 15100,- (u upgrade z jiného systému cca 5000,-). Kompletní systém pro všechny fondy, včetně Z39.50 klienta. Data jsou u uživatele  licence WWW přístupu pro obecní knihovnu 6000,-Kč (verze obsahuje i výpůjční systém) Verze s omezenými možnostmi WWW rozhraní, nutné se připojit na „centrální“ knihovnu

Menší knihovna + pobočky  KPwinSQL pro 2 uživatele, 10tis. titulů cca 37000,-Kč (u upgrade z jiného systému cca 13000,-)  1 licence WWW přístupu pro pobočku 6000,-Kč (verze obsahuje i výpůjční systém)

Střední knihovna + obecní knihovny  KPwinSQL 85000,-Kč pro 5 uživatelů, 20 tis. titulů (u upgrade z jiného systému cca 28000,-)  1 licence WWW přístupu pro obecní knihovnu 6000,-Kč (verze obsahuje i výpůjční systém)

Velká knihovna (bez DPH)  KPwinSQL, neomezený počet titulů cca ,-Kč (u upgrade z jiného systému cca 90000,-)  1 licence WWW přístupu (popřípadě terminálového přístupu) pro pobočku nebo obecní knihovnu 6000,-Kč

Možnost vyzkoušet zdarma  V roce 2007 nabízíme speciální možnost provozovat plnou verzi našeho systému po dobu 1 roku zcela ZDARMA

Kromě ceny je především důležitá rychlá a profesionální podpora  Vzdálený přístup a servis databáze  Připomínkový systém – na WWW stránkách firmy  Uživatel má přehled o svých dotazech a připomínkách. Odpovědi a případná řešení jsou automaticky elektronicky odesílány

Děkuji za pozornost KP-SYS, spol. s r.o. Tyršovo nám. 299, Sezemice Provozovna: Čacké 155, Pardubice tel./fax: , mobil: