Projekt COMENIUS: Volkstraditionen unserer Region und ihr Einfluss auf die Gegenwart Virtuelle Galerie SK AHOL – Střední odborná škola Ostrava – Vítkovice.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Život na dolním toku Moravy 2. setkání tentokrát ve Vedrovicích nedaleko Moravského Krumlova.
Advertisements

Klub UNESCO Kroměříž byl založen dne 9. září 1991 představiteli společenského, kulturního a politického života Kroměříže s cílem naplňování programu UNESCO.
Stáž v rámci programu Leonardo da Vinci Mobility
Město jako místo pro člověka projekt mezinárodního kulturního dialogu
Výměnný pobyt. Spolupráce • Od roku 2000 spolupracuje Obchodní akademie a Jazyková škola Pardubice se Státním centrem pro výchovu k povolání v Aschaffenburgu.
Letní škola ve Frankfurtu nad Mohanem. Podmínky účasti  Studium v prezenční formě na PdF UP (nejlépe studijní program společenské vědy v kombinaci s.
BOHUMIL MATĚJÍČEK Osobnosti Chyšecka.
Seite 1 GOETHE-INSTITUT PRAHA PRAHA, Seite 2 ČÍM JE GOETHE-INSTITUT?  KULTURNÍ A VZDĚLÁVACÍ INSTITUCÍ  ZÁKLADEM NAŠÍ PRÁCE JE SPOLUPRÁCE.
Návštěva studentů z německého města Hermeskeil Úterý – neděle
Stáž v Berlíně – Program Leonardo da Vinci Termín: –
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Vysokoškolské katolické hnutí BRNO. mše modlitba poutě duchovní cvičení duchovní aktivity.
3. výročí podepsání memoranda o spolupráci mezi Senátem PČR a AV ČR Vila Lanna
Štrasburk Malá Francie v Alsasku
SVOČ na Přírodovědecké fakultě OU Studentská vědecká a odborná činnost (SVOČ) je soutěž pro vysokoškolské studenty, kteří mají v jejím rámci.
V letech 2010 – 2012 na škole probíhá projekt Comenius The European START: Solutions through Tales and ART.
NÁVŠTĚVA SLOVENSKA 17. – 22. března 2013.
Projekt partnerství škol Comenius Comenius School Partnership Mezinárodní projekt spolupráce mateřských škol „Okno do světa“
Slovensko Kežmarok - Ľubica –
Ve středu jsem se svými spolužáky a s učiteli vyrazil na přátelskou návštěvu do Polska. Cesta trvala asi 4 hodiny a vedla do.
Projekt COMENIUS: Volkstraditionen unserer Region und ihr Einfluss auf die Gegenwart Virtuelle Galerie PL AHOL – Střední odborná škola Ostrava – Vítkovice.
1. mezinárodní odborný seminář BohumínŠilheřovice
Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T. G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí.
V roce 2005 jsme se na setkání, které organizoval TANDEM Plzeň, seznámili s kolegyní z Německa, která měla zájem o spolupráci a navíc se sama učila česky.
VRCHOLNÝ STŘEDOVĚK 1200 – 1400.
Europe is Singing! Koordinátor projektu: Turecko, základní škola: Zafertepecalkoy Ilkogretim Okulu, Ms. Mehtap Kilic Koordinátor projektu: Turecko, základní.
JÍZDA ZA POKLADEM HANÉ aneb „HANÁCKÉ CESTOVATEL“
Dánsko- vzdělání, kultura a kulturní osobnosti
Projekt COMENIUS: Volkstraditionen unserer Region und ihr Einfluss auf die Gegenwart Virtuelle Galerie BRD AHOL – Střední odborná škola Ostrava – Vítkovice.
11. setkání metodiků škol okresu Vsetín Základní a střední školy
Euroškola Strakonice SOŠ s.r.o. 1 Zahraniční stáže pravidelné 8-týdenní odborné stáže v *****hotelu Maximilian v bavorském Bad Griesbach.
DĚDICTVÍ NAŠICH PŘEDKŮ OBLASTI PODPORY: v. Udržení kulturního dědictví venkova realizací stálé výstavní expozice a muzea s nabídkou místních kulturních.
Památky UNESCO v ČR Jiří Novák
COMENIUS Gymnázium Vítězslava Nováka v Jindřichově Hradci.
21 dobrých důvodů pro dobré knihovny – Příspěvek Goethe-Institutu k odbornému dialogu a k výměně mezi knihovníky ve Střední a Východní Evropě a v Pobaltí.
„Ukážu ti svoje město – mladí lidé provádí svými městy mladé“ (Ich zeig´ Dir meine Stadt – Stadtf ührungen von jungen Menschen für junge Menschen)
Naše město Vizovice Nela Svačinová.
 Studenty ze Sulzbachu-Rosenbergu jsme v sobotu přivítali na našem gymnáziu  Poté jsme si je odvezli do svých rodin.
ETWINNING & COMENIUS PROJEKTY SPOLUPRÁCE NA DÁLKU.
CESTOVNÍ RUCH Předpoklady cestovního ruchu Rozmístění cestovního ruchu
Anglie / Školní studijní  V druhém dubnovém týdnu se někteří studenti primy, sekundy a kvarty zúčastnili studijního pobytu v jihoanglickém.
Profesně pracovní způsobilost člověka a její edukační utváření
Evropa pro občany Evropa pro občany Marcela Česáková Květen 2008.
Ústav světových dějin Obor Historie – Obecné dějiny.
Obecná charakteristika literatury Mgr. Michal Oblouk
Vsetín Město ve kterém žiji
2009/2010 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc Slovanské gymnázium Olomouc Christelijk Lyceum Veenendaal.
Mateřský jazyk.
Distribuce umění a kulturního dědictví. Faktory ovlivňující distribuci Místo, budova, sídlo organizace Odvětví nebo hlavní předmět činnosti organizace.
Program: Erasmus+ Klíčová akce: KA1 Název organizace: Základní škola M. Choceňského, Choceň Název projektu: Další vzdělávání učitelů cizích jazyků Číslo.
ZA PRAMENEM VOLYŇKY Putování Akademie třetího věku obor Historie a místopis Totem-rdc Plzeň. Vyšli jsme z Kubovo Huti a došli přes Lipku do Vimperku,
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
JIŘÍ MYRON (BOHUMIL PROŠEK) HUMPOLEC OSTRAVA.
Lektorát češtiny Slezská univerzita Katowice - Polsko.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Úvod do romantismu.
Příklad dobré praxe – Erasmus+
statutární náměstkyně hejtmana
Kreativní metody: teorie a praxe výuky ruského jazyka jako cizího
2004 První udílení prestižních literárních Cen E. E. Kische se v Letohradě uskutečnilo v září 2004 a připravila jej městská knihovna ve spolupráci.
Reálie německy mluvících zemí
AUTOR: Mgr. Ludmila Faiková
ROZVOJ SPOLEČNÉ PARTNERSKÉ SPOLUPRÁCE VEŘEJNÉ SPRÁVY V ČESKO - SASKÉM REGIONU/ ENTWICKLUNG DER GEMEINSAMEN PRTNERSCHAFLICHENZUSAMMENARBEIT DER ÖFFENTLICHEN.
Aktuální informace o činnosti CCRJM
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Strasbourg 16/01/ :59.
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Belojarský.
eTwinning – digitální technologie smysluplně a zábavně
Transkript prezentace:

Projekt COMENIUS: Volkstraditionen unserer Region und ihr Einfluss auf die Gegenwart Virtuelle Galerie SK AHOL – Střední odborná škola Ostrava – Vítkovice WWV Berufliche Schule für Wirtschaft in Nauen/Berlin Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Wisła Stredná odborná škola Námestovo

Slovensko

První skupina dvanácti studentů AHOL – SOŠ navštívila ve dnech 8. – Německo. A protože tématem projektu je tentokrát lidová kultura, prohlédli si společně s kolegy z partnerských škol v Nauen, Wisle a Námestovu vše, co je pro tuto oblast tradiční. Ve skanzenu v Lehde se tak seznámili se životem lužických Srbů a ochutnali místní specialitu – spreewaldské okurky, přičemž získali i mezinárodně platný certifikát z originálního okurkového semináře; v blízké vesnici Glasshűtte byli přítomni práci uměleckých sklářů, v Berlíně je nadchnula především skleněná kopule budovy Říšského sněmu a v Magdeburgu obdivovali nejen originální bronzové sochy zdobící město, ale především místní románskou a gotickou architekturu. Prostor byl vyhrazen i německé literatuře – tentokrát živý zájem sklízelo dílo Theodora Fontana, jehož baladu Pán z Ribbecku na Ribbecku po návštěvě stejnojmenného zámku už umějí všichni účastníci plynule recitovat v němčině. Nadšení vzbudila i návštěva partnerské školy v Nauen, takže výjezd více než splnil svůj účel. Krom kulturních, vědeckých a společenských zážitků z cesty si totiž studenti domů přivezli i chvályhodnou motivaci pro studium cizích jazyků, zejména pak němčiny.