CZ.04.3.07/4.1.02.1/0315 - Program spolupráce malých a velkých firem s důrazem na rozvoj a řízení lidských zdrojů Žadatel: Klub personalistů ČR (KPČR)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Praha - 7. prosince 2006 Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií a státním rozpočtem České republiky Plánování sociálních služeb ve městě Havlíčkův.
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
ECVET v Programu celoživotního učení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Projekt č Dlouhán Michal Šperling Vedoucí projektu PROJEKT Č. 10 – DLOUHÁN DLOUHODOBÝ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM „ŘÍZENÍ ŽIVOTNÍHO CYKLU VÝVOJE SOFTWARE.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
JPD 3 CZ / /0370 Posílení konkurenceschopnosti pražských podnikatelů v programech zahraniční rozvojové spolupráce Evropských společenství.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
CZ / /0390 Posílení role Odborového svazu KOVO při zvyšování adaptability jeho členů Příjemce dotace: OBSLUŽNÁ SPOLEČNOST,a.s. Partner: Odborový.
Nové moduly pro řízení inovací reg. č.: CZ.1.07/3.2.02/ října 2014, Plzeň Představení projektu Mgr. Karel Psohlavec.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Společenská odpovědnost firem - nový faktor firemní konkurenceschopnosti CZ / /0393 Business Leaders Forum Andrea Václavíková
CZ / Podpora konkurenceschopnosti a adaptability MSP prostřednictvím systematického modulového vzdělávání a poradenství Středisko služeb.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost Projekt č Multifunkční informační a vzdělávací centrum Dynamik Ing. Štěpánka Lubinová Partner:
CZ / / Konzultační středisko rozvoje a řízení lidských zdrojů v MSP na území hl. m. Prahy Žadatel: KPČR- Regionální sekce pro Prahu.
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
CZ / /0366 Komunikační poradenské centrum CEPROS Žadatel: CEPROS, o. s. Partneři: NRZP, ERC-Č kontaktní osoba: Josef Ježek, mobil: ,
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost projekt CZ / /0353 Platforma i2010 Česká vědeckotechnická společnost pro informatizaci.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
CZ / /0397 SPECIALIZOVANÉ PORADENSKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM PODPORUJÍCÍ ZAVÁDĚNÍ ICT DO PRAXE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ.
CZ / /0329 Interní trenéři – klíč k úspěchu malé firmy AIVD ČR AMSP ČR Ondřej Palán, ,
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
Projekt SROP 3.3 – „Posílení kapacity místních a regionálních orgánů při plánování a realizaci programů v Karlovarském kraji“ Pedagogické a vzdělávací.
0385 – Poradenské centrum pro podporu implementace opensource software Institut pro informační společnost, o.s. Lukáš Ligas,
0350 – Podpora nových vzdělávacích metod v systému vzdělávání ČMKOS Žadatel: ČMKOS Partner: AIVD Mgr. Dušan Martinek
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
CZ / /0318 „Etika podnikání a podniková kultura“ Předkladatel - Svaz průmyslu a dopravy České republiky Partner 1 - Společnost pro etiku.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Euro Net. Projekt Euro Net OP PCS SK-CZ 2007 – 2013 je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF)
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
CZ / /0012 Zavedení nových technologií a postupů do praxe Milan Havel ČVUT, SZZPLS Milan Havel, tel
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
CZ / /0020 Podpora týmu NET Genium při rozvoji progresivních informačních technologií Žadatel: NetGenium s.r.o. Partner: ČVUT Kontaktní osoba:
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
CZ / /0395 EuroChamber Praha Žadatel:Hospodářská komora hlavního města Prahy Partner: ČBL Komora Kontaktní osoba: Jan Hauser, tel:
Dr. Ondroušek Lubomír, 1.místopředseda SAČM a specialista na problematiku DS pro vedení strukturovaných rozhovorů a vytvoření reprezentativního vzorku.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní učení Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 PROJEKT UNIV 2 KRAJE Školy jako centra celoživotního učení Jana Bydžovská KULATÝ STŮL MŠMT – PŘEDSTAVENÍ INDIVIDUÁLNÍHO NÁRODNÍHO PROJEKTU
Souhrnná zpráva Konzultační středisko rozvoje a řízení lidských zdrojů v MSP na území hl. m. Prahy Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ÚVODNÍ SETKÁNÍ SE STAROSTY
Střední škola služeb a cestovního ruchu, Varnsdorf
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu 6. a
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Kariérové poradenství a podnikavost
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
V. Setkání se starosty obcí
ESF – JPD3 Grantové schéma 4
Transkript prezentace:

CZ / / Program spolupráce malých a velkých firem s důrazem na rozvoj a řízení lidských zdrojů Žadatel: Klub personalistů ČR (KPČR) Partneři: SSŽ, ŠKODA PRAHA, ČEZ, Telefónica 02, SP ČR, KPČR- -Regionální sekce pro Prahu a Sč. kraj, VKW Antverpy Kontaktní osoby: Ing. Jaroslav Berka, Ing. Milan Beneš, Mgr. Bohdana Vybíralová mobil: www stránky: ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1 Konkurenceschopnost

2 Zaměření projektu Vytvoření a pilotní ověření systému spolupráce malých a velkých firem, který bude zabezpečován Vytvoření a pilotní ověření systému spolupráce malých a velkých firem, který bude zabezpečován Klubem personalistů ČR. Klubem personalistů ČR.

3 Zaměření projektu Problémy řešené projektem Management Marketing, prosazení na trhu Konkurenceschopnost, strategie, finanční řízení Právní vědomí Rozvoj a řízení lidských zdrojů Kvalifikace a odborná úroveň zaměstnanců, vedení lidí Postoje zaměstnanců k práci a ke vzdělávání Loajalita, motivace Získávání pracovníků na trhu práce Řešení problémů vlastními silami – limity: Nízká úroveň připravenosti manažerů MSP Finanční možnosti MSP

4 Zaměření projektu Cíl projektu: Vytvořit fungující systém spolupráce malých a velkých firem na území hl.m. Prahy přispívající výrazně ke zvýšení jejich konkurenceschopnosti a adaptibility Specifickým cílem je zajistit: Trvalý přístup MSP k odborným znalostem a dovednostem Trvalý přístup MSP k odborným znalostem a dovednostem Prosadit v MSP strategický přístup k řízení podniku, zejména LZ Prosadit v MSP strategický přístup k řízení podniku, zejména LZ Zvýšit etiku podnikání a úroveň podnikové kultury Zvýšit etiku podnikání a úroveň podnikové kultury

5 Zaměření projektu Podmínky projektu Pronájmy: K naší činnosti využíváme pronajatou kancelář a školící místnostK naší činnosti využíváme pronajatou kancelář a školící místnostVybavení: Veškerý nábytek je pořízen tzv. z druhé ruky – lacinější variantaVeškerý nábytek je pořízen tzv. z druhé ruky – lacinější variantaPřístroje: Pro naši činnost byly zakoupeny dva PC IBM a tiskárna CanonPro naši činnost byly zakoupeny dva PC IBM a tiskárna CanonSW: Firemní software IBM (OEM Microsoft Office SB 2003, Microsoft Windows XP Professional, Norton Antivirus 2006)Firemní software IBM (OEM Microsoft Office SB 2003, Microsoft Windows XP Professional, Norton Antivirus 2006)

6 Zaměření projektu Zdůvodnění potřeby veřejných prostředků Nabízené vzdělávací programy jsou nákladné a často velmi obecné – neberou dostatečný ohled na potřeby MSP. Totéž platí i u nabízených poradenských služeb, které jsou pro MSP prakticky nedostupné.

7 Cílové skupiny  Zaměstnavatelé zejména malí a střední podnikatelé  Zaměstnanci MSP jejich řídící a výkonní pracovníci z celého spektra oborů činnosti  Profesní sdružení Klub personalistů ČR a jeho Regionální sekce pro Prahu a Sč. Kraj

8 Cílové skupiny Přínosy pro cílovou skupinu  Zaměstnavatelé a zaměstnanci MSP  pomoc s problémy, které sami neumějí řešit  limity vlastních sil – setkání s odborníky z praxe  finanční možnosti – bezplatná účast na seminářích  zvýšení konkurenceschopnosti  Profesní sdružení – KP ČR  výrazné zkvalitnění poskytované služby zejména členů z MSP tím, že bude propracován obsah aktivit odpovídající lépe jejich potřebám  bude vytvořen a vyškolen stálý tým lektorů a konzultantů obeznámený podrobně s problematikou MSP

9 Cílové skupiny Zapojení cílových skupin  Zaměstnavatelé a zaměstnanci MSP  podíl na specifikaci a definování potřeb MSP  oponentura osnov a postupů seminářů, workshopů  účast na seminářích a workshopech  Profesní sdružení – KP ČR  zapojení zaměstnanců  práce specialistů formou částečného pracovního úvazku

10 Typy činností  Výcvik lektorů - specialistů -Speciální lektorská příprava zajišťovaná společností Smarter Training and Consulting, s.r.o. -Stáž v Belgii – bohaté zkušenosti s poradenskými službami  Vypracování metodických materiálů pro semináře - Vypracováno 10 témat lektory v součinnosti s malým pilotním vzorkem MSP  Příprava a realizace seminářů a workshopů - Tato činnost je zabezpečována realizačním týmem na předem stanovená témata (10 seminářů a 10 workshopů)

11 Typy činností Modul Název modulu 1 Strategie podnikání a marketing MSP 2 Ekonomika a financování firmy 3 Jakost a kvalita ve firmě - jeden ze základních nástrojů řízení 4 Personální řízení v MSP – co je třeba vědět a dělat když chceme zaměstnávat lidi 5 Pracovněprávní legislativa - vznik a skončení PP 9 Motivace a odměňování 6 Pracovněprávní legislativa – základní povinnosti zaměstnavatelů a zaměstnanců 7 Získávání a výběr zaměstnanců 8 Rozvoj a vzdělávání zaměstnanců 9 Motivace a odměňování 10 Bezpečnost a ochrana při práci

12 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy rizika V průběhu projektu se nepodaří získat potřebný počet zájemců z MSP (40) o účast v projektu a jeho aktivitách. Získání tzv. „vlastních prostředků“ na překlenutí období mezi zasláním požadavku a obdržením prostředků a na pokrytí 10 % celkových nákladů projektu, které budou vyúčtovány až po uzavření projektu. současný stav Zapojeno nyní 41 MSP z přihlášených 45 MSP. Vzhledem k dlouhé době vyřizování žádostí o platbu jsme nuceni pokrýt deficit finančních prostředků ze soukromých zdrojů členů RT.

13 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Složení realizačního týmu:Složení realizačního týmu: Ing. Jaroslav Berka – manažer projektu Ing. Milan Beneš – metodický koordinátor Mgr. Bohdana Vybíralová – asistentka organizátorka Příjemce:Příjemce: Klub personalistů ČR – občanské sdružení - cílem je napomáhat rozvoji, zvyšování úrovně a účinnosti personálního a sociálního řízení LZ Partneři:Partneři: SSŽ, ŠKODA PRAHA, ČEZ, Telefónica 02, SP ČR, KPČR- RS pro Prahu a Sč. kraj, VKW Antverpy

14 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Schéma řízení projektu Řídící komise Partneři Realizační tým Administrativní pers. Specialisté-lektoři MSP - požadavky SEMINÁŘE pro MSP Závěry

15 Vnitřní postupy řízení, rizika a problémy Dosavadní zkušenosti s řízením projektu PlánováníPlánování Aktivity probíhají dle harmonogramu Formy komunikaceFormy komunikace Upřednostňována je ová komunikace, Další využívané – internet, telefon, osobní setkání … Zasedání řídící komiseZasedání řídící komise Četnost – 1 x za dva měsíce, v případě potřeby operativně. (dosud 6+1) Členové komise jsou zástupci partnerů a realizačního týmu projektu. (9) Způsoby hodnocení seminářůZpůsoby hodnocení seminářů Prostřednictvím hodnotících dotazníků. Hodnocení jsou neprodleně zpracovávána a výsledky jsou předávány konzultantům, aby je mohli využít při přípravě i obsahovém zaměření další akce. ProblémyProblémy Časová vytíženost zapojených účastníků z MSP.

16 Zajištění publicity SeminářeSemináře Členové RT uskutečnili prezentaci na dvou seminářích, kde osobně informovali přítomné o projektu a o možnostech zapojení. Články a inzerátyČlánky a inzeráty Publikace v těchto časopisech a novinách: Personál, Spektrum (2x), Mzdy a personalistika v praxi, Práce a mzda Hospodářské noviny Kariéra, MF Dnes (2x) (3x) Distribuován Zpravodaj Regionální sekce (3x) na více než tisíc ových adres se zaměřením na informace o aktivitách projektu. LetákyLetáky Byl vypracován a editován informační leták o projektu a jeho aktivitách, který byl distribuován na akcích Klubu personalistů ČR, SP ČR a vzdělávacích institucích (VOX, a.s. ; CMC Čelákovice) a prostřednictvím u.

17 Zajištění publicity Funkce webu - internet Pro účely projektu jsou přednostně využívány webové stránky Regionální sekce KP ČR, které jsou orientovány na informovanost o aktivitách projektu a na zapojení dalších MSP do projektu.

18 Výstupy a Výsledky Hlavní inovované produkty Hlavní inovované produkty Produkty jsou vypracované metodiky a jsou dostupné jen částečně (pro lektory, konzultanty a pro potřeby sekce). Výchozí hodnota Plánovaná hodnota Současný stav PODPOŘENÉ OSOBY ORGANIZACE PRODUKTY 0 10

19 Další výstupy/výsledky Horizontální témata, Partnerství Výstupy projektu – Realizace Vytvoření systému seminářů a konzultací  Vypracování metodických materiálů k vybraným problematikám MSP na základě poznatků a zkušeností  Pilotní ověření systému spolupráce malých a velkých firem Vytvoření skupiny specialistů / lektorů  Orientace na problematiku MSP  Získání dovedností v oblasti konzultačních činností  Seznámení s řešením podpory MSP ze strany podniků v zahraničí  Získání nových dovedností – vytváření podkladů pro konzultace, prezentace, přednáškovou činnost Trvalé zapojení systému do aktivit KP ČR - - Regionální sekce pro Prahu a SČ kraj  Vytvoření konzultačního a poradenského centra

20 Doporučení pro další programovací období Nejzajímavější činnosti Vytvoření prostoru a podmínek pro neformální výměnu zkušeností a řešení zcela konkrétních problémů MSP.Náměty Zkrátit dobu posuzování monitorovacích zpráv a urychlit výplatu finančních prostředků, pokud není reálné zvýšit zálohu (neziskové organizace). Zjednodušení a zlepšení budoucích procesů: –hodnotitelé by neměli subjektivními zásahy narušovat vnitřní strukturu projektu v případech, že je projekt kvalitně zpracován –stanovení osobních nákladů „ve výši obvyklé“ neumožňuje zapojit do projektu špičkové odborníky

21 Děkujeme Vám za pozornost a přejeme hezký den Mgr. Bohdana Vybíralová Ing. Jaroslav Berka Ing. Milan Beneš