PŘÍLOHA A: SCHÉMA INTEGRACE DOHLEDU NA FINANČNÍM TRHEM V ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DOHLED NAD FINANČNÍM TRHEM V ČR
Advertisements

 Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám  Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_121.
Regulace a dohled nad bankovním systémem
Novinky MiFIDu The CNB disclaims responsibility for any private publication or statement of any CNB employee. The views in this presentation are the views.
Obecná část finančního práva II
Obecná část finančního práva II
BEZPEČNOST ÚSPOR VE II. A III. PILÍŘI Ministerstvo financí ČR.
GENERALI TOP TALENT 2007 Návrh koncepce penzijní reformy Jan Krejsa.
Přednáška z Finančního práva
Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky, o.s. CIFA forum PRAHA duben 2008 Investiční příležitosti.
Konference pojišťovacích makléřů 2011
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_EKRZU_EKONOMIKA2_06 Název materiálu: SPOŘENÍ – DĚTI, ZÁJMY Tematická oblast: Ekonomika, 2. ročník Anotace: Prezentace.
Předpisy na ochranu spotřebitele Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
ÚVOD DO FINANČNÍ SPRÁVY
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Vývoj regulace a dohledu nad finančním trhem Shrnutí poznatků Ing.
JUDr. Jiří Beran Ministerstvo financí ČR
Dva příklady snahy o řešení ekonomické krise eurozóny
Členění a organizace veřejné správy
Burzovní obchody. Burzovní obchody provádí  individuální investoři (banky, fyzické nebo jiné právnické osoby) přes obchodníky s cennými papíry  investoři,
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
FINANČNÍ SPRÁVA specifický úsek veřejné správy jehož posláním je péče o materiální základ poskytování veřejných statků a dozor (dohled) nad finančními.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 19. března 2014.
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Pojišťovnictví Regulace a dohled Ing. Dalibor Pánek
Navrhovaná reformní opatření důchodový systém Ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas.
Kolektivní investování
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Finanční trh a banky Vypracoval : Ing. Ingrid Ilčíková Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Ekonomika Ročník: 2.
Česká národní banka Česká národní banka je podle zákona č. 6/1993 Sb., o České národní bance (pdf, 190 kB) zodpovědná za dohled nad finančním trhem v.
Finanční a rozpočtové právo
Nejvyšší kontrolní úřad
Regulace pojistného trhu
Státní správa.
Vnitřní trh ES Dr. Petr Kolář. Charakteristika vnitřního trhu n Cíl: konkurenceschopnost na světovém trhu n Definice (Smlouva ES, čl. 14) „vnitřní trh.
Ministerstvo financí je ústředním orgánem státní správy pro –státní rozpočet republiky, –státní závěrečný účet republiky, –státní pokladnu České republiky,
FINANČNÍ SPRÁVA Petr Mrkývka © 2012.
KOLEKTIVNÍ INVESTOVÁNÍ.
Finanční trhy 2. část, přednáška KS
Bankovní systém, centrální banka
Podnikání v oboru družstevního peněžnictví a jeho efektivnost ESFS Řízená konzultace 15. Prosince 2006.
Ing. Miroslav Sponer, Ph.D. - Základy financí1 Ostatní finanční zprostředkovatelé a subjekty působící na finančním trhu.
Tento studijní materil byl vytvořen jako výstup z projektu č. CZ.1.07/2.2.00/ Regulace a dohled finančních institucí v Německu a Velké Británii.
Ing. František ŘEZÁČ MASARYKOVA UNIVERZITA T – 4 Ekonomické předpoklady podnikání pojišťovacího podniku.
Základy veřejných financí
Regulace pojišťovnictví Stanovení určitých pravidel pro činnost subjektů působících v rámci odvětví pojišťovnictví Existence: -Regulace obecně -Specifický.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_11_INOVACE_OBP Název školy SPŠ.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_20 Název materiáluKapitálový.
Jak prosadit protikrizová opatření ve zdravotnictví? 16. června 2009.
Finanční trh. Banka. Bankovní systém.. TRHY ZBOŽÍ A SLUŽEB PRODUKČNÍ JEDNOTKY (PODNIKY) DOMÁCNOSTI TRHY VÝROBNÍCH FAKTORŮ výrobní faktory tok výdajů za.
1 Ministerstvo zahraničních věcí České republiky JUDr. Martin Pros, Ph.D. náměstek Ministerstva zahraničních věcí ČR bývalý náměstek Ministerstva financí.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek. Téma na dnešní cvičení Příjmy a výdaje obce za léta 2,3,4,5 a 6 –Obecné příjmy a výdaje –Zohledňuje se: Počet obyvatel.
ČESKÁ NÁRODNÍ BANKA MICHAELA KARÁSKOVÁ FILIP CULEK.
Česká národní banka.
Obecná část finančního práva III
Struktura finančního trhu
Obecné otázky pojišťovacího práva
Téma: Harmonogram a organizační záležitosti
Alois Rašín první ministr financí ČSR ( )
WORKSHOP 3 1. Organizační zajištění zahraniční spolupráce
Česká národní banka.
Regulace finančních a kapitálových trhů
PŘEDMĚT FINANČNÍ SPRÁVY
Základy teorie finanční správy
Česká národní banka.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Právo finančního systému
Kolektivní investování
Dozorové postupy a následky porušení finančního práva
Úvod, finanční trh, ČNB, bankovní dohled, finanční arbitr
Veřejné pojišťovnické právo
Transkript prezentace:

PŘÍLOHA A: SCHÉMA INTEGRACE DOHLEDU NA FINANČNÍM TRHEM V ČR

ČNB Bankovní dohled Úřad státního dozoru v pojišťovnictví a penzijním připojištění Ministerstva financí (ÚDPP) Komise pro cenné papíry (KCP) Úřad pro dohled nad družstevními záložnami (ÚDDZ) INTEGRACE K do ČNB nabyl účinnost zákon č. 57/2006 Sb., o změně zákonů v souvislosti se sjednocením dohledu nad finančním trhem Dohled nad finančním trhem do Jednotný dohled nad finančním trhem v rámci ČNB (spojení dozorových institucí do jednoho funkčního celku)

PŘÍLOHA B: SCHÉMA ORGANIZAČNÍ STRUKTURY ČNB K

Organizační struktura ČNB k VZNIK k Sekce - Regulace a dohledu nad pojišťovnami Sekce - Bankovní regulace a dohled VZNIK k Sekce - Regulace a dohledu nad kapitálovým trhem organizační struktura ČNB byla rozšířena o dvě nové sekce (sekce regulace a dohledu nad pojišťovnami a sekce regulace a dohledu nad kapitálovým trhem), které jsou přímo odpovědné bankovní radě

PŘÍLOHA C: SCHÉMA PŘECHODU PRAVOMOCÍ V RÁMCI INTEGRACE DOHLEDU NAD FINANČNÍM TRHEM

PŘESUN AGENDY Z NA Úřad pro dohled nad družstevními záložnami (ÚDDZ) (ukončil ke dni svou činnost) Sekce ČNB - Bankovní regulace a dohled - bankovní regulace a dohled - dohled nad družstevními záložnami Úřad státního dozoru v pojišťovnictví a penzijním připojištění Ministerstva financí (ukončil ke dni svou činnost) Sekce ČNB - Regulace a dohledu nad pojišťovnami - dohled, který doposud vykonával Úřad státního dozoru v pojišťovnictví a penzijním připojištění s výjimkou agendy penzijních fondů Komise pro cenné papíry (ukončila ke dni svoji činnost) Sekce ČNB - Regulace a dohledu nad kapitálovým trhem - agenda stávající KCP společně s agendou penzijních fondů