Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice www.zlinskedumy.cz Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Im Restaurant Střední odborná škola Otrokovice
Advertisements

Im Café bezahlen Střední odborná škola Otrokovice
Zustandspassiv Střední odborná škola Otrokovice
Im Café bestellen Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné
Účtování materiálových zásob, způsob A
Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Tagesablauf Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné z.
Vorgangspassiv Střední odborná škola Otrokovice
Gegenstände – Übungen Střední odborná škola Otrokovice
Použití obilovin v kuchyni
Urlaub – Übungen Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Vlastnosti posloupností
Rozdělení zeleniny Střední odborná škola Otrokovice
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
MS-Excel – relativní a absolutní odkaz
Kovové výrobky – z litiny, mědi, hliníku
Servisní prohlídky – druhy, úkony
Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Pečení rostlinných a živočišných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
DHM – degresivní odpisy
Účelové stravování Střední odborná škola Otrokovice
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Účtování materiálových zásob, způsob B
London – test Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Kameníková.
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Cestovní ruch – charakteristika, členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak,
Vaření – rozdělení, způsoby
MS-Office 2010 – grafické možnosti kancelářského balíku Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
MS-Excel – financování školního výletu
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice
Pasívní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
House Painter Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je ing. Renata Vondráková.
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Montáž otopných těles Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Zpracování obilovin Střední odborná škola Otrokovice
Ostatní tepelné úpravy
Vaření rostlinných potravin Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Milena.
Potraviny rostlinného původu
Hotels – accommodation Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila.
Souvislý příklad na zásoby
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Vaření živočišných potravin
Kulturní památky UNESCO České republiky - 2. část
Kola a pneumatiky – montáž a kontrola
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Směšovací armatury Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Aktivní uhlík a polarizované světlo
Základy psychologie – úvod
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Geräte in der Klasse Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Transkript prezentace:

Fach Kellner Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

Charakteristika DUM Název školy a adresaStřední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, Otrokovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ /3 AutorDana Novotná Označení DUMVY_32_INOVACE_SOSOTR-KC-NJ/3-NJ-3/18 Název DUMFach Kellner Stupeň a typ vzděláváníStředoškolské vzdělávání Kód oboru RVP65-51-H/01 Obor vzděláváníKuchař-číšník pro pohostinství Vyučovací předmětNěmecký jazyk Druh učebního materiáluVýukový materiál Cílová skupinaŽák, 17 – 18 let Anotace Výukový materiál je určený k prezentaci nové slovní zásoby a jejímu upevnění, je vhodné ho použít i při opakování a dalším upevňování slovní zásoby k danému tématu. Náplň: výchozí slovní zásoba k popisu práce číšníka v restauraci. Vybavení, pomůckyDataprojektor Klíčová slovaKellner, Platz nehmen, Bestellung, Trinken und Essen bringen, bedienen, bezahlen Datum

Fach Kellner Inhalt 1. Prezentace a zápis nové slovní zásoby k tématu. 2. Použití nové slovní zásoby ve větách. 3. Procvičení pomocí obrázků. 4. Použití slovní zásoby ve vyprávění o činnostech číšníka v restauraci. 5. Slovní zásobu lze využít i na vyprávění o tom, co v restauraci dělají hosté. Poznámka: Obrázky je třeba odklikávat, pro výuku je to vhodnější.

Mein Fach Kellner

Mein Fach Kellnerin

Der Kellner/die Kellnerin … den Gast begrüßen …

… an den Tisch setzen

… die Speisekarte bringen

… die Bestellung schreiben

… den Gast bedienen

… das Trinken bringen 1. 2.

… das Essen bringen 1. 2.

… die Rechnung schreiben

Der Gast … bar / mit Geld bezahlen mit der Kreditkarte bezahlen

…das Geld in die Kasse geben

… den Tisch aufräumen

Was macht der Kellner/die Kellnerin?

Seznam obrázků: Strana 4: Obr. 1: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Obr. 2: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Obr. 3: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Obr. 4: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Strana 5: Obr. 1: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC |

Obr. 2: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Obr. 3: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Obr. 4: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Strana 5: Obr. 5: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Strana 6: Obr. 1: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=v+restauraci&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=v+restauraci&ex=1#ai:MC | Seznam obrázků:

Strana 7: Obr. 1: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Strana 8: Obr. 1: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Strana 9: Obr. 1: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=obsluha+v+restauraci&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=obsluha+v+restauraci&ex=1#ai:MC | Strana 10: Obr. 1: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC |

Seznam obrázků: Strana 11: Obr. 1: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=obsluha+v+restauraci&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=obsluha+v+restauraci&ex=1#ai:MC | Obr. 2: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC http://office.microsoft.com/cs- cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC Strana 12: Obr. 1: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Obr. 2: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Obr. 2: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Obr. 3: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC |

Seznam obrázků: Strana 13: Obr. 1: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=%C4%8D%C3%AD%C5%A1n%C3%ADk&ex=1#ai:MC | Strana 14: Obr. 1: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=euro&ex=1#ai:MP | Obr. 2: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=euro&ex=1#ai:MP | cz/images/results.aspx?qu=euro&ex=1#ai:MP | Obr. 3: anonym, [vid ] dostupné z: /stock-photo--d-illustration-of-banking-cards-row-over-white- background.htmlhttp:// /stock-photo--d-illustration-of-banking-cards-row-over-white- background.html Obr. 4: anonym, [vid ] dostupné z: Obr. 5: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=kreditn%C3%AD+karta&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=kreditn%C3%AD+karta&ex=1#ai:MC |

Seznam obrázků: Strana 15: Obr. 1: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=pokladny&ex=1#ai:MC | cz/images/results.aspx?qu=pokladny&ex=1#ai:MC | Strana 16: Obr. 1: anonym, [vid ] dostupné z: cz/images/results.aspx?qu=st%C5%AFl&ex=1#ai:MP | cz/images/results.aspx?qu=st%C5%AFl&ex=1#ai:MP |

Seznam použité literatury: