Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Účtování materiálových zásob, způsob A
Advertisements

Základní výpočty mzdy Střední odborná škola Otrokovice
Čistá mzda a částka k výplatě
Vorgangspassiv Střední odborná škola Otrokovice
Oceňování zásob Střední odborná škola Otrokovice
Náklady – členění Střední odborná škola Otrokovice
Souvislý příklad na mzdy
Výnosy – členění Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková.
Faktury a jejich zpracování Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Vlastnosti posloupností
Word – Hypertextový odkaz
Excel – základní početní operace
Exponenciální rovnice řešené pomocí logaritmů
MS-Excel – relativní a absolutní odkaz
Kovové výrobky – z litiny, mědi, hliníku
Výměna poškozených prvků střech
Obchodní dopisy Střední odborná škola Otrokovice
Ukončení pracovního poměru Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka.
Pokladní doklady Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – sestavení Střední odborná škola Otrokovice
Posloupnosti – úvod Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Cibulková.
Dvojitá okna deštěná Střední odborná škola Otrokovice
Obložkové zárubně Střední odborná škola Otrokovice
DHM – degresivní odpisy
Střední odborná škola Otrokovice
Dvoutrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Jednotrubkový rozvod Střední odborná škola Otrokovice
Spojka třecí kotoučová – diagnostika
Účtování materiálových zásob, způsob B
Rozvaha – princip Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Účtování nákladů – příklady souvztažností
Vaření – rozdělení, způsoby
Skladba – věty podle modality
MS-Excel – financování školního výletu
Posloupnosti – základní pojmy Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Pasívní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – další způsoby pořízení Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
DHM – pořízení nákupem Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Životopis Střední odborná škola Otrokovice
Nápravy – druhy, diagnostika závad
Kontrola tlumičů pérování
Brzdy – kontroly, závady a opravy
Příklad na zpracování účetních dokladů
Snellův zákon lomu Střední odborná škola Otrokovice
Montáž otopných těles Střední odborná škola Otrokovice
Rozvaha – řešení bilanční rovnosti
Otevřený systém Střední odborná škola Otrokovice
Potraviny rostlinného původu
Bankovní systém ČR Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie Vašíčková.
Word – obrázek v textu Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PaedDr. Pavel.
Souvislý příklad na zásoby
Realizace logických obvodů
Typy a výpočty hospodářského výsledku
Kulturní památky UNESCO České republiky - 2. část
DHM – lineární odpisy Střední odborná škola Otrokovice
Okna zdvojená Střední odborná škola Otrokovice
Aritmetická posloupnost – základní pojmy
Základy psychologie – úvod
Slovní úlohy řešené pomocí rovnic Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr.
Obst Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná. Dostupné z Metodického.
Zboží z dovozu Střední odborná škola Otrokovice
Sčítání a odčítání výrazů Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana.
Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Iva Kočtúchová Dostupné z Metodického.
Účtování výnosů – příklady souvztažností
Aktivní bankovní obchody Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Marie.
Geräte in der Klasse Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Novotná Dostupné.
Řízení – diagnostika závad, opravy
Lineární nerovnice Střední odborná škola Otrokovice
Geometrická posloupnost – základní pojmy
Šikmé vzepření budov Střední odborná škola Otrokovice
Transkript prezentace:

Úkoly personalistiky Střední odborná škola Otrokovice Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lenka Klimánková Dostupné z Metodického portálu www.rvp.cz, ISSN: 1802-4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze. www.zlinskedumy.cz

Charakteristika DUM Název školy a adresa Střední odborná škola Otrokovice, tř. T. Bati 1266, 76502 Otrokovice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0445 /2 Autor Ing. Lenka Klimánková Označení DUM VY_32_INOVACE_SOSOTR_Mn-Ek/2-Ek-2/5 Název DUM Úkoly personalistiky Stupeň a typ vzdělávání Středoškolské vzdělávání Kód oboru RVP 63-41-M/ 01 Obor vzdělávání Management hotelových a turistických služeb Vyučovací předmět Ekonomika Druh učebního materiálu Výukový materiál Cílová skupina Žák, 16 – 17 let Anotace Výukový materiál je určený k frontální výuce personální problematiky, úkolů personalistiky Náplň práce: zajišťování a výběr pracovníků, práce s lidmi a jejich motivace Vybavení, pomůcky Dataprojektor Klíčová slova Personalistika, výběrové řízení, životopis, výběr pracovníků, osobní dotazník Datum 23. 5. 2013

Úkoly personalistiky Náplň učiva Zajišťování a výběr pracovníků Práce s lidmi a jejich motivace Práce s příslušnými zákony

Zajišťování a výběr pracovníků U malých firem jej provádí většinou majitel sám Větší firmy provádí výběr prostřednictvím personálního oddělení V některých případech lze najmout specializovanou firmu (sama provede výběrové řízení a vybere vhodného kandidáta)

Možnosti při výběru pracovníků Prostřednictvím inzerátů (tisk, rozhlas, televize, internet) Náborem na školách (učiliště, SOŠ, SPŠ, VŠ) Výchovou vlastních pracovníků Osobní kontakty

Postup při výběru pracovníků Vyloučení nevhodných kandidátů (na základě životopisu vyloučíme uchazeče s jiným nebo nedostatečným vzděláním) Osobní pohovor (zjistíme komunikativnost, vnější vzhled, vhodnost pro danou pozici)

Postup při výběru pracovníků Prověření znalostí a dovedností (tam kde je třeba, například psaní na stroji, překlad) Grafologický rozbor a psychologické testy (u vyšších funkcí – většinou z ručně psaného životopisu)

Životopis Obsahuje základní údaje o profesním životě uchazeče o místo: Osobní údaje Dosažená vzdělání (SŠ, VŠ) Další vzdělání (školení, kurzy) Úroveň znalostí na PC Řidičské oprávnění

[2] Obr. 1

Vzor dotazníku [2] Obr. 2

Vzor dotazníku – 2. část [2] Obr. 3

Videoprezentace Některé firmy mohou požadovat po uchazečích o zaměstnání také videonahrávku, kde se uchazeč sám představí Slouží ke zjištění celkového dojmu o uchazeči v případech, kde je důležitý vzhled a celkové vystupování

Kontrolní otázky Vyjmenujte činnosti personálního oddělení. Jaké jsou možnosti při výběru pracovníků? Vysvětli postup při výběru pracovníků.

Seznam obrázků: Obr. 1: Balíček tiskopisů. In: Národní ústav pro vzdělávání [online]. 2012 [vid. 23. 5. 2013]. Dostupné z: http://nuv.cz/vzdelavani-v-cr/statni-tesnopisny-ustav/balicek-tiskopisu Obr. 2:Balíček tiskopisů. In: Národní ústav pro vzdělávání [online]. 2012 [vid. 23. 5. 2013]. Dostupné z: http://nuv.cz/vzdelavani-v-cr/statni-tesnopisny-ustav/balicek-tiskopisu Obr. 3:Balíček tiskopisů. In: Národní ústav pro vzdělávání [online]. 2012 [vid. 23. 5. 2013]. Dostupné z: http://nuv.cz/vzdelavani-v-cr/statni-tesnopisny-ustav/balicek-tiskopisu

Seznam použité literatury: [1] Zákoník práce (zákon č. 262/2006 Sb.) [2] Balíček tiskopisů. In: Národní ústav pro vzdělávání [online]. 2012 [cit. 23. 5. 2013]. Dostupné z: http://nuv.cz/vzdelavani-v-cr/statni-tesnopisny-ustav/balicek-tiskopisu