Právní klinika uprchlického a cizineckého práva JUDr.Maxim Tomoszek Garant kliniky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Problémy menšinových skupin II
Advertisements

- sociální a právní problémy - sociální a právní problémy Václav Strouhal, DiS Česká společnost AIDS pomoc „Život s AIDS“
Podpora trvalého řešení situace nezletilých žadatelů o azyl v ČR TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ.
ŘÍZENÁ PRAXE STUDENTŮ STŘEDNÍ ODBORNÉ ŠKOLY OCHRANY OSOB A MAJETKU KARVINÁ U MĚSTSKÉ POLICIE OSTRAVA V ROCE 2013.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující.
Projekt Rozvoj praktických forem výuky na PF UP Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Naše škola Třída O3 Jindřichův Hradec  Naše škola sídlí v krásném městě-v Jindřichově Hradci.
Vzdělávání finanční gramotnosti dospělých
Projekt „Provoz Center na podporu integrace cizinců VI.“ je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro integraci státních příslušníků třetích zemí.
PRÁVNÍ RÁMEC KORPORÁTNÍCH ZMĚN A M&A TRANSAKCÍ
Projekt OP VK „Teorie – dovednosti – praxe: inovace studia práva“ (reg. č. CZ.1.07/2.2.00/ ) Jan Neckář
Národní tematická síť F NTS F – národní tematická sít F Ing. Václav Götz 19.listopadu 2007.
Pobytové středisko Zastávka
Jak se stát dobrým právníkem?
Jak se stát dobrým právníkem?
Jak efektivně komunikovat s klientem?
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
Interviewing = Pohovor s klientem NKPD Lucia Madleňáková.
Řízený rozhovor, přesvědčování Etika a psychologie v řízení Vladimír Ajgl, 2006.
Živnosti Právnické a fyzické osoby Čtyři typy živností
Autor:Mgr. Jana Šlancarová Zpracováno: Ročník (obor)3., K/81 – Gymnázium K/41 – Gymnázium Tematická oblast Multikulturní výchova.
Ing. Silvie Ševčíková VŠB-TU Ostrava
Profesní etika JUDr. Maxim Tomoszek.
Sociální politika 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Téma : Veřejná podpora Úvodní prezentace Ing. Ondřej Miffek Ostrava,
Ochrana hospodářské soutěže v oblasti těžkého průmyslu po vstupu do EU Mgr. Ing. Ludvík Juřička 4. května 2005 Ambruz & Dark, advokáti, v.o.s.
Subjekty trestního řízení
Tato právní klinika je zaměřená na právo životního prostředí a správní právo. JUDr. Veronika Vlčková Garantka kliniky Garantka kliniky ADMINISTRATIVNĚ.
MUSÍ BÝT KOMUNITNÍ TLUMOČNÍK STEJNÉHO POHLAVÍ JAKO KLIENT?
Prezentace určená k propagaci MGV
01 připraven pro Mezinárodní rok dobrovolníků, vyhlášený OSN v 2002 zpracovatel Úřad vlády, zákon účinný od garanční ministerstvo je MV Zákon.
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Ondřej Miffek Zlín,
Cesta za dobrodružstvím..
Psaní právních dokumentů
1 Stáže studentů v advokátních kancelářích poskytujících pro bono služby Pro bono junior.
Přednáška pro VIII. jarní semestr magisterského studia Subjekty trestního řízení prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
1 SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty Libor Studený
LIDSKOPRÁVNÍ KLINIKA SEKCE OBČANSKÝCH A POLITICKÝCH PRÁV.
ETNOGRAFICKÉ INTERVIEW ● cíl: zjistit, jak zkoumané osoby interpretují svět kolem sebe ● raport - navození příjemné, uvolněné atmosféry ● informant - osoba,
11 ADAPTAČNĚ INTEGRAČNÍ KURZY „VÍTEJTE V ČESKÉ REPUBLICE“
Soukromá vyšší odborná škola sociální, o.p.s. Jihlava Matky Boží Jihlava, IČ tel
Základní registr obyvatel - ROB. Evidované subjekty státní občané ČR cizinci, kterým bylo vydáno povolení k trvalému pobytu na území ČR nebo povolení.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Právní psaní – Legal writing JAK UČIT PRÁVO na počátku 21. století? Konference pořádaná projektem OPPA – Právo pro praxi PF UK, úterý 5. března 2013 PhDr.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr. Veronika Kubincová Název materiálu: VY_32_INOVACE_16_12_ Orgány právní ochrany Číslo projektu:
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Prof. JUDr. Jaroslav Fenyk, Ph.D., DSc
Další vzdělávání v sociálních službách Potřeba nebo netřeba?
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_ZV_3_KRE_18_OBCANSKE_SOUDNI_RIZENI.
Problematika uprchlíků. Právní podklady pro problematiku 325/1999 Sb., zákon o azylu 326/1999 Sb., zákon o pobytu cizinců na území ČR (cizinecký zákon)
PŘELIDNĚNÍ ZEMĚ VYPRACOVAL: ŠIMON HARTMANN OBOR: TECHNICKÉ LYCEUMTŘÍDA: 2.L PŘEDMĚT: BIOLOGIEŠKOLNÍ ROK: 2015/16 VYUČUJÍCÍ: MGR. KAŠPAR LUDVÍKDATUM VYPRACOVÁNÍ:
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Problematika bezpečnosti a ochrany zdraví při práci na vysokých školách Praha, 12. června 2013.
Manuál pro obce k zákonu o právu shromažďovacím. Proč? K dispozici není žádný kvalitní komentář k zákonu č. 84/1990 Sb., o právu shromažďovacím, který.
LC Brno Natália Prídavková & Jan Ficek. IAESTE mezinárodní studentská organizace aktuálně v 86 zemích světa nejvýznamnější aktivitou jsou mezinárodní.
Název vzdělávacího materiálu
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Archivní správa sídlo: Ministerstvo vnitra, Milady Horákové 133, Praha 6 1. Oddělení řízení, metodiky a kontroly archivů a spisové služby 2. Oddělení řízení,
TERORISMUS.
soudci, advokáti, notáři, exekutoři, státní zastupitelství, Policie ČR
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Institucionální plán TUL pro rok 2017 Cíl 4: Relevance
Klientský pracovník Proč si vybrat právě nás?
Úvod do problematiky sociální politiky
Spotřebitelské vzdělávání dětí a mládeže Poznatky z praxe
Transkript prezentace:

Právní klinika uprchlického a cizineckého práva JUDr.Maxim Tomoszek Garant kliniky

Proč si zvolit tuto kliniku: Dozvíte se spoustu informací o problematice, se kterou se jinak máte možnost jen těžko seznámit Pestrá výuka – téměř každou hodinu vede někdo jiný (soudci, advokáti, úředníci ministerstva vnitra, právníci SOZE, osoby, které se podílí na tvorbě legislativy v oblasti azylového práva a další odborníci v oboru)

Jezdíte na praxe do azylových zařízení a detence Máte možnost nahlédnout do života v příslušných zařízeních Zjistíte, na co mají žadatelé o mezinárodní ochranu právo Asistujete při pohovorech vedených se žadateli o mezinárodní ochranu

V seminářích simulujete pohovory s žadateli, zkoušíte si napsat žaloby a čtete rozhodnutí ministerstva Nemusíte se bát, že by jste se museli pouze učit fakta a teorii

Dozvíte se spoustu nových informací o zemích původu žadatelů Ze začátku možná budete mít dojem, že je to dost informací naráz, ale ničeho se nebojte, semináře jsou vedeny nenásilnou formou, takže si vše zažijete a pěkně utřídíte Klinika není pojata formálně jak jste zvyklí při výuce, panuje tu přátelská atmosféra

Zde je malý náhled do průběhu kliniky: Azylantka z Čečenska s právničkou SOZE Hanou Vávrovou, náš supervisor Takto vypadají teoretické hodiny. Jsou velmi interaktivní, takže žádná nuda Studenti „v akci“ – rozhovor s klientem