BOBY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Jan Větrovský Jsem juniorský reprezentant České republiky ve vodním slalomu. Tento sport dělám již 9 let. Trénuji 6 dní v týdnu v Pražské Troji. Trénuji.
Advertisements

SPEED DOWN Mladá Boleslav
Historie zimních olympijských her!!
BASKETBAL II..
KOPANÁ 4.
Žacléřská HALDA 2014 II. ročník neoficiálního mistrovství ČR těžařů o pohár Těžební unie v cross-country MTB PŘEDSTAVENÍ.
MUŽSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY
JÍZDA V BOULÍCH.
ALPSKÉ LYŽOVÁNÍ.
SKIKROS. CO TO JE Skikros je poměrně mladá disciplína akrobatického lyžování, při níž několik lyžařů zároveň sjíždí trať s umělými překážkami vytýčenou.
RYCHLOSTNÍ LYŽOVÁNÍ.
PLAVECKÉ REKORDY.
SKOKY NA LYŽÍCH.
Dobrý den, jsem Mgr. Zdeněk Šafář * (Trutnov) Kontakt:
NEJSLAVNĚJŠÍ SJEZDAŘI
TOČIVÉ DISCIPLÍNY 2.
SVĚTOVÝ POHÁR V ALPSKÉM LYŽOVÁNÍ
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření:
LYŽOVÁNÍ disciplíny.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY 2
TURNÉ ČTYŘ MŮSTKŮ.
ATLETIKA 2.
NÁBOR od 14 hodin v naší loděnici.
RYCHLOBRUSLENÍ.
BIATLON.
ATLETICKÝ DESETIBOJ.
DÁLKOVÉ BĚHY.
SHORT TRACK.
HISTORIE LEDNÍHO HOKEJE
Jiří Daler.
JONÁŠ PETŘÍČEK VÝLETNÍ TRASA ŽENEVA Ženeva leží v jihozápadním cípu Švýcarska na hranici s Francií. Je to jedno z nejdražších měst. Nedaleko Ženevy.
KLASICKÉ LYŽOVÁNÍ.
NEJÚSPĚŠNĚJŠÍ KRASOBRUSLAŘI
HISTORIE PLÁŽOVÉHO VOLEJBALU. Začátky První zmínky jsou z 20. let 20. století z USA První turnaj se uskutečnil v roce 1920 v americké Santa Monice V Evropě.
SYNCHRONIZOVANÉ PLAVÁNÍ
ŽENSKÉ BĚŽECKÉ DISCIPLÍNY. ROZDĚLENÍ Ženy jezdí stejně jako muži klasicky a volnou technikou Délky tratí jsou poněkud kratší než u mužů Ženy mají vypsány.
RYCHLOSTNÍ DISCIPLÍNY
ČEŠTÍ LYŽAŘI - KLASICI.
LEDNÍ HOKEJ NA OLYMPIJSKÝCH HRÁCH
LETY NA LYŽÍCH.
TOČIVÉ DISCIPLÍNY.
Velká pardubická Obsah.  Historie Historie  Současnost Současnost  Závěr Závěr.
CURLING.
SEVERSKÁ KOMBINACE.
BIATLON – PRAVIDLA, SP, MS, OH
Společenské a hospodářské prostředí. Doprava Obsah 1. Význam a postavení dopravy 2. Dopravní cesty 3. Osobní a nákladní přeprava.
ALPSKÁ KOMBINACE.
SVĚTOVÝ POHÁR V KLASICKÉM LYŽOVÁNÍ. HISTORIE Světový pohár je dlouhodobá soutěž, kterou organizuje mezinárodní lyžařská federace FIS Jedná se o každoroční.
NEJLEPŠÍ SJEZDAŘKY.
HISTORIE HOKEJE U NÁS.
NEJLEPŠÍ SKOKANI NA LYŽÍCH
HISTORIE LYŽOVÁNÍ.
DÁLKOVÉ PLAVÁNÍ.
MISTROVSTVÍ SVĚTA V HOKEJI
SKELETON.
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
HISTORIE - DATA 1840 První fotbalová pravidla
Teamgym.
INVESTICE DO AREÁLU mil. Kč INVESTICE DO AREÁLU V OBDOBÍ mil. Kč.
Úlohy Horské služby  24-hodinová služba a pohotovost  provoz záchranných stanic HS  provázání na dispečinky HZS a ZZS  záchranné a pátrací akce v.
Co jsou to vlastně skoky na lyžích? Skákání na lyžích je zimní sport, při kterém se lyžař snaží doskočit, co možná nejdále. Před skokem se rozjíždí z.
Název školy, adresa: Základní škola a mateřská škola Kamenný Přívoz, Kamenný Přívoz 53, Kamenný Přívoz Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:
Lyžování jako sport. Lyže vs. SNOWBOARD Lyžování je zimní sport spočívající v pohybu člověka vlastní silou po sněhu pomocí lyží, páru dlouhých úzkých.
Vehikl Tour 2015 v sobotu 12. září 2015 proslulého závodu
Největší úspěchy v historii československého a českého fotbalu
Zimní sport pro vás a pro vaše psy.
Kinematika - příklady.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/
Základní škola a mateřská škola Šaratice, okres Vyškov
Střední Evropa ČR Slovensko Polsko Německo Rakousko Švýcarsko Maďarsko
Transkript prezentace:

BOBY

HISTORIE Boby vznikly v 19. století ve švýcarském Sv. Mořici, kde si angličtí vojáci při zimních radovánkách přidali k saním řízení Původně dřevěné boby se postupem let přeměnily v kapotované kevlarové a karbonové konstrukce Závodí se ve dvojbobech a čtyřbobech mužů a dvojbobech žen Boby se poprvé objevily na OH 1924 v Chamonix (FRA)

SOUČASNOST Kromě závodní tratě ve Svatém Mořici jsou všechny uměle chlazené Ve Svatém Mořici se staví každoročně dráha z ledových kostek z nedalekých jezer Závodníci mají za úkol sjet trať v co nejrychlejším čase Nejvyšších rychlostí se dosahuje na dráze ve Sv. Mořici, kde se při optimálních podmínkách jezdí rychlostí až 145 km/h

SOUČASNOST II. V zatáčkách dochází u závodníků k přetížení až 5G, což se rovná přetížení leteckých stíhačů Z tohoto důvodu mohou jezdit v bobech až závodníci starší 18 let V létě se jezdí závody pouze ve startech Pořádají se v nich mistrovství světa a Evropy České týmy v těchto dovednostech patří k nejlepším na světě

SOUČASNOST III. Mezi nejúspěšnější státy v tomto sportu patří Německo, Švýcarsko, USA a Rakousko Z našich závodníků bychom měli jmenovat hlavně Jiřího Džmuru, Pavla Polomského, Jana Kobiána, Ivo Danileviče a Pavla Puškára

Konec prezentace