Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/03.00016 Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Finanční vzdělávání jako důležitý prvek ochrany spotřebitele na finančním trhu Mgr. Klára Hájková náměstkyně ministra financí, sekce Finanční trh 31. března.
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
„IT nad 40 let“ „IT nad 40 let“ Středočeský kraj „Dobrá praxe“
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí Představení projektu.
Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7 Stáže ve firmách – vzdělávání praxí stáž 23. dubna 2013.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
Etická výchova a Finanční gramotnost
Evropský sociální fond v ČR
Finanční gramotnost v počátečním vzdělávání Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy RNDr. Jindřich Kitzberger náměstek ministra.
Finanční gramotnost v počátečním vzdělávání
Národní soustava povolání III Konference Národní soustava povolání - moderní nástroj světa práce Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha.
Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
FINANČNÍ GRAMOTNOST. COFET x finanční gramotnost Vzdělávací materiály Kurzy Semináře, konference Mediální kampaň Projekty.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Národní strategie finančního vzdělávání (inspirovaná Koncepcí informačního vzdělávání na vysokých školách v ČR)
Fond dalšího vzdělávání
Kongresové dny 2010 Praha Národní vzdělávací fond, o.p.s. Středisko podpory poradenských služeb Ing. Zuzana Freibergová
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Úvodní konference projektu „Průvodce světem Multimédií“ 21. září 2010 LAPTUS s.r.o., rozvojová agentura.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
Konference projektu UNIV 2 KRAJE ve Zlínském kraji PhDr. Helena Marinková, Ph.D.
13. ročník mezinárodní konference Investment & Business Forum, Ostrava Role FDV v rámci dalšího profesního vzdělávání Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách.
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Aktuální situace v oblasti DV Procesy uznávání a rekvalifikace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
Krátce bez práce Závěrečná krajská konference Projekt Krátce bez práce, reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ , je financován z prostředků ESF prostřednictvím.
Závěrečná konference. V rámci KA 07 – Profesní vzdělávání byla pro účastníky projektu zajištěna řada rekvalifikačních kurzů, které měly za úkol zvýšit.
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
1 prezentuje : Mgr. Helena Adamcová vedoucí odboru zprostředkování a poradenství Úřad práce v Liberci Postup resortu práce a sociálních věcí v oblasti.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Rozvoj dalšího vzdělávání obyvatel na venkově v Moravskoslezském a Zlínském kraji Cloverleaf spol. s r.o. IČ: Tento projekt je spolufinancován.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
Škola jako poskytovatel DV Seminář propojování počátečního a dalšího vzdělávání v ČR 24. března 2011 Ústí nad Labem.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. FINANČNÍ GRAMOTNOST ZADLUŽOVÁNÍ RODIN Spolek pro obnovu venkova Senát Parlamentu.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Podpora začleňování cizích státních příslušníků na trh práce, reg. č
„Okna technickým oborům dokořán“
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Informační seminář Projekt Dejte práci šanci
INNOSTART Výzva 03_16_055 Ústí nad Labem,
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
CÍLEM JE ZAMĚSTNÁNÍ VE STŘEDOČESKÉM KRAJI STRUČNÁ INFORMACE O PROJEKTU
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
Š A B L O N Y II.
Podpora procesů uznávání
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Vzdělávání uchazečů o zaměstnání v oblasti socioekonomických kompetencí CZ.1.04/2.1.00/03.00016 Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, 170 00 Praha 7 25.03 2013 http://fdv.mpsv.cz

Základní informace o projektu Operační program: OP LZZ Příjemce: Fond dalšího vzdělávání Partner bez finančního příspěvku: Úřad práce ČR Doba realizace: 2. 7. 2012 – 30. 6. 2015 Plánovaný rozpočet: 298 399 839,- Kč 25.03 2013

Cíl projektu Zlepšení šancí na získání a udržení si zaměstnání Získání motivace k obnovení pracovních návyků a odborné praxe Zlepšení prezentačních a komunikačních dovedností Snazší orientace v osobních financích a finančních produktech 25.03 2013

Cílová skupina Definovány 2 profily CS: Profil A – účastník základního školení SEKO Fyzické osoby, které jsou vedeny v evidenci uchazečů o zaměstnání 5 měsíců a více a/nebo Fyzické osoby opakující se v evidenci ÚP pravidelně Profil B – účastník rekvalifikačního kurzu Dále musí vybraný uchazeč splňovat obě následující podmínky: Vzdělání - středoškolské nebo vysokoškolské Praxe - v ekonomické nebo pedagogické nebo lektorské oblasti 25.03 2013

Aktivity projektu Základní školení SEKO: 35 000 účastníků Rozsah kurzu: 0,5 dne administrativa 0,5 dne měkké dovednosti 3 dny finanční gramotnost Obsah kurzu: dle Standardu finanční gramotnosti dospělého občana pro účely projektu SEKO Závěrečný test: vytvoří FDV ve spolupráci s odborníky na danou problematiku 25.03 2013

Aktivity projektu Rekvalifikační kurzy 1. Lektor dalšího vzdělávání celkem 360 uchazečů vybráni prostřednictvím pracovní diagnostiky 1. Lektor dalšího vzdělávání profesní kvalifikace dle NSK rozsah kurzu: 150 hodin teoretická část (100 hodin lektor + 50 hodin finanční gramotnost) 24 hodin povinná praxe (pod dohledem mentora) v rámci základního školení SEKO – výuka finanční gramotnosti (tj. 3 dny/8 hodin) 90 uchazečů o zaměstnání FDV zajistí lektory pro tento kurz obsah kurzu: dle Standardu finanční gramotnosti dospělého občana pro účely projektu SEKO 25.03 2013

Aktivity projektu 2. Konzultant pro prevenci předlužení v osobních financích čistá kvalifikace rozsah kurzu: 100 hodin teoretická část (50 hodin občanské poradenství + 50 hodin finanční gramotnost) 270 uchazečů o zaměstnání FDV zajistí lektory pro tento kurz obsah kurzu: dle Standardu finanční gramotnosti dospělého občana pro účely projektu SEKO žádost o akreditaci rekvalifikačních kurzů u MŠMT podána dne 15. 3. 2013 Fondem dalšího vzdělávání 25.03 2013

Standard FG dospělého občana projektu SEKO Definuje soubor znalostí absolventa základního školení a rekvalifikačních kurzů v oblasti finanční gramotnosti Pracovní skupina: Odborníci z MF ČR, členové Pracovní skupiny pro finanční vzdělávání Finální podoba Standardu – březen 2013 Součást zadávací dokumentace VŘ 001Základní školení v socioekonomických kompetencích – „SEKO“ (finanční gramotnost a měkké dovednosti) a technicko - organizační zajištění rekvalifikačních kurzů – závazný pro dodavatele/é VŘ Standard je rozdělen do 5 částí/oblastí: Peníze, Hospodaření domácnosti, Finanční trhy, Práva spotřebitele, Další související kompetence a zdroje informací a média 25.03 2013

Standard FG dospělého občana projektu SEKO Podoba „Standardu“: Cílový stav Kvalifikační standard Způsob ověření Hodnotící standard Kategorie Téma Podtéma Výsledek (Profil absolventa) Kritéria hodnocení - absolvent (co bude konkrétně ověřováno) Kritéria hodnocení - lektor (co bude konkrétně ověřováno) A. Peníze A. 1 Formy peněz Hotovostní a bezhotovostní peníze   Dokáže uvést rozdíly mezi hotovostními a bezhotovostními penězi. Vybere správný ze tří výroků ohledně rozdílů mezi hotovostními a bezhotovostními penězi. U minimálně tří výroků ohledně rozdílů mezi hotovostními a bezhotovostními penězi určí, zda jsou pravdivé či nikoliv. 25.03 2013

Další aktivity projektu Webové stránky projektu – www.zivot-bez-dluhu.cz v přípravě online poradna flash prezentace/krátký film zaměřený na problematiku finanční gramotnosti diskuzní fórum, FAQ anketní a testové formuláře interaktivní kalkulátory finanční situace uživatelů odborné články/příspěvky Vytvoření brožury „Život bez dluhů“ – příručka best practices pro cílovou skupinu 25.03 2013

Děkuji za pozornost! 25.03 2013