Kouřimská, Hríbiková, Havlovicová, Matějková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Odborný výcvik Tematická oblast: Prací.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Notebook. Notebook je označení pro přenosný počítač Jsou v něm zabudované komponenty, srovnatelné se stolním PC.
POLITICKÁ GEOGRAFIE Teoretické základy.
Číslo a název projektu CZ.1.07/1.5.00/ OP: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Zvyšování vzdělanosti pomocí e-prostoru Název a adresa školy Soukromá.
Spolupráce s partnery – základ kvalitní odborné výuky Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.01/
Úvěr… Petra Janečková; C2B. Obsah… Co to je? Jak funguje bankovní trh? Druhy Co dělat při předlužení? Rizika.
Dřevěný Kostel sv.Kateřiny
Vypracovaly: Tereza Plžiková, Zuzana Veverková, Zuzana Brožková
GALILEO GALILEI 15.února 1564 Pisa - 8.ledna 1642 Arcetri
kadeřnice učitelka ve školce kriminalistka zdravotní sestřička.
TERORISMUS.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Vývoj politické mapy světa
Červen 2014 Jan Ryšavý, 9. A. SNADNO SE POLOŽÍ......TĚŽCE SE ODPOVÍDÁ.
KANADA.
Klíčovým faktorem je vyvolávání strachu a paniky a upoutání pozornosti za pomoci násilí.
Terorismus.
Znak BULHAESKO Veronika Osičková VII.A.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Usa.
Weissová, Krejcarová C2A
FRANCIE Geografické údaje.
Úvod do rozvojových studií
Aktivní bezpečnostní prvky automobilů
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
 Postaven v novogotickém slohu  Z glazurovaných cihel  Architekt - Waldemar Kandler.
ZSV Filip Kuřec, 6.A.  Historická v ě da, zabývající se chováním, jednáním, pro ž íváním a dalšími č innostmi jedince  Zalo ž ena 1879 Wilhelmem Wundtem,
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Atomový obal Předmět: Fyzika.
název odvozen od anglického to rag – roztrhat nebo rozervat, melodie je totiž jakoby rytmicky roztrhána černoši doufali, že se prosadí jako vážná hudba,
Vzdělávací oblast: Český jazyk – sloh Autor: Vlasta Lindovská
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Občanská výchova Ročník:
Prezentace Autor : Šimon Ondráček
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorIng. Ivana Brhelová Název šablonyIII/2.
Blues Richard Malý.
Co se dozvíme? Úvod – „Děti květin“ Projevy skupiny Cestování
Cigarety Šlosar Tomáš 1.L.
Mravenci Předmět: BiologieTřída: 1L Obor: Technické lyceumŠkolní rok: 2013 Vyučující: Mgr. Ludvík KašparJméno: Vojtěch Antoš.
TERORISMUS ( na území Evropy )
Známe spoustu druhů tzv. létajicích ryb
Globální problémy světa – terorismus
Nováčková Kateřina, Nováčková Dominika C2A
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Petra Janečková a Lucie Zinková C3B
Karlovarský kraj Lázeňský kraj.
Svět po útoku Petr Machala. 1.Kdo první hovořil o „železné oponě“? 2.Co je to bipolární svět? 3.Kdy končí éra rozděleného světa? 4.Stručně charakterizujete.
Terorismus Petr Machala.
Kašmír Bc. Kamila Němcová.
Anotace: Na číselné ose čtou čísla, která se postupně objevují.
znak vlajka Amhrán na bhFiann (irská verze) Sinne Fianna Fáil A tá fé gheall ag Éirinn, buion dár slua Thar toinn do ráinig chugainn, Fé mhóid.
Kokainovník pravý (rudodřev koka)
Šelmy medvědovité Sabina Náhlíková IX.A.
Amarylkovité Rostliny
{ Basketball Tělesná výchova Julie Ráčková, 6. A.
8:45 NY - teroristický útok; únosci převzali násilím řízení a narazili s letounem do severní věže World Trade Centre. Počet obětí ? 92 na palubě.
Nietzsche + Terorismus
Politický extremismus a terorismus Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu.
 Terorismus je hrubé zastrašování politických odpůrců hrozbou síly a užití různých forem násilí. Vedle individuálního terorismu existuje terorismus.
Terorismus. Co je to terorismus? Útočný čin nebo jeho hrozba k dosažení politických cílů Hlavní rysy terorismu: Strach Panika Upoutání pozornosti.
Mezi hlavní globální problémy dneška patří: 1) Populační exploze a hrozba hladu 2) Znečišťování životního prostředí 3) Terorismus.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
Zeměpis – 8.ročník VY_32_INOVACE_
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Diana Jančářová NÁZEV: Ohniska konfliktů TÉMATICKÝ CELEK: Společenské.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Ernest Seifert Název materiálu:
TERORISMUS.
Terorismus.
TERORISMUS.
Konflikty ve světě Význam ozbrojených sil Příčiny a důsledky konfliktů
Transkript prezentace:

Kouřimská, Hríbiková, Havlovicová, Matějková Terorismus Kouřimská, Hríbiková, Havlovicová, Matějková

Co to je? Užití násilí nebo hrozby násilím s cílem zastrašit protivníka a dosáhnout politických cílů Atentáty, bombové útoky, únosy osob i dopravních prostředků Mají vyvolat pocit strachu a nejistoty. Taktika ‘’udeř a uteč’’

Co to je? Dělí se na: politický terorismus - s politickou motivací, tento druh terorismu můžeme ještě dále rozčlenit na státní revoluční kriminální terorismus - s kriminální motivací narkoterorismus - s drogovou motivací náboženský terorismus spekulativní nebo sociální terorismus - ve vztahu zaměstnanci x zaměstnavatelé

Co to je? individuální terorismus - terorismus jedné osoby vůči jedné nebo několika jiným osobám (např. ve vztahu nadřízený x podřízený) terorismus skupin - některé koordinují svoji činnost na mezinárodní úrovni (mezinárodní terorismus )

Rok 2001 – počet teroristických útoků

Státy, které údajně podporují terorismus Irák Írán Kuba Libye Korejská lidově demokratická republika Afghánistán

Teroristické skupiny Španělsko, ETA (Euskadi Ta Askatasuna ) vytvoření nezávislého socialistického státu. Islámská teroristická organizace Al- káida šíření islámské víry, největší nepřítel je USA – viní ji z drancování Arabského ropného bohatství. (Mají zřejmě na svědomí jedenáctého září). Afghánistán, Tálibán USA + NATO – opuštění Afghánistánu

11. Září 2001 USA, Ál-káida 19ti muži unesena 4 letadla. Dvě narazila do světového obchodního centra, jedno do Pentagonu a čtvrté se zřítilo po souboji mezi pasažéry a teroristy o ovládnutí letadla (mířilo na Washington DC). Zemřelo 2977 lidí + 19 sebevražedných únosců, kromě 55ti vojáků v Pentagonu byli všichni civilisté.

Fotografie ze dne 11. září

Zdroje https://cs.wikipedia.org/wiki/Terorismus 26.9. http://www.studuj-jinak.cz/referaty/nahled/terorismus-obecne 26.9. http://ireferaty.cz/304/2642/Terorismus 26.9. https://www.google.cz/search?q=terorismus+refer%C3%A1t&safe=off&rlz=1C1MSIM_enCZ569CZ569&espv=2&biw=1440&bih=799&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=7QosVLfNBYOaygPevoGYDw&ved=0CAYQ_AUoAQ 26.9.

Děkujeme za pozornost.  Konec Děkujeme za pozornost. 