Moravskoslezský kraj Krajské město Ostrava.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Moravskoslezský kraj Tomáš Rubek David Meca.
Advertisements

ČR – Moravskoslezský kraj
CO VÍŠ O ČR Práce ve skupinách. 1. Otázky a úkoly 1. Napiš hlavní město ČR. 2. Vypiš všechny kraje ČR. 3. Kolik obyvatel má ČR? 4. Jak se nazývá nejrozsáhlejší.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Moravsko-slezský kraj
Moravskoslezský kraj kraj černého bohatství
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/
Náš kraj - Moravskoslezský kraj
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_597_VyOv6 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Předmět: Výchova k občanství.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
Moravskoslezský kraj.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Olomoucký kraj Monika Zítková Zdroje: Wikipedia.
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
Česká republika.
Pardubický kraj.
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo OP VK Tematický celek: Prvouka pro 1.stupeň ZŠ Moravskoslezský kraj VY_03_INOVACE_32_15.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
Moravskoslezský kraj.
Vypracoval: Jakub Šmídek
50.1 Moravskoslezský kraj – poznáš jeho dominanty?
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_79_ČR – Moravskoslezský kraj AUTOR: Mgr. Marek Bury ROČNÍK,
Moravskoslezský kraj Moravskoslezský kraj  je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku. Z větší části leží v Českém slezsku, zbývající.
Moravskoslezský kraj Michal Freisler.
Fyzio-geografická sféra
Moravskoslezský kraj - procvičování
Moravskoslezský kraj.
území s nejvyšším moravským pohořím
Plzeňský kraj.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Označení:Sada: Ověření ve výuce:Třída: Datum: Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZEM_BR_2_19.
Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Nikola Burkoňová. Leží na jihu Čech. Sousední kraje:  Plzeňský (západ), Středočeský (sever), Vysočina (severovýchod), Jihomoravský (východ) Krajské.
JIČÍNKA řeka našeho města.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
ČR – Moravskoslezský kraj
Socioekonomická sféra
Příroda naší republiky
Opava Znak.
Autor: Markéta Hřivnová
Daniela Matějů Odbor evropských projektů MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ,Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková org. AUTOR: Mgr. Jana Hyklová VYTVOŘENO: NÁZEV: VY_12_Vlastivěda_25_Moravskoslezský.
Moravskoslezský kraj územní jednotka Moravskoslezsko Jedná se o nejlidnatější kraj v ČR, který vyplňuje sever Moravy. Na složení obyvatel se také podílejí-
 V Moravskoslezském kraji žije obyvatel.  Nejvíce obyvatel žije v okrese Ostrava -město ( ) a v okrese Karviná ( ), nejméně.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. David Rohusch NÁZEV:VY_32_INOVACE_02C_20 NUTS 2 – Moravskoslezsko TEMA:Česká.
Kraj Moravskoslezský Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu: VY_32_INOVACE_CS13 Vzdělávací oblast: Člověk a jeho.
Základní škola Hostěradice, okres Znojmo, příspěvková organizace Název: AZ kvíz – přírodní poměry ČR Číslo: EU DUM 6_17 ICT Vytvořila: Mgr. Pavlína Kociánová.
Česká republika Moravskoslezský kraj. Anotace: Materiál slouží k seznámení s jedním z krajů České republiky (Morava) – Moravskoslezským krajem.
Moravskoslezský kraj. Základní údaje Krajské město: Ostrava Počet obyvatel: Rozloha: 5445 km 2.
Česká republika Povrch.
Název DUM: VY_32_INOVACE_X_3_18_Moravskoslezský_kraj Šablona číslo: X Sada číslo: 3 Pořadové číslo DUM: 18 Autor: Mgr. Radomíra Fišerová.
Moravskoslezský kraj Mgr. Prchalová Zdeňka Pro 7. tř. ZŠS Zeměpisná poloha, povrch, města SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_20_ZEMĚPIS Téma: Moravskoslezský kraj Ročník:
Moravskoslezský kraj.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
Škola ZŠ Masarykova, Masarykova 291, Valašské Meziříčí Autor
Česká republika - opakování VY_32_Inovace_20KR-7
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Mgr.Renata Šimková VLASTIVĚDA 5.TŘ.
Název školy: Speciální základní škola, Louny, Poděbradova 640, příspěvková organizace autor: Mgr. Věra Elbelová Název materiálu: VY_32_INOVACE_15_MORAVSKOSLEZSKY_KRAJ.
Název školy : Základní škola a mateřská škola,
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Olomoucký kraj. Olomoucký kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava. Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava.
Základní škola, Hradec Králové
Moravskoslezský kraj průmyslový region s těžbou černého uhlí a na ni
Moravskoslezský kraj.
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ Petr Drnec
Transkript prezentace:

Moravskoslezský kraj Krajské město Ostrava

Náš kraj Moravskoslezský kraj je jedním ze 14 krajů České republiky. Nejvyšším pohořím je Hrubý Jeseník (Praděd, 1491m.n.m.). Druhým nejvyšším pohořím jsou Moravskoslezské Beskydy (Lysá hora, 1323m.n.m.) Většinu území kraje odvodňuje řeka Odra do Baltského moře. Dělí se na okresy: Bruntál, Opava, Nový Jičín, Frýdek- Místek, Karviná a Ostrava-město. V kraji je 300 obcí, z toho 22 obcí s rozšířenou působností. Kraj má třetí nejvyšší počet obyvatel ze všech českých krajů a po Praze nejvyšší hustotu zalidnění, vysoce převyšující republikový průměr.

Praděd je nejvyšší horou Moravskoslezského kraje a leží v Hrubém Jeseníku, měří 1491 m. Lysá hora je druhou nejvyšší horou Moravskoslezského kraje a leží v Moravskoslezských Beskydech, měří 1323 m.

Geografické údaje Počty obyvatel: Moravskoslezský kraj 1 250 255 Bruntál 97 868 Frýdek-Místek 211 070 Karviná 274 863 Nový Jičín 152 506 Opava 177 213 Ostrava-město 336 735 Rozloha Moravskoslezského kraje je 5 426km2.

Miss České Republiky se stala Tereza Chlebovská, která pochází z Krnova. Je jí 21 let. Mezi významné současné osobnosti patří skladatel a hudebník Jaromír Nohavica, mezi jeho největší hity patří ,,Tři čuníci“. Mezi další významné současné osobnosti Moravskoslezského kraje, ale i Česka patří tenistka Petra Kvitová, která se narodila v Bílovci a žije ve Fulneku. Mezi nejvtipnější osobnosti patří Ruda z Ostravy, který je oblíbený hlavně mezi mladou generací. Nejznámější hit se jmenuje Ostrava!

kultura Mezi nejznámější divadla patří: Divadlo Antonína Dvořáka v Ostravě, Divadlo Loutek také v Ostravě, Slezské Divadlo v Ostravě, Beskydské divadlo v Novém Jičíně, Těšínské divadlo a další. Do muzeí patří: Slezské zemské muzeum v Opavě, Landek v Ostravě(Hornické muzeum) Abychom nezapomněli, ZOO Ostrava je velmi krásná. V loni se tam narodilo jediné slůně v Česku jménem Rashmi.

V Ostravě se nově postavilo velkoobchodní Forum Nová Karolína, která se nachází v centru Ostravy. Ostraváci ji přezdívají ,,Fukušima“ podle jaderné elektrárny… V Moravskoslezském kraji se pořádá každoročně festival jménem Colours of Ostrava, který se pořádá v Ostravě. Z celého světa se sejdou ty nejlepší skupiny. Mezi fotbalové kluby patří Baník Ostrava. A do hokejových týmu patří HC Vítkovice Steel.

A abychom nezapomněli… ÁÁÁHHHÓÓÓJJJ !!! Už se na Vás těšíme!!!!!!!