Komunální rekreace Seminář č. 2 Případové studie - témata.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ekonomika nemocnic Jihomoravského kraje ve vztahu k poskytované péči Analytická studie Nemocnice ve statistických údajích, které zpracovaly krajské.
Advertisements

Koncepce politiky bydlení v ČR do roku 2020 a sociální bydlení 18. Září 2012.
Desatero problémů Chrudimi očima mladé generace 2014.
Sociální prevence -sport- Cílem projektů je vytvářet podmínky pro smysluplné a aktivní prožívání volného času v kriminálně rizikovém a sociálně patologickém.
Projekt: Regionální centrum pro volnočasové aktivity, tělovýchovnou, kulturní a spolkovou činnost Předběžná studie proveditelnosti.
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
Role MZ ČR v souvislosti s veřejnou podporou – financování investic ve zdravotnictví
Sociodemografická analýza Výzkum potřeb uživatelů Prostějov.
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Obecně  Dělí se na objektivní a subjektivní  Objektivní – politické ekonomické demografické urbanizační ekologické Subjektivní –sociální skupina, znalost.
E-Analýza bezpečnosti v Uherském Hradišti 10. Národní konference kvality ve veřejné správě Únor 2014.
Prevalence obezity v dětském věku – nové výsledky
Víceúčelové kulturní centrum Jan Kučera Odbor strategického rozvoje 4. června 2008.
Územní a hmotné podmínky rozvoje cestovního ruchu ČR - DSO Tato distanční studijní opora vznikla v roce 2005 z velké většiny jako praktický dílčí výstup.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Linka 800PRAHA1 nová kvalita komunikace úřadu s občany
Zadání případové studie
Zvýšení kvality řízení KÚPK aktivita A3 Informační strategie Analýza Workshop
Novela zákona o důchodovém pojištění (I. etapa důchodové reformy) Technická novela nového zákona o nemocenském pojištění Petr Nečas ministr práce a sociálních.
Spolupráce obcí a málotřídních škol v České republice Dana Knotová, Kateřina Trnková Ústav pedagogických věd FF MU Brno.
MARKETINGOVÝ MIX.
MAS = místní akční skupina = organizace, která vnikla na místní úrovni, sdružuje místní obyvatele, zájmová sdružení, spolky, obce, podnikatele, zemědělce.
Studie dopadů ukončení těžby lomu ČSA zpracovaná pro HSRM v roce 2015.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
Výběrové šetření pracovních sil (VŠPS)
Zajišťování majetku v trestním řízení v roce 2012 POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY KRAJSKÉ ŘEDITELSTVÍ ÚSTECKÉHO KRAJE.
PRORODINNÁ POLITIKA.  Prorodinná politika = souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny. Obecně se jedná o podporu rodin ve výkonu jejich přirozených.
Centrum sportu a zdraví. Cíl projektu  rozšíření a zkvalitnění služeb v oblasti sportu a relaxace pro: - občany města - dojíždějící občany ze spádových.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
„MĚSTO V POHYBU: UDRŽITELNÁ MOBILITA A NOVÉ TRENDY V ŠETRNÉ DOPRAVĚ “ seminář, Praha, 12. května 2016 Trendy a nové přístupy k řešení městské mobility.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Vražda postiženého seniora. dne oznámil pohřešování postiženého seniora z Mladé Boleslavi jeho syn při ohledání bytu poškozeného byla kromě.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Cestou proměny 1. března 2011 Hradec Králové Individuální projekt odboru sociálních služeb a sociálního začleňování "Podpora transformace sociálních služeb"
Republikový výbor pro prevenci kriminality 26. května Zpráva o stavu romské menšiny Metodika naplňování Strategie romské integrace 3.Dotace.
Analýza a vyhodnocení zdravotního stavu obyvatel města TÁBOR MUDr. Stanislav Wasserbauer MUDr. Miloslav Kodl Hana Pokorná Zdravá Vysočina, o.s. ve spolupráci.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
České školství v mezinárodním srovnání České školství v mezinárodním srovnání Stručné seznámení s vybranými ukazateli publikace OECD Education.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Sběr dat o drogách na regionální/místní úrovni MUDr. Viktor Mravčík.
Projekt Sdružení místních samospráv ČR „MAS jako nástroj spolupráce pro efektivní chod úřadů“
Analýza sociálně vyloučených lokalit v ČR Tisková konference.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR PLÁNOVANÉ POUŽITÍ FINANČNÍHO NÁSTROJE.
MUDr. Stanislav Wasserbauer
PROGRAM ROZVOJE OBCE TUPESY NA OBDOBÍ 2017–2024 Úvodní informace
VÝSLEDKY PRŮZKUMU Zúčastněné země:.
Systém a struktura MA 21 Vsetín
Program MŠMT VIII v roce 2017
PŘÍLOHA Č. 4 – PROFIL OSOB ŽIJÍCÍCH V DOTÁZANÝCH RODINÁCH
Kriminalita v Ústeckém kraji vs. prevence
7. Přednáška do předmětu Projektový management ve sportu FSpS MU
Komunitní plánování Mirka Wildmannová.
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
S MĚSTEM JIHLAVA PLAVE CELÁ RODINA
PROGRAM OBNOVY VENKOVA KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE 2011 SETKÁNÍ ORP 30. 6
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Aplikace managementu ve sportovním klubu (min
Krajské ředitelství policie Plzeňské kraje
Policie ČR Územní odbor litoměřice
Nápad kriminality Karlovarský kraj 2010 k
Bezpečnostní situace na území okresu Most v roce 2017
Podrobnější informace o trestné činnosti a jejím vývoji v roce 2014
Krajské ředitelství policie Olomouckého kraje
Seniorské bydlení listopad 2017
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Transkript prezentace:

Komunální rekreace Seminář č. 2 Případové studie - témata

Témata případových studií 1.Město, obec X má index nápadu trestné činnost 458, významný podíl na tomto stavu má majetková TČ mladistvých, vzrostl i podíl násilných TČ až na 16% (loupeže a úmyslné ublížení na zdraví)! 2.Občané města X zasílají na Městské radě stížnosti ve kterých si stěžují na nedostatek hodin pro veřejnost na plaveckém bazéně a zimním stadiónu. Tento fakt se při analýze potvrdil (plavecký bazén – průměrně týdně pro veřejnost 8 hodin, zimní stadión – týdně pro veřejnost 10 hodin, všechny tyto časy jsou v neatraktivní hodiny tzn. večerní, nebo ranní) Největšími uživateli těchto zařízení jsou plavecké kluby, plavecké školy, hokejový oddíl (extraliga) a výuka škol. Vyřešte tento nevhodný stav. 3.Město X vznikl velký problém s nárůstem přestupků – rušení nočního klidu a to převážně v okolí nočních zábavních podniků - diskoték, v souvislosti s tímto jevem se projevil v místním K – centru nárůst uživatelů pervitinu a heroinu – intravenózně, výběr jehel stoupnul během posledního roku o 100%, největšími odběrateli je mládež a dospělí od 16 do 22 let 4.Město X po provedení analýzy členské základny sportovních klubů působících na území města došlo k závěru, že členy těchto sportovních klubů jsou ve věku 19 – 50 let převážně muži, ženy v tomto věkovém rozpětí činí pouze 20% celkové členské základny. Těmto klubům město každoročně poskytuje dotaci ve výši cca 2 mil Kč na činnost. Při provedení další analýzy bylo zjištěno, že ve městě během posledních dvou let vznikla 2 fitness centra, 3 spinning (cycling) studia, 2 solária a 1 sauna. Najděte a vyřešte problém. 5.Rada města X byla obviněna opozicí, že finanční prostředky poskytované v rámci dotačního systému města jsou rozdělovány bez kritérií hodnocení projektů a neefektivně. Vytvořte spravedlivý a objektivní systém poskytování dotací – dotační politiku města pro všechny oblasti aktivit ve volném čase tak aby naplňoval cíle komunální rekreace uvedené v teorii.

Témata případových studií 6.Odpovědní zástupci města X byly upozorněni občany města na skutečnost, že v jejich městě je nedostatek možností pro atraktivní trávení volného času. Zástupci města si neví s tímto problémem rady, nedokáží definovat atraktivní a přitom finančně dostupné možnosti pro občany zvláště za předpokladu, že ve městě je 16% nezaměstnanost. Co by měli udělat? 7.Představitelé města X došli k závěru, že jedna z možností strategického plánu ekonomického rozvoje města je rozvoj cestovního ruchu na území města a spádovém regionu. Vytvořte opatření v rámci systému komunální rekreace, které budou tomuto cíli napomáhat. 8.Město X se rozhodlo postavit multifunkční sportovní halu s parametry pro hru extraligy volejbalu, basketbalu a házené. Jakým způsobem by představitelé města měli postupovat před tímto rozhodnutím? 9.V městě X byl ve třech obchodech, které jsou součástí sídlištní zástavby s cca obyvateli, zaznamenán vysoký nárůst krádeží (klasifikovaných jako přestupky, popř. byly tyto činy odloženy pro nízký věk pachatelů). Krádeže se soustřeďují do dopoledních hodin. Řešte problém. 10.Obvodní lékaři města X zjistili u obyvatel města významný nárůst obezity. 25 % mužů a 34 % žen je obézních. Když sečteme nadváhu a obezitu, vyjde nám u žen alarmující číslo 70 % a u mužů dokonce 74 %. Výskyt obezity a nadváhy je vyšší než průměr v ČR. Řešte problém.

Témata případových studií 11.DDM v městě X je upozorňován občany města, že skladba nabídky aktivit je nedostatečná ve svém spektru možností a neatraktivní. Občané města nejsou samozřejmě schopni definovat další programové bloky. Navrhněte ideální programovou skladbu celoročně probíhajících činností ve VČ pro tento DDM. 12.Při výročním setkání starosty města s místním klubem důchodců byl starosta města X upozorněn na to, že důchodci nemají ve městě možnosti seberealizace – „jsme tady pouze proto abychom dožili!“ zaznívalo s pléna. Navrhněte metodiku a způsob řešení problému včetně vytvoření programových bloků pro tuto věkovou a sociální skupinu. 13.Při analýze členské základny všech organizací působících ve volném čase v městě X bylo zjištěno, že do struktur těchto organizací je začleněno pouze 35 % populace ve věku do 18 let. Nejmenší podíl na tomto čísle má mládež ve věku 13 – 18 let, která je organizována pouze z 20% a to převážně ve sportovních klubech. Odhadněte důsledky tohoto stavu a vytvořte systém nápravných opatření 14.Ve městě X existují 2 lokality od sebe vzdálené cca 5 km, ve kterých žije početná skupina Rómů. Životní prostor v okolí těchto lokalit je značně zdevastován. Lidé žijící v sousedství neustále atakují představitelé města o řešení majetkových deliktů páchaných na jejich majetku, rušení nočního klidu, hluk, výtržnictví, slovní a někdy i fyzické útoky. Odhadněte důsledky a příčiny tohoto stavu. Navrhněte opatření, které můžete aplikovat z pozice rekreologa.