ÚHLY.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Úhel Úhel je část roviny
Advertisements

ÚHEL.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Úhel, rozdělení úhlů podle velikosti
Rychle hádej - co je to? A B CD EFGH IJKL MNO P Q R S T UV W X.
CELÁ ČÍSLA.
(polohové vlastnosti) POZNÁMKY ve formátu PDF
Anotace Prezentace, ve které je zaveden pojem podobnosti rovinných útvarů, poměr podobnosti a věty o podobnosti trojúhelníků. Obsahuje také příklady na.
Dvourozměrné geometrické útvary
Dvourozměrné geometrické útvary
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Základní škola, Ostrava – Poruba, Porubská 831, příspěvková organizace
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
DĚLITELNOST přiroz. čísel ZNAKY DĚLITELNOSTI
ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: , ; fax:
Vyvození a procvičení učiva
Žáci procvičují znalosti o stavbě věty,souhlásek, samohlásek. Autor
Procentový počet Prezentace_12
17..
AnotacePrezentace, která se zabývá porovnáváním zloků se stejným a různým jmenovatelem na číselné ose. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný.
Vzájemná poloha dvou kružnic
Digitalizace výuky Příjemce
AnotacePrezentace, která se zabývá celkovým opakováním goniometrických funkcí. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci opakují goniometrické.
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti třemi. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná třemi. Speciální.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úhly; porovnává úhly pomocí průsvitného papíru; nachází v realitě.
Digitalizace výuky Příjemce
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ÚPRAVA TABULKY VE WORDU
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Anotace Prezentace obsahující příklady na procvičení konstrukce trojúhelníku podle věty USU AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci zkonstruují.
Úhly – definice, značení
Anotace Prezentace, která se zabývá navzájem opačnými čísly. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozpoznají opačná čísla. Speciální.
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
6.ročník Bc.Martina Kamená
* Úhel Matematika – 6. ročník *.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Anotace Prezentace, která se zabývá znaky dělitelnosti šesti. AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstup Žáci určí čísla dělitelná šesti. Speciální.
32.1 Úhel Víš, co je to zorný úhel?…. Diskutuj o tom se spolužáky….
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Jednotky základní Prezentace_19
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
AnotacePrezentace, která se zabývá porovnáváním, sčítáním a odčítáním smíšených čísel. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci porovnávají,
AnotacePrezentace, která se zabývá úvodem do čtyřúhelníků. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozpoznají čtyřúhelníky. Speciální.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
9. Vlastnosti funkcí – rostoucí a klesající funkce - příklady
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
AnotacePrezentace, která se zabývá rozšiřováním zlomků. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci rozšiřují zlomky. Speciální vzdělávací.
AnotacePrezentace, která se zabývá opakováním a doplněním znalostí o pravoúhlém trojúhelníku. AutorMgr. Václav Simandl JazykČeština Očekávaný výstupŽáci.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Anotace Žáci si zvyšují slovní zásobu, učí se soustředěně naslouchat mluvenému textu, reprodukují text, probíhá asociace dle obrázků Autor Mgr. Eva Dvořáková.
Anotace Žáci pomocí návodných hesel hádají název pohádky, relaxační část hodiny sloužící ke změně práce a motivace AutorMgr. Eva Dvořáková JazykČeština.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
POJMENOVÁNÍ ÚHLŮ Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“
Autor: Mgr. Radek Martinák Elektronické učební materiály - II. stupeň Matematika Základní geometrické rovinné útvary 3 - úhly.
POZNÁMKY ve formátu PDF
Dvourozměrné geometrické útvary
ÚHLY Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jarmila Hájková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Dvourozměrné geometrické útvary
Dvourozměrné geometrické útvary
Základní konstrukce Osa úhlu.
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Matematické rozcvičky (písemné násobení) VY_32_Inovace_05KJ-1
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Marie.
Písemné dělení (čísla do ) VY_32_Inovace_13TK-1 Mgr. Ivana Tkadlecová
Základní konstrukce Osa úhlu.
Dvourozměrné geometrické útvary
Úhly Názvosloví Rozdělení úhlů Jednotky velikosti Dvojice úhlů
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM
Transkript prezentace:

ÚHLY

Anotace Prezentace je zaměřená na rozeznání úhlů podle velikostí - druhy úhlů, jejich vlastnosti, značení. Příklady a aktivita k procvičení. Autor Mgr. Libuše Martiníková Jazyk Čeština Očekávaný výstup charakterizuje a třídí úhly, sestrojuje úhly daných velikostí Speciální vzdělávací potřeby Žádné Klíčová slova úhel, úhloměr, ostrý, pravý, tupý, přímý, příklady Druh učebního materiálu Prezentace Druh interaktivity Kombinované Cílová skupina Žák Stupeň a typ vzdělávání základní vzdělávání – druhý stupeň Typická věková skupina 12 - 15 let (6.třída) Vytvořeno: 2012

Úhel je část roviny ohraničená dvěma polopřímkami, které mají společný počátek Úhel AVB V – vrchol úhlu VA, VB – ramena úhlu B V A

Úhly často označujeme písmeny řecké abecedy např.: - ró - gama - alfa - pí - beta - delta Velikost úhlu měříme úhloměrem. jednotka – 1o (stupeň)

Rozdělení úhlů podle velikosti: úhel ostrý pravý tupý přímý velikost .

Napište zda je daný úhel ostrý, tupý, pravý nebo přímý:

Sestroj do sešitu dané úhly (a napiš o jaké úhly se jedná): = 350 = 1280 = 1800 = 720 Sestroj nekonvexní úhly (větší než 1800) (společně) = 2200 = 3150

úhel ostrý tupý pravý přímý 1700 P Í S M O 450 K L 3200 Ě Š A Ř 900 Y U daných úhlů urči o jaký se úhel jedná. Podle toho získáš písmenko do tajenky. Zpřeházením písmen získej smysluplné slovo, které má něco společného s matematikou. úhel ostrý tupý pravý přímý Nekonvexní (>1800) 1700 P Í S M O 450 K L 3200 Ě Š A Ř 900 Y 1800 H U R 720 N D

Tajenka: PŘÍMKA

použitý software: držitel licence ZŠ a MŠ Hať Windows XP Profesional Microsoft Office PowerPoint