Itálie. Obecné informace Jedná se o 69. největší stát na světě Je 23. nejlidnatějším státem na světě Stát je od pradávna jednou z významných oblastí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznávací zájezd A n g l i e s cestovní kanceláří.
Advertisements

Itálie Hlavní město Řím Měna euro Historické zajímavosti
Byla největším německým nacistickým koncentračním a vyhlazovacím táborem založeným během druhé světové války v Němci okupovaném Polsku.
Itálie.
Itálie Itálie.
PADOVA počátky města sahají hluboko do historie. Někdější osada Patavium na důležité křižovatce obchodních cest vznikla v 10.století př.n.l. Největšího.
dicotto italiano bambino (osmnáct italských dětí)
ITÁLIE KOLÉBKA EVROPSKÉ CIVILIZACE ANTIKA KŘESŤANSTVÍ RENESANCE BAROKO
Základní údaje Krajské město: Olomouc Rozloha: km²
Evropská nej... Jakub Drahokoupil.
RISK Evropa j., jv., vých..
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Středočeský kraj.
Vypracovaly: Cibulková Simona Suchánková Daniela Světelská Eliška
Severní afrika Tunisko Libye Alžírsko Egypt Maroko Súdán
Itálie 30. září 2005.
STÁTY JIŽNÍ EVROPY JSOU
VY_52_INOVACE_03/2/29_ZEMĚPIS
ITALSKÁ REPUBLIKA HOSPODÁŘSTVÍ.
Itálie – bohatý sever a chudý jih
Autor Mgr. Rudolf Jánošík Číslo materiálu 8_2_ZMP_12 Datum vytvoření Druh učebního materiálu Prezentace k výkladu Ročník 2. Ročník Anotace Evropa.
Oblast: JV Evropa Chorvatsko
PAMÁTKY PRAHA.
V ROCE 2010 BYLO NA SEZNAMU U N E S C O 911 POLOŽEK, Z TOHO 704 PAMÁTEK KULTURNÍCH, 180 PŘÍRODNÍCH A 27 SMÍŠENÝCH VE 148 STÁTECH SVĚTA. Česká republika.
Vodopády Iquazú.
MÍSTO,KDE ŽIJI JE VSETÍN
Jsme vstupu na území "tepuyes" (byt sněhové řetězy). ve Venezuele. Zde je Salto Angel, nejvyšší vodopád na světě (Téměř 1000 m, 18 krát vyšší než Niagara).
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
Středočeský kraj.
Chtěli bychom vám představit evropský stát který se nazývá Itálie.
Leží na severozápadě od naší republiky. Je rozdělen na 16 spolkových zemí. Za sousedy má nejen nás, ale i Polsko, Rakousko, Švýcarsko, Francii, Belgii,
Německo.
Itálie Kryštof Lehečka.
ITÁLIE Obr. 1.
RISKUJ!.
Itálie Vatikán San Marino
Vlastivěda 5 Vypracovala: Lucie Holanová, ZŠ a MŠ Višňová.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Blanka Žánová Název DUM: VY_32_Inovace_5.2.4 Republika Rakousko Téma: Česká republika jako součást Evropy.
Šablona Identifikátor školy: VY_32_INOVACE_144_Itálie.
Benátky Mgr. Simona SteinbauerováZeměpis cestovního ruchu Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice.
Praha – hl- město ČR Praha je největší a nejvíce obydlené město České republiky Patří mezi nekrásnější města světa Je sídlem prezidenta, vlády a parlamentu.
ŠPANĚLSKO. něco o Španělsku ● Rozloha: km² ● Hlavní město: Madrid ● Počet obyvatel: mil ● Úřední jazyk: španělština, katalánština ●
ITÁLIE Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Simona Stránská Název: VY_32_INOVACE_12_A_15_Itálie Téma: Vlastivěda -Evropa Číslo.
Název školy: ZŠ NETVOŘICE, OKRES BENEŠOV Autor: Mgr. Pavla Zrzavecká Datum: Název: VY_32_INOVACE_06_ZEMĚPIS Téma: Hlavní město Praha Ročník:
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Mgr. Dana Vítková NÁZEV: VY_32_INOVACE_17_ Státy JIŽNÍ EVROPY TEMA: ZEMĚPIS.
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_12_INOVACE_023_ Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti.
Itálie. Základní údaje Rozloha km² Jazyk - Italština Počet obyvatel Náboženství - katolické.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Police nad Metují, okres Náchod Autor: Mgr. Kuchtová Květoslava Název : VY_32_INOVACE_12C_04_Itálie Téma:
.  Kreml je hradní komplex středověkého původu v centru Moskvy  Kreml patří mezi nejstarší části dnešní Moskvy  v ruštině znamená výraz „kreml“městskou.
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek
NĚMECKO
EVROPA Německo Velká Británie Švédsko Česká republika Francie Itálie.
Prezentace Isabelle Masná
Určeno pro : žáky 2. stupně ZŠ Sekce: základní Předmět : zeměpis
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
SYDNEY.
Název školy. Plavská škola Autor. Mgr. Marcela Hádková Název
Zeměpis - Itálie Číslo DUM: VY_32_INOVACE_10 Autor: Marcela Holíková
EVROPŠTÍ TRPASLÍCI Mgr. Lenka Dostálová PROSINEC Vlastivěda
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov
Jihočeský kraj. Jihočeský kraj Kde leží Česká republika v Evropě?
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Jitka Havránková
Andorra Vatikán San Marino
Digitální učební materiál Digitální učební materiál
ITÁLIE.
8. e Apeninský poloostrov
Předmět: Zeměpis Ročník: 8.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR:
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Jsme vstupu na území "tepuyes" (byt sněhové řetězy). ve Venezuele.
Transkript prezentace:

Itálie

Obecné informace Jedná se o 69. největší stát na světě Je 23. nejlidnatějším státem na světě Stát je od pradávna jednou z významných oblastí

Miláno Hlavní město oblasti Lombardie Proslavilo se jako město módy, obchodu a bank Je sídlem slavné opery La Scala, též i dvou fotbalových klubů – AC Milan a FC Internazionale Milano Nachází se zde jedna z nejstarších veřejných knihoven v Evropě

Bologna Je hlavním městem provincie Emilia- Romagna Nachází se zde nejstarší univerzita na světě Město je cílem mnoha studentů již od 11. století Bologna je nazývána též jako „Červená Bologna“ Nacházejí se zde podobně jako v Benátkách plavební kanály Byla známa velkým množstvím věží Město je dopravním uzlem spojujícím východní a západní Itálii

Ferrara Město zapsáno na světovém dědictví UNESCO Je starobylé město ležící na řece Pád (it. Po) Nachází se tam monumentální aquadukt z let Mezi další zajímavosti patří Castello Estense, Palazzo dei Diamanti, Catedrale di San Giorgio a nádhezný park Massari

Ancona Název znamená v překladu „loket“ Ač vypadá jako malé nevýznamné město, je jedním z nejvýznamějších přístavů v J aderském moři Je hlavním městem provincie Marche město pochází z dob Římské říše

Řím Je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO Přezdíváno jako „Věčné město“ Je nejstarším evropským městem – založeno prý před 2700 lety Po staletí byl jedním z nejvýznamějších měst v Evropě Uprostřed města se nachází stát Vatikán

Zdroje: