P OZNÁVÁME K RNOVSKO Krnovsko a EU. K RNOVSKO A EU Otázky pro začátek Ve kterém roce vstoupila Česká republika do Evropské unie? Slyšel jsi někdy pojem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Turistická oblast Jeseníky a Euroregion Praděd Konference v Ostravě,
Advertisements

ÚZEMNÍ ČLENĚNÍ ČR Více ZDE.
GEOGRAFIE ČR úvod, historický vývoj, administrativní členění
Č eská republika: NUTS Hospodá ř ský zem ě pis Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad.
Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení podmínek pro výuku na gymnáziu Číslo.
Život nekončí základním vzděláním – „Jedeme dál“ (CZ /3. 1
Územně správní členění České republiky
P OZNÁVÁME K RNOVSKO Obyvatelstvo a sídla. O BYVATELSTVO A SÍDLA Otázky pro začátek Ve kterém století se podle Vás setkáváme s Krnovem jako s existujícím.
POHRANIČNÍ POHOŘÍ.
P OZNÁVÁME K RNOVSKO T radice, kulturní zařízení, turistické cíle.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka Projekty SIPVZ Multimediální svět Projekt SIPVZ 2006.
ADMINISTRATIVNÍ ČLENĚNÍ
Olomoucký kraj Monika Zítková Zdroje: Wikipedia.
Interreg IIIA Česká republika–Polsko Olomouc, Hotel Flóra Závěrečný seminář Seminář je spolufinancován EU.
P OZNÁVÁME K RNOVSKO Hospodářství. H OSPODÁŘSTVÍ Otázky pro začátek Kolik procent podle Vás zaujímá zemědělská půda na Krnovsku? Které průmyslové odvětví.
Strukturální politika
ČESKÁ REPUBLIKA – ADMINISTRATIVNÍ ČLENĚNÍ
Lucie Dvořáková, Markéta Foglová, Tomáš Gargulák
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Bc. Jana Kloučková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky
INFOREG 2006 Společný česko-polský projekt Regionálního sdružení pro česko- polskou spolupráci Těšínského Slezska a Stowarzyszenia Rozwoju i Współpracy.
POSTAVENÍ OBCÍ PO ROCE 1989 Mgr. Radko Martínek Senátor PČR Mgr. Radko Martínek Senátor PČR Mezinárodní konference k meziobecní spolupráci 28.
Moravskoslezský kraj Jana Němcová
MORAVSKOSLEZKÝ KRAJ je jedním ze 14 vyšších územních samosprávných celků v Česku  Celé jeho území leží v Severomoravském kraji Z větší části leží v Českém.
Regionální politika (Politika hospodářské a sociální soudržnosti - PHSS) Jana Frková Vzdělávací projekt financovaný z EU programu „Jean.
STŘEDNÍ EVROPA Jan Dušek.
Vypracovaly: Nevrtalová Michaela Šlechtová Nikola Uhllířová Jana
Administrativní členění ČR
Organizační struktura kraje
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Česká Republika.
Vypracovali: Martin Odstrčil Vojtěch Stybor Gabriela Schönová
Příroda naší republiky
MÍSTNÍ SPRÁVA III. ..
Ochrana přírody v ČR Autor: Bronislav Šenkeřík
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem Efektivní výuka pro rozvoj potenciálu žáka projekt v rámci Operačního programu VZDĚLÁVÁNÍ PRO.
Francie Francie, oficiální název Francouzská republika je demokratický stát, jehož většina území (někdy označovaná jako Metropolitní Francie) se nachází.
Naše vlast - ČESKÁ REPUBLIKA
Jakub Alexa Zita Dostálová
Regionální analýza Charakteristika regionu Složky a prvky krajinné sféry Struktura regionu Typy regionů Účelové regiony NUTS Přirozená regionální struktura.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
EVROPSKÁ UNIE OFICIÁLNÍ VZNIK EU 1993 Současná politická společnost má neustálou potřebu se sdružovat. Sdružení jako hlavní myšlenku má i Evropská.
VYHLÁŠENÍ 1. VÝZVY POPRVÉ V ČESKÉ REPUBLICE Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava 2007 – 2013 Tisková konference – Zlín
Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, Praha 1 lll INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM INTEGROVANÝ OPERAČNÍ.
FOND MIKROPROJEKTŮ. Realizace Fondu mikroprojektů v Euroregionu Praděd Obsah prezentace: 1. Stručně o programu Fond mikroprojektů 2. Stav realizace Fondu.
Programy regionálního a municipálního rozvoje Mgr. Oldřich Hájek.
Česká republika Povrch.
Sousední státy ČR Vlastivěda 5. ročník Zpracovala: Dana Kučerová.
Autor: Bc. Jana LehárováObor: Ekonomika a podnikání Datum: Ročník: IV. Předmět: Cestovní ruch Střední škola oděvní, služeb a ekonomiky Červený.
Strukturální politika Fondy. Cíle strukturální politiky Stírání strukturálních rozdílů - mezi odvětvími - Mezi regiony Dokážete určit, který region (stát)
Havarijní plán kraje.
Regionální politika EU v období
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Česká republika Členění státního území ČR.
Regionální politika Mgr. Oldřich Hájek.
Regionální a strukturální politika
Jak se jmenuje tato část České republiky ?
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Česká republika - pohoří
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava. Moravskoslezský kraj Nová huť Ostrava.
Hospodářská a sociální soudržnost EU
VY_32_INOVACE_01_Poloha České republiky
ČESKÁ REPUBLIKA Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Naše vlast – Česká republika
Poloha České republiky
Strukturální politika
Česká republika Členění státního území ČR.
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

P OZNÁVÁME K RNOVSKO Krnovsko a EU

K RNOVSKO A EU Otázky pro začátek Ve kterém roce vstoupila Česká republika do Evropské unie? Slyšel jsi někdy pojem euroregion? Vyskytují se v Mikroregionu Krnovsko nějaké euroregiony?

K RNOVSKO A EU NUTS ( Nomenklatura územních statistických jednotek) Zkratka z francouzského Nomenclature des Unites Territoriales Statistique. Pro potřeby Evropské unie byly vytvořeny územní statistické jednotky. Úroveň NUTS I v ČR představuje celé území státu. NUTS II představují regiony soudržnosti.

K RNOVSKO A EU Euroregiony Jsou nadnárodním sdružením obcí a měst. Vznikají za účelem podpory zaostalejších oblastí při obou stranách státní hranice. Na území našeho mikroregionu zasahují dva euroregiony, Euroregion Silesia a Euroregion Praděd.

K RNOVSKO A EU Euroregion Silesia Je jedním z nejmladších euroregionů česko- polského příhraničí. Vznikl v září Sídlem české části Euroregionu Silesia je město Opava.

K RNOVSKO A EU Euroregion Praděd Vznikl dne 2. července 1997 v Jeseníku. Byl pojmenován po nejvyšší hoře Jeseníků – Pradědu (1492 m n. m.). Z Mikroregionu Krnovsko se zde nachází např. obce Brantice, Město Albrechtice, Lichnov a Zátor.

DĚKUJI ZA POZORNOST