CHLAZENÍ POČÍTAČE.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Princip a popis jaderných reaktoru
Advertisements

HARDWARE 1 STAVBA PC 6. ročník verze
INFORMAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ
Klimatizační zařízení
Chladící systémy vozidla
CHLADÍCÍ STROJ.
KALORIMETR.
Co je elektrický proud? (Učebnice strana 122 – 124)
Tepelná výměna prouděním
Beru si jen příklad z tučňáku a ze slonů. Úvod Jak se uchovávají teplo třeba tučňáci v zimě a jak se třeba sloni v Africe v teplu +40 stupňů a jak se.
HARDWARE 1 STAVBA PC 7. ročník verze H.
Zahřívání vodiče při průchodu
Chlazení počítačových komponent
Vznětové motory Vznětový motor je v principu konstruován stejně jako zážehový motor. Palivo je do spalovacího prostoru dopravováno odděleně.
Označení materiálu:. VY_32_INOVACE_JANJA_VYRZARIZENI_T _11
Spalovací motory.
JADERNÁ ELEKTRÁRNA.
Chlazení motorů Střední průmyslová škola Otrokovice
STAVEBNICTVÍ Vytápění Otopná tělesa – rozdělení (STA 42) Konvektory
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Solární systémy Solární systémy, které využívají jako hlavní zdroj energie SLUNCE, jsou v současné době jednoznačně nejefektivnějším a nejekonomičtějším.
Aneta Brabencová Kristýna Nachtigalová Zuzana Aimová Jiří Dušek
Kapalnění Sublimace Desublimace
FYZIKA 8. ROČNÍK ŠÍŘENÍ TEPLA
Vnitřní energie II. část
HARDWARE hardware tvoří součásti počítače – je to fyzické vybavení umístěné buď uvnitř / interní/, nebo připojené z venku / externí/ hardware jsou součástky.
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Projekt Anglicky v odborných předmětech, CZ.1.07/1.3.09/
Třídy zesilovačů.
Chlazení osobních počítačů
Chladiče a chladící systémy PC
Řízení motorových vozidel
Příklad tepelně izolované soustavy:
Chlazení motorů Střední odborná škola Otrokovice
Autor: MIROSLAV MAJCHER
Výroba procesorů „složitost součástek se každý rok zdvojnásobí při zachování stejné ceny“
Kalení Kalení je tepelné zpracování za účelem dosažení vyšší tvrdosti oceli. Kalení spočívá v : ohřevu na kalící teplotu (nad 727o C) , do oblasti austenitu.
SKLADBA PC 5 OP VK VYT 2.5 Chladiče a ventilátory Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Josef Vlach. Dostupné z Metodického.
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: Ing. Hana Šmídová Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_HARDWARE_S1.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_09.
Jaderné reaktory Pavel Tvrdík, Oktáva Jaderný reaktor Jaderný reaktor je zařízení, ve kterém probíhá řetězová jaderná reakce, kterou lze kontrolovat.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Elektrické chladničky.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
VY_32_INOVACE_AUT2_19 Retardéry. Účelem retardéru je vozidlo zpomalit, nikoliv však zastavit. Retardér nelze použít ani jako brzdu parkovací. Používají.
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Tepelné čerpadlo.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada14 Anotace.
Ročník: 2. ročník strojírenských učebních oborů Typ šablony III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací obor: Strojnictví Téma: Spalovací.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Spalovací motory Ing. Jan Hromádko, Ph.D. Témata cvičení.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy Gymnázium Česká a Olympijských nadějí, České Budějovice, Česká 64 Název materiálu VY_32_INOVACE_IVT_1_KOT_10_CHLAZENI.
Vytápění Otopné soustavy teplovzdušné. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_23-01 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
EU peníze školám Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu Inovace školství Šablona - název Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Uvedení autoři, není-li uvedeno jinak, jsou autory tohoto výukového materiálu a všech jeho částí. Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem.
Vytápění Klimatizace. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
NÁZEV ŠKOLY 2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONY III/2 Inovace a zkvalitnění.
Transformátory Autor: Ing. Tomáš Kałuža VY_32_INOVACE_
Hardwarové vybavení počítače
OP VK VYT 2.5 Chladiče a ventilátory
Vytápění Teplovzdušné vytápění
Projekt: OP VK Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Autor:
Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov, Školní 164
Problematika chlazení počítačových komponent
Název školy: ZŠ a MŠ Verneřice Autor výukového materiálu:
Centrální procesorová jednotka
2. ročník oboru Mechanik opravář motorových vozidel
Zmrazování Ground Freezing
fonty, čitelnost barevných textů, zarovnání atd. bude upraveno
CHLADÍCÍ STROJ.
VENKOVNÍCH TRANSFORMÁTORŮ
Transkript prezentace:

CHLAZENÍ POČÍTAČE

Při práci počítače vzniká díky činností aktivních elektrotechnických součástek přebytečné teplo ,které je třeba odvést pryč z prostoru počítače proto počítač musíme chladit a odvádět z vnitřku počítače vzniklé teplo

To znamená, že do počítače musíme přivést vzduch a ohřátý vzduch od součástek odvést z počítače ven.

Způsoby chlazení Nejčastější je proudem vzduchu pomocí ventilátoru, který je připevněn na komponentu který se tepelně zahřívá a přímo na něj vhání vzduch a ten ho ochlazuje .Vzduch, který na sebe převezme teplo ze zahřátého komponentu je odnášen z celého boxu pryč ven do okolního vzduchu díky dvěma ventilátorům umístěným na boxu počítače tak ,že jeden vzduch přivádí dovnitř a druhý ven .

Další způsob je tzv. pasivní chlazení je to kovová (hliníková nebo měděná) nepohyblivá součástka, která má na sobě žebra pro zajištění co největší plochy z důvodu lepšího předávání tepla do okolního vzduchu

Vodní chlazení je uzavřená soustava, ve které probíhá chladicí médium (destilovaná voda). Okruh sestává z čerpadla, chladičů na jednotlivé chlazené komponenty, hadičky a velkého pasivního chladiče.Je to podobné jako u automobilu kdy přebytečné teplo je odevzdáno chladícímu mediu které koluje v chladící soustavě a ochlazuje se průtokem chladiče kde odevzdává teplo do vzduchu a koloběh se opakuje.