Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Beru si jen příklad z tučňáku a ze slonů. Úvod Jak se uchovávají teplo třeba tučňáci v zimě a jak se třeba sloni v Africe v teplu +40 stupňů a jak se.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Beru si jen příklad z tučňáku a ze slonů. Úvod Jak se uchovávají teplo třeba tučňáci v zimě a jak se třeba sloni v Africe v teplu +40 stupňů a jak se."— Transkript prezentace:

1 Beru si jen příklad z tučňáku a ze slonů

2 Úvod Jak se uchovávají teplo třeba tučňáci v zimě a jak se třeba sloni v Africe v teplu +40 stupňů a jak se ochlazují, na to vám odpovím

3 Zima a tučňáci Každému dospělému tučňákovi doroste tzv. peří v době migrace, tzv. peří funguje jako neopren u potápěčů. V době když je nejkratší den a denní světlo svítí pouhé 3 hodiny od východu do západu slunce. Když slunce nesvítí a je největší zima, když je tučňákům zima tulí se k sobě a tím se dokážou zahřát až na 20 st. C.

4 Teplo a sloni Sloni se ochlazují tím jak mají velké uši, v uších mají totiž žíly díky nim se jim ochlazuje krev a není jim takové teplo.

5 Děkuji Děkuji za zhlédnutí Vytvořil:Dominik Brabec


Stáhnout ppt "Beru si jen příklad z tučňáku a ze slonů. Úvod Jak se uchovávají teplo třeba tučňáci v zimě a jak se třeba sloni v Africe v teplu +40 stupňů a jak se."

Podobné prezentace


Reklamy Google