Opakování učiva Mgr. Pavlína Marková

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autor: Mgr. Hana Krajčová
Advertisements

Třída: Máloštětinatci, pijavice
Základní skupiny živočichů
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
KROUŽKOVCI Rozhodni o pravdivosti následujících tvrzení.
Jakékoliv další používání podléhá autorskému zákonu.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Opakování a procvičení učiva
Žížala obecná Kroužkovec Máloštětinatec Opaskovec.
KROUŽKOVCI 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
KROUŽKOVCI Válcovité článkovité na koncích zašpičatělé tělo Pokožka
Kmen: Kroužkovci.
Škola:Chomutovské soukromé gymnázium Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Moderní škola Název materiálu:VY_32_INOVACE_BIOLOGIE1_05 Tematická.
Rámci projektu Digitální učební materiál vytvořený v rámci projektu: HUMANIZACÍ ŠKOLSTVÍ K ROVNÝM PŘÍLEŽITOSTEM CZ.1.07/1.4.00/ Dětský domov, základní.
NÁZEV ŠKOLY : ZŠ a MŠ Blatnice pod Sv. Ant.
KROUŽKOVCI - ZÁSTUPCI Rozdělení podle množství a umístění štětin
Kroužkovci Seznámit se s stavbou těla, pozorováním vyvodit znaky, které dokazují přizpůsobení se životu.
Mlži Mgr. Helena Roubalová
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Pavlína Marková Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání.
VY_32_INOVACE_9B11 KROUŽKOVCI morfologie a anatomie
Obr. 1 Obr. 2 Opakování Žahavci.
Kmen: KROUŽKOVCI Anotace: Materiál je určen k výuce přírodopisu v 6. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními informacemi a se základní stavbou a systémem.
ZOOLOGIE KMEN: KROUŽKOVCI
Základní škola Kladruby
Kmen: KROUŽKOVCI (Annelida)
PIJAVICE (hirudinea).
KROUŽKOVCI (Annelida)
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Ptáci - opakování.
Nové modulové výukové a inovativní programy - zvýšení kvality ve vzdělávání Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
KROUŽKOVCI.
Živočichové rybníka KROUŽKOVCI.
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Ryby Šablona:III/2.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Monika Chudárková ANOTACE Materiál seznamuje žáky s vnější stavbou těla ryb a mírně.
Vnitřní ústrojí psa domácího
Vnitřní ústrojí psa domácího
Základní škola Kladruby
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Žahavci Šablona:III/2.
Kroužkovci. stejnoměrně článkované tělo (kroužky) na povrchu pokožka se štětinkami svaly (pohyb) výskyt: v zemi, sladká i slaná voda dělení: MNOHOŠTĚTINATCE.
Škola:. Základní škola Kladruby
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
H L Í S T I C E 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu:Měkkýši hlavonožci.
Kmen: Kroužkovci tělo ze stejných článků (kromě prvního a posledního)
kmen: ANNELIDA (kroužkovici)
Škola: Základní škola Kladruby Husova 203, Kladruby, Číslo projektu: cz.1.07/1.4.00/ Autor:Miloslava Junková Název materiálu: Včela medonosná.
KROUŽKOVCI Výukový materiál EK Tvůrce: Mgr. Alena Výborná Projekt: S anglickým jazykem do dalších předmětů Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.36/
Kroužkovci.
Kroužkovci.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ AUTOR: Ing. Ivana Fiedlerová NÁZEV: VY_32_INOVACE_ F 08 TEMA: Přírodopis 6 - Kroužkovci.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_23_16 Název materiáluKroužkovci.
Autor výukového materiálu: Petra Majerčáková Datum vytvoření výukového materiálu: březen 2012 Ročník, pro který je výukový materiál určen: VII Vzdělávací.
Základní škola Třemošnice, okres Chrudim, Pardubický kraj Třemošnice, Internátní 217; IČ: , tel: , emaiI:
ZŠ Týnec nad Labem AUTOR: Mgr. Radoušová Marcela VY_52_INOVACE_20_Přírodopis 6. ročník_Kroužkovci zástupci Téma: Kroužkovci zástupci CZ.1.07/1.4.00/
METODICKÝ LIST PRO ZŠ Pro zpracování vzdělávacích materiálů (VM)v rámci projektu EU peníze školám Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
ŽAHAVCI - ŽAHAVÍ DRAVCI (po výkladu si zapiš do sešitu)
2 třídy: 1. Opaskovci – Máloštětinatci(žížala, nítěnka) Pijavice(Pijavka, Chobotnatka) 2. mnohoštětinatci (Nereidka)
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice – Spořilov
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
kroužkovci, Annelida, opaskovci, máloštětinatci, mnohoštětinatci
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha-východ
CLITELLATA 19. července 2013 VY_52_INOVACE_210218
VY_32_INOVACE_ ROČNÍK Kroužkovci Název školy
Základní škola a mateřská škola J.A.Komenského
zpracovaný v rámci projektu
Transkript prezentace:

Opakování učiva Mgr. Pavlína Marková kroužkovci Aneb něco málo na zopakování Opakování učiva Mgr. Pavlína Marková

1. Doplň text Kroužkovci mají ………………………….. tělo. Jednotlivé články jsou odděleny …………………….. Povrch těla pokrývají ……………………… Pohybují se pomocí (2) …………………… a ………………….

2. Rozliš, co patří k mnohoštětinatcům (M) a co k opaskovcům (O) Převážně mořští Převážně sladkovodní, půdní Mnoho štětinek ve svazcích Málo štětin Opasek v přední části těla Dýchají žábrami Dýchají celým povrchem těla

3. Poznej zástupce na obrázku a pojmenuj část těla, kam směřuje šipka

4. Zařaď, zda zástupce patří do mnohoštětinatců či opaskovců Nereidka hnědá Žížala hnojní Pijavka koňská Nitěnka Afroditka plstnatá Chobotnatka rybí

5. Odpověz ano (A) či ne (N) Žížala má otevřenou cévní soustavu A N V každém článku je vylučovací soustava A N Nervová soustava je gangliová A N Žížala je odděleného pohlaví A N Vajíčka jsou uložena v opasku A N Trávicí trubice sahá pouze k opasku A N

6. Spoj co k sobě patří 1. žížala hnojní a, saje krev 2. nitěnka b, cizopasí na rybách 3. pijavka c, podílí se na humusu 4. chobotnatka d, do půlky těla ponořené v bahně

Správné odpovědi 1. Kroužkovci mají článkované tělo. Jednotlivé články jsou odděleny přepážkami Povrch těla pokrývají štětinky Pohybují se pomocí svalů a štětinek

2. Správné odpovědi Převážně mořští M Převážně sladkovodní, půdní O Mnoho štětinek ve svazcích M Málo štětin O Opasek v přední části těla O Dýchají žábrami M Dýchají celým povrchem těla O

3. Poznej zástupce na obrázku a pojmenuj část, kam směřuje šipka opasek Pijavka lékařská Afroditka plstnatá žížala obecná

4. Správné odpovědi Nereidka hnědá M Žížala hnojní O Pijavka koňská O (pijavice) Nitěnka O Afroditka plstnatá M Chobotnatka rybí O

6. Žížala má otevřenou cévní soustavu A N V každém článku je vylučovací soustava A N Nervová soustava je gangliová A N Žížala je odděleného pohlaví A N Vajíčka jsou uložena v opasku A N Trávicí trubice sahá pouze k opasku A N

6. 1c, 2d, 3a, 4b

literatura Nereidka. [cit. dne 22.5.2011] dostupné online na: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Nereis.gif Afroditka. [cit. dne 22.5.2011] dostupné online na: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Sv%C3%B8m mende_blodigle.JPG žížala. [cit. dne 22.5.2011] dostupné online na: http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BD%C3%AD%C 5%BEala_obecn%C3%A1 Čabradová et al: Přírodopis pro 6. ročník základní školy a primu víceletého gymnázia, Fraus, Plzeň, 2003.