Austrálie.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Austrálie.
Advertisements

VY_32_INOVACE_20 Jižní Amerika - Karibské, Andské, Laplatské státy
Geografická charakteristika
Německo Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Austrálie.
AUSTRÁLIE Hospodářství
Austrálie Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Zeměpis – 1. ročník.
Austrálie a Nový Zéland
AUSTRÁLIE nejmenší kontinent (7,7 mil km2)
Opakování Austrálie.
VY_32_INOVACE_12 Amerika - Kanada
BELGIE.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
ŠVÝCARSKO.
ČÍNA – ŘÍŠE STŘEDU rozloha Číny je asi 9,5 mil. km² (4.největší stát)
Austrálie.
Austrálie.
LATINSKÁ AMERIKA 5. DÍL B R A Z Í L I E
AUSTRÁLIE.
AUSTRÁLIE + OCEÁNIE Klima a vodstvo
Kanada Název: Canada Český název: Federativní stát Kanada
Velká Británie (Great Britain).
PORTUGALSKO.
Austrálie- vzdálený ostrov svobody
SLOVINSKO.
Austrálie Materiál byl vytvořen v rámci projektu
LITVA.
Švédsko.
Viet Nam.
Austrálie - SES Geografie Autor: Mgr. Jaromír Vaněk
Registrační číslo projektu
Předmět: Zeměpis cestovního ruchu Ročník: 1.
KANADA Státní uspořádání: F _ _ _ _ _ _ E _ _ provincií a _ teritoria
KANADA.
Hlavní města Austrálie
Írák.
Bělorusko.
DÁNSKO.
Nový Jižní Wales.
Francie Miroslav Chmelka.
AUSTRÁLIEAUSTRÁLIE A OCEÁNIEOCEÁNIE 1. AUSTRÁLIEAUSTRÁLIE A OCEÁNIE - lokalizace (splňte alespoň.
Počítačová prezentace
Austrálie Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Kanada.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola T. G. Masaryka, Bojkovice, okres Uherské Hradiště AUTOR: Mgr. Vlastimil Ogrodník NÁZEV:Chorvatsko TÉMATICKÝ CELEK: Evropa ČÍSLO.
Kanada Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Šablona. Anotace : výkladová prezentace věnující se Kanadě jako státu Autor: Mgr.Hana Hilscherová Jazyk: Čeština Očekávaný výstup: porovnává a přiměřeně.
Základní škola a Praktická škola Dvůr králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_ ČLOVĚK A PŘÍRODA – ZEMĚPIS - NA II.
Hospodářství a obyvatelstvo Austrálie Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. David Mánek. Dostupné z Metodického portálu.
Švédsko -Švédsko, které si od počátku dvacátého století zachovává neutralitu, patří k nejvyspělejším státům Evropy -Je hlavním producentem železa a oceli,
Venezuela Venezuela je federální republika sousedí s:Kolumbií, Brazílií, Guyanou.
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice Autor: Mgr. Svatoňová Pavlína Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název: VY_52_INOVACE_1B_05_KANADA.
Austrálie (Rudý kontinent)
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Zeměpis 7. ročník
Název učiva: Amerika severní
Antonín Košíček Sára Šobková
Irsko Open presentation.
Švédsko Open Presentation.
NOVÝ ZÉLAND Rozloha: km2 Počet obyvatel: 4 mil.
Kanada NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Kolín V., Mnichovická 62
Kanada Obr. 1 – Mapa Kanady
Vzdělávací materiál: Kanada Operační systém: Windows XP Professional
Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Sepekov Autor:
Austrálie a Oceánie – průmysl, nerostné suroviny
NÁZEV ŠKOLY: AUTOR: NÁZEV: VY_32_INOVACE_20 TEMA: ČÍSLO PROJEKTU:
RUMUNSKO BULHARSKO SRBSKO MAKEDONIE.
Pobřeží slonoviny Stát ve střední Africe, na pobřeží Guinejského zálivu Rozloha – km2 Počet obyvatel – 23,7 mil obyvatel (2016) Státní zřízení.
Melanésie
Transkript prezentace:

Austrálie

Základní údaje Oficiální název: Australský svaz Rozloha: 7 692 030 km² (6. na světě) Počet obyvatel: 20 090 437 (2005) Hlavní město: Canberra Jazyk: Angličtina Umístění: Austrálie, Tasmánie, a množství menších ostrovů Sousedé: Indonésie, Východní Timor a Papua Nová Guinea, Šalamounovy ostrovy, Vanuatu a Nová Kaledonie, Nový Zéland.

Státní zřízení Australský svaz je konstituční monarchií. Dvoukomorový parlament V čele stojí královna Alžběta II. reprezentovaná guvernérem Michaelem Jefferym 6 spolkových států

Přírodní poměry Největší plochu zabírají v Austrálii pouště a polopouště Významné řeky: Murray, Darling Nejvyšší bod: Mount Kosciuszko (2228 m) Nejnižší bod: Eyerovo jezero (-16)

Podnebí Mírné klima - pouze jihovýchodní část kontinentu, především podél pobřeží. V severní části země je klima tropické. Jako celek je klima velmi ovlivněno oceánen včetně jevu El Niño způsobujícího pravidelná sucha a sezónních systémů tlakových níží z nichž vznikají cyklóny.

Průmysl a zemědělství Austrálie má obrovské nerostné bohatství. Je největším producentem bauxitu,významným dodavatelem železné rudy, zlata. Těžba diamantů - Austrálie patří mezi země s největší těžbou diamantů na světě. Hrubý domácí produkt je 339,7 mld. amerických dolarů. Nejdůležitější odvětví představuje barevná metalurgie, strojírenství, petrochemie, elektrotechnika. Austrálie obdělává asi 6,5% půdy Čtvrtinu celé Austrálie pokrývají ranče. Hlavní plodinou je pšenice a cukrová třtina

Doprava Asi 50% silnic jsou silnice s pevným povrchem ostatní silnice jsou něco,co bychom nazvali polní cestou V části země nejsou silnice vůbec, jede se jen podle směrovek Austrálie má asi16 000km státních silnic,které spojují hlavní města jednotlivých svazových států.

Obyvatelstvo Počet obyvatel: 20 090 437 obyvatel Hustota zalidnění: 2 obyvatelé/ km2 Průměrná délka života: žen 83,5,mužů 78,5let. Roční přirozený přírůstek: 1,2 až 1,3% 95 % obyvatel je britského nebo irského původu. V Austrálii žije asi 380 000 původních obyvatel. 85 % obyvatel žije ve velkých městech.

Města Hlavní město: Canberra, 325 000 obyvatel, největší vnitrozemské město Další města: Sydney Melbourne Brisbane Perth Adelaide

Budova parlamentu

Večerní opera v Sydney

Australská cesta