P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
v eGON centrech obcí Jiří BERKOVEC MARBES CONSULTING s.r.o
Advertisements

ARBES FEIS [BI] ARBES Technologies, s.r.o.
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Generální ředitelství cel Projekt ECR brána případová studie
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
IISPP ■ pojem definován v letech v rámci přípravy výzkumných záměrů NPÚ na roky ■ dlouhodobý projekt na vybudování nového komplexního.
© Copyright Siemens Business Services Global network of innovation Návrh rozvoje informačních systémů krajského úřadu Ludvík Dlabaja 17. března 2006.
Informační technologie pro IZS a krizové řízení
Řízení a kontrola hospodaření v ekonomických agendách
Manažerské přístupy k informačnímu systému města
Datové schránky ve velké společnosti SharePoint partenrská konference Microsoft Pavel Salava Mainstream technologies,
Projekty krajů a Ministerstva vnitra
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele Projekt „Malá integrace“
Krajský rok informatiky 6. a Zlín Zkušenosti s nasazením standardních aplikačních řešení v podmínkách samosprávy Vypracoval: Ing. Zbyněk Vavřina.
Navision v prostředí Městského úřadu
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
MoodleMoot.cz 2011, Ostrava, PragoData Consulting, s.r.o. 1 Moodle a okolní svět Ing. Marek Kocan.
Informační systémy TPS,MIS, SIS.
Vaše jistota na trhu IT INTEROPERABILITA V PRAXI Josef Sedláček, ICZ a.s. 08/03/2007, Praha.
Informační systém pro řízení lidských zdrojů ve veřejné správě
Outsourcing ICT systémová a aplikační integrace v pojetí O2 Projekt Integrace sítě Ministerstva zemědělství.
CIS Cizinecký informační systém
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
Základní principy řešení a využití ERP aplikací
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Prezentace Internetový portál Plzeňského kraje jako komunikační nástroj Plzeňský kraj Odbor informatiky Ing. Jaroslav Antoš, Ph.D.
Novinky a strategie společnosti Vema, a. s.
Realizační tým ICZ duben 2005
organizační struktury Implementace EOS III na Olomouckém kraji Pro:Krajský rok informatiky 2005 Autor:Jan Kadlec Datum:
Off kraj Vysočina Pro:kraj Vysočina Autor:Miroslav Dvořák Datum: Tel./fax.: Palackého nám
MISYS ČVUT v Praze Geografické informační systémy Zpracoval: J.Marák.
MV ČR 1 Nové podmínky pro krajské projekty Ing. Jaroslav Svoboda MV ČR.
Moderní řízení úřadu z pohledu tajemníka Radek Baloun, tajemník Magistrátu města Hradec Králové 31.března 2005.
Informační systém plzeňského kraje ( principy stavby - zajímavé prvky) Krajský úřad Plzeňského krajePlzeňský holding, a.s. Václav Koudele Martin Vimr.
Cisco Informační systém pro město a jeho organizace Mgr. Tomáš Lechner.
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Portál veřejné správy Stav projektu, služby zajišťované Českým Telecomem Pavel Paták.
ISSS 2003 Koncept využitelných stávajících datových zdrojů pro Portál veřejné správy ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Vazba IS Munis a aplikace Czech POINT
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Zavedení ekonomického systému Microsoft Business Solutions – NAVISION v městě Ústí nad Labem Mgr. Petr Gandalovič primátor města Ústí nad Labem
Systém evidence nemovitého majetku kraje Vysočina
Typová implementace jako cesta k úspoře Josef Beneš Senior business consultant Public Suite aneb Veřejná správa v kostce.
Informační systémy Tomáš Maděra. Historie společnosti LCS International, a.s. založeno 1990 česká firma z aložení dceřiné společnosti na Slovensku.
Pilotní projekt Ústřední evidence podnikatelů – RŽP ISSS 2004 Hradec Králové Ing. Jan Pokorný odbor projektů životních situací.
ISSS 2003 ePUSA Elektronický portál územních samospráv – stav projektu Ostrava
Informační systém Microsoft Dynamics NAV ISSS
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
P R O X I O konfigurovatelný IS pro veřejnou správu
ISSS 2005 Spolupráce projektu PVS a ePUSA Konference ISSS 2005 Autor:Jan Ježek MARBES CONSULTING s.r.o. Palackého nám Plzeň.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Protálová řešení Příklady reálných nasazení Tomáš Kutěj System Engineer Microsoft.
Popis systému DBMAN (KEVIS). Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II - IS nové generace Michal Varga.
Agendové IS MPSV a ÚP Plán konsolidace a rozvoje Petr Krůček 1. náměstek ministryně 29. května 2013.
1 Architektura IS podporující manažerské řízení 9. MEZINÁRODNÍ KONFERENCE O INFORMATICKÉ PODPOŘE PERSONÁLNÍCH PROCESŮ V OZBROJENÝCH SILÁCH A STÁTNÍ SPRÁVĚ.
“Analýza agend a optimalizace výkonu státní správy v resortu životního prostředí” Aleš Vokál Ministerstvo životního prostředí.
as4u advanced system for you
9 zemí 3 kontinenty 50+ zákazníků uživatelů SAP 90 zaměstnanců
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Aktuální stav Orsoft RADNICE Open
Projekt krajských evidencí
Transkript prezentace:

P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu www.marbes.cz P R O X I O konfigurovatelné řešení pro veřejnou správu 03/2006 MARBES CONSULTING s.r.o. Brojova 16 326 00 Plzeň

Etapy vývoje a zajímavé projekty MARBES CONSULTING 1997 – vývoj drobných řešení a konzultace pro Město Plzeň 1998 – spolupráce při implementaci SAP R/3 pro MMP a následně PMDP 2001 – vývoj a implementace Komplexní Datové Báze pro MMP 2002 – dodávka komplexního IS pro KÚPK, spolupráce na projektu IS pro Město Liberec – první verze uceleného řešení PROXIO 2003 – ePUSA a KEVIS pro MV ČR a KÚ 2004 – celorepublikový projekt HelpDesk (všechny KÚ ČR), roll-out pro Plzeň, Liberec, ZČU … 2005 – 40+ zaměstnanců ….. nová adresa .… Universita Palackého Olomouc, Pivovar Krušovice, Keramika Soukup …. rozsáhlý projekt Správa a evidence majetku pro Magistrát města Prahy …. vývoj nové verze řešení PROXIO Etapy vývoje

Zkušenosti z prvních projektů a studií  vývoj nového integrovaného řešení  nová vývojová platforma Kernel3  unikátní řešení s bezkonkurenční koncepcí, rozsahem i funkcionalitou a ještě vyšší konfigurovatelností = komplexní informační systém vhodný pro uživatele na malých úřadech, střediskových obcích s rozšířenou působností až po velké instituce jakými jsou například ministerstva.

PROXIO je komfortní nástroj pro: Finanční řízení (příprava a řízení rozpočtů, finanční účetnictví, manažerské účetnictví, tvorba a konsolidace manažerských výstupů, pohledávky a závazky, dlouhodobý majetek, banka, pokladna, prodej a nákup aj.) Řízení provozu (správa nemovitostí, správa majetku, spisová služba, správa kontraktů aj.) Správní agendy (správa daní a poplatků, sociální služby, stavební řízení aj.) PROXIO

PROXIO - obecná charakteristika Podpora administrativních procesů úřadu (evidence, vymáhání, výběr poplatků, pokut …) včetně správy finančního plnění případů (detailní účtování předpisů pohledávek do ES, fakturace - sledování a kontrola lhůt, kontrolní činnost, … ) Jednotné prostředí pro vedení veškerých agend orientovaných na partnery úřadu Integrace s GIS, SpS, DMS a s ostatními částmi IS města Jednotná práce s dokumenty s podporou hromadného tisku Centralizovaný systém z pohledu provozu (centrální evidence případů = smlouvy, poplatky, pokuty…, centrální evidence partnerů i majetku) i správy (aplikací, uživatelů a přístupových práv s vazbou na Active Directory) Veškeré nástroje pro úplnou správu systému v rukách zákazníka Modulární a otevřený systém s vysokou úrovní customizace Velký potenciál rozvoje MC řešení - charakteristika

PROXIO - skutečně integrovaný IS S&P Pohledávkové agendy S&P Stavební řízení GIS Ekonomika NAVISION KDB = Systém registrů RB, ROB, REN … S&P Silniční úřad Spisová Služba + E-podatelna S&P Sociální dávky Centrální výpočetní výkon

PROXIO – základní prvky … I ADMINISTRATIVNÍ APLIKACE (AA) na pokrytí administrativních a rozhodovacích procesů úřadu Smlouvy&Poplatky → multiagendový modulární systém, jehož součástí jsou Evidence soudních sporů, Stavební řízení, Sociální dávky, Centrální evidence smluv …. a j. agendy Centralizovaný datový fond administrativních procesů (Centrální evidence smluv, sledování salda případu/odběratele, sledování a kontrola lhůt fakturace, přehled o dotčených objektech, …) Automatické detailní generování předpisů pohledávek (včetně rozpočtové skladby) do ekonomického systému Většina uživatelů IS města pracuje s AA ► odlehčení ekonomickému systému Základní prvky řešení

PROXIO – základní prvky … II KONSOLIDOVANÁ DATOVÁ BÁZE (KDB) Modulární systém evidencí a registrů (partnerských a majetkových …) Provázání se základními registry ISVS, nezávislost na ISVS Jedinečnost dat, bezpečnost a historizace Centrální správa dat včetně řízení oprávnění ŘEŠENÍ EKONOMIKY standardním robustním systémem MS NAVISION + MC ROZPOČET (vč.Výkaznictví) Odzkoušený add-on k NAVISION ve formě MC modulu ROZPOČET Umožňuje modelování rozpočtu až na jednotlivé logické akce - detailní rozpočet Základní prvky řešení

Schéma MC řešení

PROXIO – Technologie Třívrstvá architektura (klient, aplikační server, databázový server) Aplikační server na platformě MS Windows; přechod na technologii J2EE (od ledna 2006) Databáze: MS SQL Server 2000, ORACLE (od ledna 2006) Komunikace Klient-server na bázi WEB services Klient Win 32 bez nutnosti instalace na koncových stanicích; WWW klient pro pasivní přístup k S&P MC řešení - Technologie

Děkuji Vám za pozornost. www.marbes.cz Děkuji Vám za pozornost. MARBES CONSULTING s.r.o. Brojova 16, 326 00 Plzeň www. marbes.cz berkovec@marbes.cz