Zásady zdravé výživy - pestrá strava - pracovní výchova Mgr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
Advertisements

Převádění jednotek rychlosti - fyzika Chalupníková Rita - ZŠ Slatiňany Metodické pokyny pro učitele Předmět: fyzika Jazyk: AJ Jazyková úroveň: A1.
Flat shapes - obvod geometrických útvarů - matematika Holasová Alena - ZŠ a MŠ Ostrava - Zábřeh, Kosmonautů 15 Metodické pokyny pro učitele Předmět:
Rozlišení rovinných útvarů a těles - matematika Jaroslava Broumová - ZŠ Školní Nové Město nad Metují, Metodické pokyny pro učitele Předmět:
NÁZEV ŠKOLY Gymnázium, Česká Lípa, Žitavská 2969, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU Digitalizace vzdělávání na.
Interrogative pronouns Tázací zájmena Who, What, Where, Why, When?
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Mgr. Ludmila Faltýnková EU OPVK ICT2-4/AJ20
Pravěkým umělcem - výtvarná výchova Martina Dostálová - ZŠ K
Míchání barev - výtvarná výchova Mgr. Milena Coufalová - ZŠ Sv
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU: Šablony – Gymnázium Tanvald ČÍSLO.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_ 007 Název školy Gymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Mgr.Stanislava Antropiusová.
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Jméno autora: Mgr. Mária Filipová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_04_AJ_CM Ročník: 1. – 4. ročník Vzdělávací oblast:Jazyk a jazyková.
Vikingové - dějepis Dana Buchartova - ZŠ Planá Valy Metodické pokyny pro učitele Předmět: dějepis Jazyk: AJ Jazyková úroveň: A2 Rok: 2010.
Základní socioekonomické údaje o Spojených státech amerických (basic socioeconomic fact about The United States of America). - zeměpis Mgr. Ivo Dedek.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Helena Zikmundová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
INTERAKCE KOMUNIKACE PEDAGOGICKÁ KOMUNIKACE
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
1 Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7 Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT – Název projektu: Inovace výuky na GSN prostřednictvím.
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
A Job Interview By Dagmar Machů Škola: SOU Val. Klobouky Ročník: třetí Obor: Kuchař/číšník Název projektu: Zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Předmět:
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Geometrical shapes - matematika Mgr. Jana Horáková - ZŠ Brno, Antonínská 3 Metodické pokyny pro učitele Předmět: matematika Jazyk: AJ Jazyková úroveň:
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_AJK-1.PT-06-Rodina a přátelé Název školyStřední odborná škola a Střední odborné učiliště,
Structures, tunnels - zeměpis Růžena Dryeová - ZŠ SNP HRADEC KRÁLOVÉ Metodické pokyny pro učitele Předmět: zeměpis Jazyk: AJ Jazyková úroveň: A2 Rok: 2010.
Jméno autora: Mgr. Olga Bayerlová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_12_AJ3E Ročník: II. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
Podpora rozvoje cizích jazyků pro Evropu 21. stol. INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
y.cz Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Roman Chovanec Název šablonyIII/2.
Shopping By Dagmar Machů Tematická oblast: Reálie anglofonního světa
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/ Šablona klíčové aktivityIII/2 SadaAnglický jazyk NázevSubject.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Verbs about clothes I Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-4 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
EU peníze středním školám Název vzdělávacího materiálu: Love relationship Číslo vzdělávacího materiálu: AJ2-18 Šablona: II/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Věra Tománková Název DUM: VY_32_Inovace_ Adverbs of frequency Název sady: Project 2 Číslo projektu:
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_22_INOVACE_9 Jméno autora: Irena Moučková Název práce:
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_22_INOVACE_ 11 Jméno autora: Irena Moučková Název práce:
Listening VY_32_INOVACE_AJ_2_60 Multiple choice Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Název projektu: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na SUŠ, Ostrava.
Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma: English Grammar.
Každodenní život (Everyday Life) B1 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Angličtina: Maturitní ústní zkouška.
Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma: English Grammar.
Jídlo(Food, Meals) B1 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastAngličtina: ústní zkouška Datum vytvoření
Gymnázium, Brno, Elgartova 3 GE - Vyšší kvalita výuky CZ.1.07/1.5.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Téma: English Grammar.
Kliknutím lze upravit styl předlohy Mezilidské vztahy (interpersonal relationships) B1 Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky.
Kliknutím lze upravit styl předlohy Maturitní ústní zkouška Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast.
Present simple He goes to school every day. She gets up at 6 o´clock.
GE - Vyšší kvalita výuky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Název vzdělávacího materiálu
Jméno autora: Mgr. Jiří Kala Škola: ZŠ Náklo Datum vytvoření (období):
Název vzdělávacího materiálu
GE - Vyšší kvalita výuky
Verbs + prepositions, adjectives + prepositions
MY HOUSE - MY CASTLE Autor: Mgr. Ivana Tesařová
VY_32_Inovace_ Conjunctions Project 3
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Životní prostředí (Environment) B1
Jazyk a jazyková komunikace - Anglický jazyk
Název vzdělávacího materiálu
I haven´t seen your ID card.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, přísp.organizace
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Výukový materiál VY_22_INOVACE_22_ Phrasal verbs. Part 2
Jídlo (Food, Meals) B2 Tematická oblast Angličtina: ústní zkouška
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Datum:   Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Transkript prezentace:

Zásady zdravé výživy - pestrá strava - pracovní výchova Mgr Zásady zdravé výživy - pestrá strava - pracovní výchova Mgr. Světla Brichová - ZŠ Boženy Němcové Jaroměř Metodické pokyny pro učitele Předmět: pracovní výchova Jazyk: AJ Jazyková úroveň: A2 Rok: 2010

Cíle aktivity Obsahové cíle: Žák se seznámí se skupinami potravin, které jsou vhodné pro zařazení do jídelníčku pro děti. Jazykové cíle: Žák si rozšíří a aktivizuje odbornou slovní zásobu např. cauliflower, fats, lentils). Žák přečte text s porozuměním a vyhledává neznámé výrazy ve slovníku. Kompetence: Kompetence komunikativní - žák formuluje a vyjadřuje své myšlenky a názory v logickém sledu, vyjadřuje se výstižně, souvisle a kultivovaně v ústním projevu. Žák naslouchá promluvám druhých lidí, porozumí jim, vhodně na ně reaguje, účinně se zapojuje do diskuse, obhajuje svůj názor a vhodně argumentuje. Kompetence sociální - přispívá k diskusi v malé skupině i k debatě celé třídy, účinně spolupracuje ve skupině. Pomůcky: PL - kvíz, obrázek potravinové pyramidy, slovník, IWB

Pracovní postup aktivity 1 Pracovní postup aktivity 1.(AJ) Učitel v úvodu hodiny rozdá žákům kvíz "Heatly life guiz" (příloha č.1). Žáci pracují individuálně, avšak ve dvojici si pomohou s případnými neznámými výrazy, zeptají se učitele na ty, které neznají. Žáci si kvízem připomenou učivo z minulé hodiny- některé zásady zdravého životního stylu. 2.(ČJ) Po vyhodnocení kvízu učitel seznámí žáky s tématem dnešní hodiny - výběrem vhodných potravin a zásadami sestavení správného jídelníčku pro děti. 3.(AJ) V další části hodiny žáci pracují s PL (příloha č.2) ve 4členných skupinách.Nejprve mají za úkol vypracovat cv.1 na PL , v němž zapíší,popř.vyhledají ve slovníku český název k anglickému výrazu. Provede se společná kontrola. Dále vypracují cvičení 2, kde doplní do věty anglický výraz z dané nabídky. Opět se provede společná kontrola správnosti řešení. 4.(ČJ) S žáky se vede rozhovor na téma, které skupiny potravin by se měly v jejich jídelníčku objevit co nejčastěji, které méně často,.. a s jakou četností. Učitel/ka vychází z jejich předchozích znalostí z učiva rodinné výchovy a z osobních zkušeností žáků. 5.(ČJ) Jako pomocník pro sestavení správného zdravého jídelníčku poslouží potravinová pyramida (obrázek potravinové pyramidy bude promítnut na IWB).Nejčastěji by se v jídelníčku měly objevovat potraviny, které jsou v dolním "poschodí". Čím je pak daná potravina výše, tím méně jsou tyto potraviny pro děti vhodné. 6.(AJ( K závěrečnému opakování žáci využijí PL(příloha č.4)"The food pyramid", kde mají za úkol přiřadit a zapsat skupiny potravin do potravinové pyramidy. 7.(ČJ) Zadání domácího úkolu. Vyrobení "potravinového talíře". Na vystřížený talíř ze čtvrtky žáci nalepí obrázky(výstřižky z propagačních materiálů)potravin v takovém poměru, který odpovídá potravinové pyramidě.

Použitá literatura, zdroje: Calabres, I. , Rampone, S Použitá literatura, zdroje: Calabres, I., Rampone, S. Cross-Curricular Resources for Young Learners, Oxford University Press, 2007, str. 77 a 82.

Pracovní postup pro žáky Předmět: pracovní výchova Název aktivity: zdravá výživa Jazyk: AJ Instrukce žákům v cílovém jazyce: 1. The first thing you are going to do today is a quiz. The quiz will inform how your living behaviors are healthy. Read the questions carefully and circle the answer what suits you best.You are going to do it on your own. On the other hand, you can ask your neighbor,if you don´t know the meaning of the word.You have 10 minutes to finish it, after that we will find out the result altogether. Hand out the quiz, please. Are you ready to start? Let´s get started. Time is up. Letś find out what your final score will be. Please, write your score on the paper.Who has the score in between 40 - 32 points? 3. We will do something different now. Letś work in groups. Get into groups of four. Work together,please. You can use the dictionary. Now we will do exercise N.1 You have 15 minutes to finish it. When you finish that, you can continue with part two. In exercise N.2, you will use words to fill in the gaps. 6. To summarize our work today, you will place and write the name of groups of food into the right positions in "The food pyramid".