ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Světoví hudební skladatelé
Advertisements

Medailonky Wolfgang Amadeus Mozart HV-1 Hudební výchova DUM č. 17
ICT 2- 3 – Melodie vzestupná, sestupná
ICT Zvuk - tón Anotace: Materiál slouží k seznámení s hudebními pojmy. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně.
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
ICT 2 – 3 – 14 Kánon Anotace: Prezentace slouží k realizaci písně a seznámení hudebním pojmem kánon. Prezentace obsahuje pracovní list,
ICT VLASTNOSTI TÓNŮ – výška tónů
ICT Realizace písně ve 2/4 taktu
ICT 2 – HV - Vokální činnosti
Poznámky pro výuku Předmět: Hudební výchova Autor: Mgr. Tomáš Fabiánek
ICT 2 – 3 – 26 HV Karel Hašler Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. V prezentaci se nachází pracovní list a odkaz na poslechovou.
ICT – 2 – 3 – 36 HV Dětský sbor Anotace: Prezentace slouží k procvičení poslechových dovedností dětí a zopakování pojmů z hudební výchovy. Prezentace.
Wolfgang Amadeus Mozart
Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
ICT 2 – 3 – 40 Poslech - Bedřich Smetana - Má vlast - Vyšehrad
Digitální učební materiály ŠIII/2 HUDEBNÍ VÝCHOVA
ICT HV POSUVKY Anotace: Materiál slouží k seznámení s posuvkami. Prezentace obsahuje úkoly k procvičení pojmů, je prezentována interaktivně na.
ICT 2 – 3 – 30 HV Jakub Jan Ryba Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebním dílem a životem autora. V prezentaci se nachází pracovní list a odkaz.
ICT – 2 – 3 – 1 Hudební výchova PL 1 - ukolébavka
ICT 2 – 3 – 24 HV Johan Sebastian Bach
BEDŘICH SMETANA Významné osobnosti
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
ANOTACE Šablona: ICT Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Jazyková výchova.
ICT 2 – 3 – 29 HV Leoš Janáček Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. Prezentace obsahuje odkaz na poslechovou skladbu a.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU AnotaceMoravská a slezská města Autor Václav Jirát Jazyk Čeština Očekávaný výstup Ústně stručně rekapituluje významná.
Základní vzdělávání – Člověk a společnost – Dějepis
Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody. Podnebné pásy-test Rozmanitost přírody.
Wolfgang Amadeus Mozart
ICT – 2 – 3 – 39 Poslech - Bedřich Smetana - Má vlast - Vltava
ICT – 2 – 3 – 21 HV - Bedřich Smetana
Autor: Zuzana Kulaxidisová DiS. Jazyk: Český jazyk
ICT – 2 – 3 – 34 HV J.Suchý a J.Šlitr
ICT 2 – 3 – HUDEBNÍ VÝCHOVA – hudební rytmus
ICT – Hudební výchova – Vokální činnosti
ICT2 – 3 – 35 HV Prodaná nevěsta
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
ICT 2 – 3 – HV Hudba vokální a instrumentální
ICT – 2 – 3 – 7 Hudební výchova
Základní vzdělávání – Člověk a umění – Hudební výchova
ICT – 2 – 3 – 28 HV - Bohuslav Martinů
ICT 2 – 3 – 13 Já jsem muzikant Anotace: Prezentace slouží k realizaci písně, obsahuje úkoly k zopakování pojmů z hudební výchovy. V materiálu jsou.
ICT 2 – 3 – 25 HV František Škroup – Kde domov můj
ICT – 2 – 3 – 33 HV HUDEBNÍ NÁSTROJE DECHOVÉ
Anotace Žáci zvyšují slovní zásobu, učí se naslouchat krátkému textu a dále jej reprodukovat… AutorMgr. Eva Dvořáková Jazyk Čeština Očekávaný výstup Naslouchat.
ICT – 2 – 3 – 4 Hudební výchova PL - Pexetrio
ICT – 2 – 3 – Hudební výchova
ICT 2 – 3 – 31 HV HUDEBNÍ NÁSTROJE STRUNNÉ
ICT 2 – 3 – 37 HV Vánoční koledy
Stavba těla živočichů Savci
ICT – 2 – 3 – Solmizační slabiky
ANOTACE Šablona: ICT PRV ČAJZ Silnice Anotace: zásady bezpečného chování na silnici Autor: Mgr. Kateřina Brandejsová Jazyk :Čeština Očekávaný výstup:
ICT – 2 – 3 – 5 Hudební výchova - hudební rytmus
ICT HV – Realizace písně ve 3/4 taktu
W. A. MOZART geniální hudební skladatel
ICT 2 – ANOTACE Materiál slouží k realizaci písně ve 2/4 taktu, obsahuje úkoly k opakování pojmů z hudební výchovy.Součástí je správné řešení úkolů.
NÁZEV ŠKOLY: Speciální základní škola, Chlumec nad Cidlinou, Smetanova 123 AUTOR: Lenka Šilhánková NÁZEV: VY_32_INOVACE_66_MOZART TEMA: HUDEBNÍ VÝCHOVA.
Wolfgang Amadeus Mozart Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Komunikace hudebního umění se znakovými systémy.
Škola: Základní škola a Mateřská škola Halže, příspěvková organizace Název: VY_32_INOVACE_04_HV_Wolfgang Amadeus Mozart Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Mgr. Jana Doubková VY_32_INOVACE_5B_05_WOLFGANG_AMADEUS_MOZART Dějiny hudby listopadu 2012 W. A. Mozart – život, dílo, zajímavosti o osobnosti skladatele.
Číslo DUM: VY_32_INOVACE_01 Autor: Mgr. Eva Damborská Anotace: Učební text pro ZŠ – Klasicismus v evropské hudbě -žáci se naučí charakteristické rysy evropského.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 26/09
ZŠ Hladké Životice okres Nový Jičín, příspěvková organizace
Sčítání a odčítání do zpaměti VY_32_Inovace_01KJ-1
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Uherský Ostroh
Světoví hudební skladatelé
Název školy: Základní škola Netvořice
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy ZŠ J. E. Purkyně Libochovice a ZUŠ Autor Bc. Jiří Grüner
Transkript prezentace:

ICT – 2 – 3 – 23 HV Wolfgang Amadeus Mozart Anotace: Materiál seznamuje žáky s hudebními díly a životem autora. V prezentaci se nachází pracovní list a odkaz na poslechovou skladbu. Autor: Zuzana Kulaxidisová DiS. Předmět: Hudební výchova Očekávaný výstup: rozpozná hudební formu jednoduché písně či skladby Klíčová slova:poslech skladatel, opera,symfonie, serenáda Speciální vzdělávací potřeby: žádné Druh učebního materiálu: prezentace Druh interaktivity: kombinace výklad/aktivita Cílová skupina: žák Stupeň a typ vzdělávání: základní vzdělávání – 1.stupeň, druhé období Typická věková skupina: 9 – 11 let Celková velikost: 218 kB, soubor ppt

Wolfgang Amadeus Mozart Rakouský hudební skladatel Je považován za největšího hudebního génia všech dob Narozen 1756 v Salzburku Zemřel 1791 ve Vídni

ŽIVOT velký hudební talent od útlého dětství ve čtyřech letech hrál na klavír - v šesti letech hrál na housle - komponoval první skladby - jako „ Zázračné dítě“ koncertoval po celé Evropě

Skládal hudbu u císařského dvora ve Vídni Návštěva Prahy: dirigoval ve Stavovském divadle svoji operu Figarova svatba – obrovský úspěch pro Prahu skládá operu Don Giovanni - celkem složil přes 600 skladeb

Dílo: psal opery, operety, koncerty, symfonie, komorní hudbu, mše Nejznámější: Opery: Kouzelná flétna Figarova svatba Don Giovanni Další skladby: Malá noční hudba ( serenáda) Pražská symfonie Poslechová skladba: Malá noční hudba http://www.youtube.com/watch?v=8VjWXFZJchk

PRACOVNÍ LIST - označ správnou odpověď Kde se narodil W. A. Mozart? A) ve Vídni B) v Salzburku C) v Praze 2. Na jaké nástroje hrál? A) na flétnu B) na kontrabas C) na klavír a housle 3. Název poslechové ukázky je: A) Malá noční hudba B) Malá serenáda C) Malá hudba

Správné odpovědi: B - v Salcburku C - na klavír a housle A - Malá noční hudba

Text: Zuzana Kulaxidisová DiS. Obrázky: NEUVEDEN. Wikipedie [online]. [cit. 29.3.2013]. Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Wolfgang-amadeus-mozart_2.jpg Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mozart_drawing_by_Doris_Stock_1789.jpg Dostupný na WWW: http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Mozart_%28unfinished%29_by_Lange_1782.jpg Microsoft PowerPoint