Vyhodnocení požadavku o informaci na E -SSL Zpracovala: Gabriela Vysocká Datum: 31. 3. 2009.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Harmonogram implementace IS v běžné praxi - informatika ZMVS.
Zkušenosti s hostováním spisové služby
Aplikace T-WIST Evidence dokumentů - řešení spisové služby pro eGovernment Petr Havelka Mgr. Ondřej Malý.
Easy CRM Posys,spol. s r.o. Duben Hlavní kategorie sw AdresářAktivityPenízeWorkflowZnalostiPoštaSpráva.
Metodické a produktové řešení požadavků zákona 300/2008 Sb.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
Hosting informačního systému K2
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Dotazníkový průzkum E-SSL a TC Jana Třísková
Statutární město Karlovy Vary
Digitalizace krizového plánu kraje Středočeského kraje
STUDIE PROVEDITELNOSTI PRO PROJEKT „Technologické centrum“ Zpracovatel: EUNICE CONSULTING a.s. 1.
ŠKOLÍCÍ STŘEDISKO. Úvod Společnost D-NET, a.s. působí více než deset let v oblasti telekomunikací a automatizovaného zpracování dat. Během úspěšného rozvoje.
Komunikační systém lokalit HN v ploše Ing. Stanislav Borecký 30. října 2006.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
(programové vybavení pro přenos a zobrazení dat z IS PCZ Argis)
Technologická centra a hostování Jihlava
Tvorba webových aplikací
Problematika informatiky v obcích Libereckého kraje Hostovaná spisová služba MM Liberec Tomáš Weinzettl Alena Drábková.
, InforumJiří Šilha, LANius s.r.o. Nové možnosti komunikace knihovních systémů firmy LANius s.r.o. Client-server varianta systému CLAVIUS ®
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win98, NT, XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100.
Datové schránky CzechPOINT. Základní informace Plzeňský kraj – v čele hejtmanka Krajský úřad – cca. 370 zaměstnanců – v čele ředitel úřadu Organizace.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Integrace romské komunity v Moravskoslezském.
Popis systému DBMAN. Obecná charakteristika Systém DBMAN vychází ze snahy maximálně zobecnit přístup k datům v jednoduchých databázích. Původním záměrem.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Výzva 08 – Rozvoj eGovernmentu ve Středočeském kraji Část VI. – Technologické centrum kraje Setkání se zástupci ORP KÚ SK.
ESTUP – Elektronické STUdentské Práce, Martin Pešava 2006, Brno Systémy pro zpřístupňování VŠKP: zkušenosti, možnosti, nabídky, potřeby... Systém pro eVŠKP.
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Webová aplikace: Publikační systém. Členové týmu Jan Suchan Štěpán Hašek Jakub Hušek Petr Horský Bc. Petr Salač (SI2)
Praktická ukázka použití v podmínkách ZK Krajský rok informatiky Zlín, Pavel Novotný & Pavel Kopecký, Zlínský kraj.
Krajský rok informatiky České Budějovice 26. –
Strana: 1 © Vema, a. s. Ucelené řešení pro řízení lidských zdrojů, ekonomiky a logistiky.
ISSS Pavel Kopecký, Zlínský kraj Václav Mařík, Marbes consulting s.r.o.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
Copyright 2009 FUJITSU TECHNOLOGY SOLUTIONS Luboš Výrostek Clearingové centrum centrální smlouvy.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
Vaše jistota na trhu IT Vybudování a provozování e-spisovny Josef Sedláček ICZ a.s.
Krajský úřad Libereckého kraje
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Aktuální informace k zavádění eGovernmentu Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Dne:
EGON Centrum a technologické centrum kraje Vysočina Petr Pavlinec, vedoucí OI KrÚ.
Počítačové vybavení Gymnázium Šlapanice. Školní síť Server s OS Linux Stanice s OS Win XP Možnost bootování OS Linux ze serveru Rychlost sítě 100 Mb/s.
INTERNETOVÝ OBCHOD S POČÍTAČOVÝMI KOMPONENTY. PŘEDSTAVENÍ SKUPINY Zuzana Malaníková Ondřej Břížek Aleš Pěnkava Jiří Vávra Jaromír Veber.
1 Regionální a municipální informační systém RAMIS PVT, a.s., Kovanecká 30/2124, Praha 9 tel.: , fax:
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-15.
Základní rozdělení činností v podnikové informatice
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Spisová a archivní služba (SAS) – pořádek v písemnostech a dokumentech.
Koncepce rozvoje IS kraje Petr Pavlinec odbor informatiky Krajský úřad kraje Vysočina
KI ISVS MSK pilot spolupráce
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica.
GORDIC spol. s r. o. pobočka Ostrava. Obsah prezentace Varianty řešení -TC Kraje -TC Kraje – hosting dodavatele Maintenance, kompletní aplikační podpora.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Regionální a municipální informační systém RAMIS Ing. Petra Mikulecká,
Windows XP a live distribuce Knoppix, Danix apod
Hardware osobních počítačů
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 10.
Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Informace k dalšímu postupu v projektech e-Governmentu Zpracoval: Ivan Ivanov, Alois Slovák Datum:
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
1 E - S V Ě T S E T O Č Í S T Á L E R Y C H L E J I. S T A Č Í T E M U ? Fenix II –IS na platformě.NET Michal Varga.
Pavel Olšan & Ondřej Mrzena.  Co je server  Funkce  Verze Windows a instalace  Active Directory  Účty  DNS  DHCP  .
Spisová služba e-spis LITE máme řešení pro každého Pavel Machánek, ICZ a.s , Ostrava 1.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák Název: VY_32_INOVACE_01_F9 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Téma: Složení PC Anotace:
Městský úřad Nový Bydžov Ondřej NEUMAN, 1. června 2011 Spisová služba, Spisová služba, TC ORP a eGON centrum ORP Nový Bydžov.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Setkání starostů obcí Datové úložiště Kamil Augustýn Bc. Jiří Dospíšil.
Tato prezentace byla vytvořena
Zvýšení kapacity, dostupnosti a efektivnosti systému SIS II spolufinancovaný z Ročního programu 2013 Fond pro vnější hranice (FVH)
INTEGRACE řešení základních registrů
5/6/2018 VIZUALIZACE ROZPOČTU Petra Hoffmanová.
Volba PREZIDENTA REPUBLIKY LEDEN 2018
Dosahování aplikací v prostředí energetických společností
Transkript prezentace:

Vyhodnocení požadavku o informaci na E -SSL Zpracovala: Gabriela Vysocká Datum:

Dodavatelé E-SSL – zastoupení na ORP: Gordic spol. s r. o. 8 ORP (Opava, Český Těšín, FM, Frýdlant, Vítkov, Kravaře, Rýmařov) Vera5 ORP (Bruntál, Frenštát, Kopřivnice, Orlová, Bílovec) T – Mapy3 ORP(Hlučín, NJ, Třinec) GEOVAP, spol. s r. o.1 ORP(Karviná) Brain Computers s. r. o.1 ORP (Havířov) NET OFFICE1 ORP(Krnov) aplis.cz a. s. 1 ORP(Ostrava)

Oslovené firmy: Gordic spol. s r. o. Vera spol. s r. o. T – Mapy spol. s r. o. GEOVAP, spol. s r. o. Brain Computers s. r. o. aplis.cz a. s. PilsCom, s. r. o. Ing. Pavel Nídl Asseco Czech Republic, a. s. CNS a. s. ……

Vyplněný dotazník k poskytly firmy: Gordic spol. s r. o. Vera spol. s r. o. T – Mapy spol. s r. o. GEOVAP, spol. s r. o. Brain Computers s. r. o. aplis.cz a. s. PilsCom, s. r. o. Ing. Pavel Nídl Asseco Czech Republic, a. s. CNS a. s. …

Vyplněný dotazník k poskytly firmy: Gordic spol. s r. o. GEOVAP, spol. s r. o. T – Mapy spol. s r. o. aplis.cz a. s. PilsCom, s. r. o. Ing. Pavel Nídl Asseco Czech Republic, a. s. CNS a. s. VERA spol. s r. o. Zpracované informace jsou na SSL-ceny.xlsx SSL-vlastnosti.xls

Licence (Kč) 11/301/3001/10001/1200 aplis.cz GEOVAP Ing. P. Nídl neuvedeno Asseco Gordicneuvedeno VERA00000

Maintenance - hosting u dodavatele (Kč) 11/301/3001/10001/1200 aplis.cz GEOVAP Ing. P. Nídl00neuvedeno Asseco Gordicneuvedeno VERA

Kompletní apl. spr. 5x12 hosting u dod. (Kč) aplis.cz GEOVAP Ing. P. Nídl00neuvedeno Asseco Gordicneuvedeno VERA

Maintenance – apl. instalována na TC (Kč) 11/301/3001/10001/1200 aplis.cz GEOVAP Ing. P. Nídl00neuvedeno Asseco Gordicneuvedeno VERA

Komplet. apl. spr. 5x12– apl. inst. na TC (Kč) 11/301/3001/10001/1200 aplis.cz GEOVAP Ing. P. Nídl neuvedeno Asseco Gordicneuvedeno VERA

Cena služeb (Kč) 1 hodina CNSneuvedeno aplis.cz1 500 GEOVAP1 487 Ing. P. Nídl599 1 hodina Asseco952 Gordicneuvedeno PilsCom1 071 VERA1690

Licenční politika firmy CNS a. s. cenová kalkulace se vždy vytváří na základě požadavku zákazníka, pro malé obce pak podle jejich velikostí je připravena sada balíčků obsahujících licence + služby spojené s instalací a implementací

Licenční politika firmy PilsCom s. r. o. PoložkaÚvodní investicePoplatek v dalších letech Úvod. popl. za hostování Obec do 1000 obyvatel Obec do 1000 obyvatel Obec do 1000 obyvatel Škola Maintenance na 5 let za TC HelpDesk, servis, …. za TC Přirážka za host. u dodavatele30% z ceny pro KÚ Hodina práce1 071

Licenční politika firmy T-Mapy spol. s r. o. Cenové relace licencí aplikace T-WIST Evidence dokumentů pro jednotlivé obce / instituce se pohybuje v rozmezí od ,- Kč do ,- Kč podle implementace a velikosti zákazníka a podle jeho specifických požadavků Zásadně používáme licenci pro intranet / extranet bez přímého vlivu počtu koncových uživatelů na cenu licence Jsme připraveni vypracovat konkrétní nabídky jednotlivým obcím s rozšířenou působností pro vybudování technologických center. Rovněž tak jsme schopni konzultovat konkrétní podmínky v případě, že Krajský úřad rozhodne o hostování aplikace T-WIST Evidence dokumentů na vlastním serveru či serveru firmy T-MAPY

Požadavky na funkcionalitu SSL Požadavek na základní oběh dokumentů splňují produkty od všech firem Většina aplikací má možnost propojení na frankovací stroj – většinou na Frama a Neopost Většina aplikací umožňuje práci se šablonami a skenování dokumentů Firmy mají k dispozici odlehčené verze SSL nebo se dá zjednodušení parametricky nastavit SSL od firmy Ing. Pavel Nídl je program zpracován právě pro malé organizace jako jsou malé obecní úřady a školy. Nevyžaduje žádné velké náklady na výpočetní techniku, ani nároky na obsluhu

Software Použitelné databáze –Oracle –MS SQL 2000, 2005 –Informix –MS Access Většina systémů umožňuje použití více databází a provádět na nich hromadné úpravy Většina systémů podporuje propojení na jiné evidenční aplikace (IS RŽP, OK NOUZE,…)

Helpdesk a řešení požadavků Hlášení požadavků a havarijních stavů –HelpDesk – 5 firem –Telefonicky –Mailem Doba reakce na požadavky - dle smlouvy Doba vyřešení požadavku - dle závažnosti a smlouvy

Hardware – min. rych. připojení (download/upload) Počet licencí CNS neuvedeno aplis.cz 9,6kb/s GEOVAP 128 kb/s256 kb/s512 kb/s1024 kb/s2048 kb/s PilsCom 256/64 kb/s1024/256 kb/s8/2 Mb/s100/100 Mb/s Ing. Nídl lokální apl. Asseco neuvedeno Gordic 1024/256 kb/s T - Mapy 512 kb/s 2Mb/s10 Mb/s

Hardware – min. požadavky na server +OS Počet licencí aplis.cz 2 procesory (db i apl server) 2 procesory (db i server) 2 procapl esory (db i server) 2 proc. db server 2 proc. apl server 2 proc. db server 4 proc. apl server GEOVAP Pentium 4,1 GB RAM a více, potřebné místo na disku: 100 MB, Windows Server 2003 / 2008 PilsCom neuvedeno 1CPU, 1GB RAM, HDD 160 GB 1CPU, 4GB RAM, HDD 320 GB 2CPU, 8GB RAM, HDD 640 GB 2CPU, 12GB RAM,HDD 640GB Ing. Nídl Windows XP, Vista neuvedeno VERA konf. běžného PC Intel PC, 1GB RAM, >20GBHDD 2xCPU RAM8GB, výk.disk.subs., >50GB HDD rozd.arch., apl.a dat. server, vhodné cl. řešení vhodné i clusterové řešení Gordic P4/2 GHz, Windows Server 2003, 1GB RAM, prostor na pevném disku 5GB T - Mapy P4, 1GB RAM, 150 GB v RAIDu 4xP4 nebo virt., 4GB RAM, 1 TB v RAIDu

Hardware – min. požadavky na stanici koncová stanice CNS 512 MB RAM, rozlišení 1024x768 aplis.cz běžné PC 486 a výše umožňující provoz běžných prohlížečů GEOVAP P4/Celeron 2GHz, Core2Duo/Quad, Athlon XP 2000+/64/X2/Sempron,Phenom), 256 MB RAM (doporučeno 512 MB / 1GB pro Windows Vista) místo na disku: 100 MB PilsCom doporučená konfigurace pro MS Windows 2K SP4, XP SP3, Vista, šifra 128bitů Ing. Nídl Windows XP, Vista, v případě nouze i Windows 98 Asseco P4 3 GHz, 256 MB RAM, MS Windows 2000, XP Gordic P3, prostor na disku 1GB, RAM 256 MB T - Mapy Standardní PC s internetovým prohlížečem

Metodika Všechny aplikace dle informací z dotazníků jsou v souladu s legislativou Veškeré změny v legislativě jsou ihned zapracovány Většina firem je ochotna vytvořit nebo se podílet na vytvoření metodiky na míru jednotlivým subjektům

Další postup… Vyzveme firmy k doplnění chybějících údajů Do předběžné vyjádření ORP ke způsobu provozování SSL a úložiště Na jednání implementátorů budeme zvát dodavatele spisových služeb Po vyhlášení výzvy - zpracování studie proveditelnosti