Vyvození a procvičení učiva

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konstrukce kosodélníka
Advertisements

Konstrukce kosočtverce
VY_32_INOVACE_27. What colour is it? VY_32_INOVACE_27.
GEOMETRICKÉ TVARY A JEJICH VELIKOST
Konstrukce lichoběžníku
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Konstrukce čtverce 5. ročník
VY_32_INOVACE_M-Ge 7.,8.09 Konstrukce obecného čtyřúhelníka Anotace: Prezentace zopakuje vlastnosti obecného čtyřúhelníka. Ukazuje postup při řešení konstrukčních.
Vyvození a procvičení učiva žák dokáže rozdělit složitější obrazce na čtverce a obdélníky a vypočítat jejich obsah; nachází v realitě jejich reprezentaci.
Autor: Mgr. Lenka Šedová
Autor: Mgr. Lenka Šedová
VYHLEDÁVÁNÍ GEOMETRICKÝCH TVARŮ V OBRÁZCÍCH
Využití multimediálních nástrojů pro rozvoj klíčových kompetencí žáků ZŠ Brodek u Konice reg. č.: CZ.1.07/1.1.04/ Předmět : Geometrie Ročník :
Základní škola praktická a základní škola speciální
ICT VL Pískovcové útvary ČR 4.R
EU Peníze školám Inovace ve vzdělávání na naší škole ZŠ Studánka
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
33.1 Úhlopříčky čtverce a obdélníku, jejich vlastnosti
Obvod čtverce a obdélníka ICT2_1/1
Vyvození a procvičení učiva
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Vyvození a procvičení učiva
ÚHLOPŘÍČKY ČTVERCE A OBDÉLNÍKA
PRAVOÚHLÝ TROJÚHELNÍK
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vzájemná poloha dvou kružnic
VZÁJEMNÁ POLOHA KRUŽNIC
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úhly; porovnává úhly pomocí průsvitného papíru; nachází v realitě.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vyvození a procvičení učiva
11.1 Obdélník D C Vrcholy obdélníka – A , B , C , D D C A B a D C
10.1 Čtverec D C D C a D C Vrcholy čtverce A , B , C , D
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní operace s úsečkami; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Konstrukce čtverce 4. ročník
JEHLAN SÍŤ A KONSTRUKCE V PRAVOÚHLÉM PROMÍTÁNÍ
VY_42_INOVACE_409_ROVNOBĚŽNÍKY Jméno autora VMMgr. Václav Hendrych Datum vytvoření VM květen 2012 Ročník použití VM 7. ročník Vzdělávací oblast/obormatematika.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_539_4TR_M Autor: Mgr. Ludmila Trávníčková.
Anotace Prezentace obsahující příklady na procvičení konstrukce trojúhelníku podle věty SSS AutorPavel Pavlas JazykČeština Očekávaný výstupŽáci zkonstruují.
9. Vlastnosti funkcí – rostoucí a klesající funkce - příklady
česká abeceda obsahuje 42 písmen pořadí písmen nelze měnit
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše jednotlivé druhy trojúhelníků; vypočítá jeho obvod; nachází v realitě jejich reprezentaci.
VLASTNOSTI ÚHLOPŘÍČEK
Základní škola a Mateřská škola Mírová 81, Mimoň, příspěvková organizace Oblast podpory Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách OP.
Známe-li délku úhlopříčky.
Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše základní druhy trojúhelníků; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr.
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí vzorec výpočtu povrchu kvádru; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu.
Vyvození a procvičení učiva žák vyvodí pojem povrch krychle, vyvodí jeho výpočet; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová.
Vyvození a procvičení učiva
TVARY I. VY_32_INOVACE_5C_01 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Sada 3 Matematika MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Kosodélník 1. Základní škola a Mateřská škola Knínice u Boskovic, příspěvková organizace projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ číslo DUMu: VY_32_INOVACE_37_M7_kosodelnik_1.
Sada 3A Člověk a jeho svět MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
RÝSOVÁNÍ KOLMIC A ROVNOBĚŽEK
VY_32_INOVACE_02_GEOMETRIE_13
Matematika 2 Geometrické útvary.
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Vyvození a procvičení učiva
Šablona 32 VY_32_INOVACE_04_30_Převody jednotek hmotnosti- procvičení.
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Šablona 32 VY_32_INOVACE_06_30_ Převody jednotek objemu -procvičení.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_18_rovinné obrazce
Konstrukce čtverce, obdélníku Název projektu: OP VK
Geometrické tvary.
TÉMA: Rýsování čtverce
OBVOD A OBSAH SLOŽITĚJŠÍCH OBRAZCŮ
ČTYŘÚHELNÍKY VY_32_INOVACE_02_GEOMETRIE_01
Transkript prezentace:

Vyvození a procvičení učiva ÚHLOPŘÍČKY Vyvození a procvičení učiva žák rozezná, pojmenuje, vymodeluje a popíše úhlopříčky čtverce a obdélníku; nachází v realitě jejich reprezentaci Autor: Mgr. Michaela Suchardová Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Michaela Suchardová

Anotace Název projektu – OP VK1.4 46750495 Číslo projektu – CZ.1.07/1.4.00/21.0704 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Jazyk - čeština Očekávaný výstup – žák vyvodí pojem úhlopříčka, pojmenuje je a vymodeluje; nachází její reprezentaci v realitě Klíčová slova - čtverec, obdélník, úhlopříčka Druh učebního materiálu - prezentace Druh interaktivity - výklad Cílová skupina - žák Stupeň a typ vzdělávání - základní vzdělávání – první stupeň – druhé období Typická věková skupina - 9 - 12 let Celková velikost – 172 kB

Úhlopříčky Zopakuj si konstrukci čtverce a narýsuj čtverec ABCD a=49cm. (nezapomeň na pravé úhly) D C A B Zkontroluj, zda jsou všechny strany stejně dlouhé. Sestroj úsečky AC a BD. Změř jejich délku.

Úhlopříčky Narýsuj obdélník KLMN, /KL/=85cm, /LM/=31cm. Sestroj úsečky KM a LN. Změř jejich délku. Co je delší, strana obdélníku nebo jeho úhlopříčka?

Úhlopříčky Úsečky, které spojují protilehlé vrcholy čtverce (obdélníku) se nazývají úhlopříčky. Úhlopříčky obdélníku KLMN jsou úsečky ___ ___. Úhlopříčky čtverce ABCD jsou úsečky ___ ____. D C A B N M K L

Úhlopříčky Velikost televizorů a monitorů se udává velikostí úhlopříčky. Zjisti velikost úhlopříčky monitoru ve třídě a v počítačové učebně. Jakou úhlopříčku má televizor u vás doma? Monitor-třída ______________ Monitor- PC učebna __________ Televizor u nás doma _________

Úhlopříčky Pomocí provázku vytvoř úhlopříčky. Odhadni jejich délku a pak je změř. Školní tabule __________ Školní lavice ___________ Dveře _________________ Okno __________________ Sešit ___________________ Učebnice ______________