Semafor služeb NK v bříšku chobotnice letenské.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní knihovna ČR - novinky
Advertisements

Deník veřejné knihovny na rok 2009 Změny v evidenci činnosti knihoven.
INTERNET PRO NEVIDOMÉ A SLABOZRAKÉ Služby veřejných knihoven zdravotně postiženým uživatelům PhDr. Ivana Štrossová Hradec Králové 26.března 2001.
VISK 7 J. Polišenský. Historie ochrany knihovních fondů v NK ČR •1994 vznik odboru ochrany knihovních fondů •1995 dokončení Centrálního depozitáře v Hostivaři.
Získávání primárních dokumentů * Mgr. Miluše Mírková Univerzitní knihovna ZČU URL:
Mgr. Jarmila Krkošková Knihovnické a informační služby Univerzitní knihovny Ostravské univerzity v Ostravě
Informační zdroje pro výzkum - INFOZ programy LI a 1N projekt NK ČR konsorcia Hanuš Hemola Národní knihovna ČR.
Povodeň archeologické průzkumy něco ze služeb otázky Hanuš Hemola Národní knihovna ČR Národní knihovna ČR - novinky.
Oborová brána TECH, tech.jib.cztech.jib.cz specifika, silné a slabé stránky oborové brány: velké množství zapojených zdrojů – knihoven i databází s přístupem.
Architektura knihoven KIC FAST
Projekt INFOZ – VZ Národní knihovna ČR - zabezpečení elektronických zdrojů pro výzkum, vývoj a inovace zdroje konsorcia rozpočet řešitelský tým splněné.
Informační centrum a Ústřední knihovna MENDELU
Zkušenosti ze studijního pobytu v univerzitní knihovně University College of Borås Bibliotheca Academica – CPVŠK Plzeň, 5. listopadu 2008 Lucie Vyčítalová.
Politika výběru elektronických zdrojů publikovaných v prostředí Internetu Mgr. Ludmila Celbová
Pět let existence Zvukové knihovny v KPBO Knihovna Petra Bezruče v Opavě.
Výuka pro studenty U3V Služby knihovny pátek
Služby badatelům - uživatelům muzejních knihoven již 3. workshop pro seminář knihovníků muzeí a galerií.
Zpřístupnění plných textů vědeckých publikací v prostředí systému Medvik Helena Bouzková, Filip Kříž, Lenka Maixnerová, Eva Lesenková, Ondřej Horsák, Adéla.
Záměry Knihovny Antonína Švehly v oblasti poskytovaných služeb pro knihovníky Knihovna Antonína Švehly 2014.
IVIG Praha, Odborná pomoc veřejných knihoven informačním a studijním centrům škol.
Metody zpracování informací - 2 Základní vymezení témat přednášek: Informační služby Informační střediska Knihovny Uživatelé a čtenáři Informace.
Knihovna střední průmyslové školy chemické Stav knihovny Masarykovy střední školy chemické v Praze 1 Umístění Umístění: větší kabinet (českého jazyka)
Knihovny muzeí a galerií Zlínského kraje zpráva o činnosti Iveta Mátlová Slovácké muzeum v Uherském Hradišti XXX. seminář knihovníků muzeí a galerií Národní.
Oborová informační brána KIV Jak ji využívat. Bránu KIV vytvořili Hlavní garant: Knihovnický institut NK ČR Technologie: Ústav výpočetní techniky UK v.
1. 2 Obsah Nabídka služeb Číselné údaje Oddělení pro dospělé Studovna Hudební oddělení Oddělení pro děti a mládež Městské informační centrum Knihkupectví,
Studijní informační zdroje (a jak se k nim dostat) Pro předmět Jazykový projev (2014/15) připravila Eva Cerniňáková Jabok - Vyšší odborná škola sociálně.
Novostavba NK z hlediska provozu Bohdana Stoklasová ředitelka Novodobých fondů a služeb.
Seriály v Souborném katalogu ČR Opava, 21. června 2006 Danuše Vyorálková.
Olomouc, SKIP, Meziknihovní služby Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR.
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
Statistické výkazy Ivo Brožek.
Metody zpracování informací - 2
Co po nás zbyde… ISSS 2005 WebArchiv digitální archiv českého webu Markéta Škodová, Národní knihovna ČR.
Souborný katalog ČR Seriály Seminář knihovníků muzeí a galerií Olomouc, Danuše Vyorálková.
I sss I nternet, elektronické informační zdroje a s lužby pro o s oby se s pecifickými potřebami v knihovnách Zlata Houšková, Jana Vejsadová Internet ve.
Výchova divadlem v knihovně?? Proč ne. divadlo - forum studentská iniciativa týden života jedné knihovnice zásah divadlem Hanuš Hemola Národní knihovna.
Projekt MedGate – integrace informačních zdrojů pro výzkum a vývoj v medicíně Eva Lesenková, Helena Bouzková, Jarmila Potomková, Eva Chárová MEDSOFT 2004,
Oboroví knihovníci Centrum informačních a knihovnických služeb VŠE.
Souborný katalog ČR Dana Vyorálková. Souborný katalog ČR Co je souborný katalog Kde najdete Souborný katalog ČR Co hledat v Souborném katalogu ČR Jak.
Školení, Náchod 18. dubna 2007 Seriály v Souborném katalogu ČR Danuše Vyorálková.
Jsou muzejní knihovny knihovnami veřejnými? Jarmila Okrouhlíková Knihovna UPM
Co by měla splňovat pověřená knihovna (Atest) Pardubice Zlata Houšková.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Knihovny a jejich služby Souborné katalogy. Obsah přednášky výklad základních pojmů typologie služeb typologie katalogů souborné katalogy.
Co by měla splňovat pověřená knihovna Brno
UNIVERZITNÍ KNIHOVNA ZČU
CITAČNÍ REJSTŘÍKY Web of Knowledge Scopus Journal Citation Reports.
Digitalizace a zpřístupňování dokumentů na AMU Iva Horová: Digitalizované primární dokumenty zpřístupněné prostřednictvím prvků informačního systému školy.
Ústřední knihovna Přírodovědecké fakulty. Základní informace Otevírací doba: »Po – Čt 9.00 – »Pá 9.00 – 15.00
Verze 22 systému Aleph školení klienta 1. Struktura systému Typy bází: Bibliografická – obsahuje bibliografické záznamy – KNA01 ostrá báze Administrativní.
Vědecká knihovna UJEP Prezentace Vědecká knihovna.
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU Jak hodnotíte služby Univerzitní knihovny ZČU Celkové výsledky 2015.
ODBOR SLUŽEB Seminář pro vedoucí pracovníky infrastrukturních útvarů NK ČR 13. ledna 2016.
Historické a hudební fondy. Organizační struktura.
Knihovnické systémy. Knihovnické systémy Kombinovaná forma výuky PhDr. Miloslava Faitová Univerzitní knihovna ZČU v Plzni tel.
Vyhledávání informací Zdroj: pixabay.com. ÚVODEM  Seznámení  Cíl semináře  Zpětná vazba  Prezentace Vaše zkušenosti?
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
SLUŽBY KRAJSKÉ VĚDECKÉ KNIHOVNY V LIBERCI z hlediska technického vybavení Dana Petrýdesová.
Knihovna a její služby v 21. století
Ústřední knihovna ČVUT v Praze
Technické zázemí Univerzitní knihovny ZČU V Plzni
Muzejní knihovny a Souborný katalog ČR
7 let po „velkém třesku“ aneb kam jsme došli, kudy dál a s kým
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po desáté!
Výsledky ankety Univerzitní knihovny ZČU
EBSCO a Souborný katalog ČR - propojení PhDr. Hana Nová
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Ústav vědecko – pedagogických informací a služeb Informační den Již po jedenácté!
Knihovnická procházka Prahou Petra Ambrušová a Ivana Šnoblová K1
Název: ADMINISTRATIVNÍ BUDOVA Vypracovala: Olga Merendová - VB 304
Transkript prezentace:

Semafor služeb NK v bříšku chobotnice letenské

Místo setkávání „Ulice“ a pódium restaurace kavárny výstavní prostory víceúčelové sály odpočinková a diskusní zóna prodejny

Místo setkávání Kavárna „OKO“ v nejvyšších dvou patrech

Základní služby pro všechny Parlamentní knihovna ve východní části pódia centrální hala služeb v západní části pódia středisko prvního přijetí uživatele s informacemi o knihovně lístkové katalogy přístup do bází základní informace odborné konzultace

Základní služby pro všechny referenční a rešeršní služby, pravidelná uživatelská školení, registrace čtenářů, výpůjční protokol, pokladna, reprografické služby, meziknihovní služby, studium referenční příruční knihovny, školící a konzultační prostor,

Studijní zóna s volným výběrem neobsluhovaná zóna – cca 300 tisíc svazků otevřený prostor s volným výběrem odborné literatury studijní místa pro rychlé studium zvukově odstíněné klubovny pro malé kolektivy

Studijní zóna s volným výběrem obsluhovaná zóna konzultační místa otevřený prostor s vazbou na volný výběr studijní místa zvukově odstíněné hovorny

Specializované studovny studovna mikromédií studovna (elektronických dokumentů) „tichá“ studovna pro dlouhodobou soustředěnou práci studovna periodik

Národní konzervační fondy studovna konzervačních fondů zpřístupnění Národního konzervačního fondu, konzervačního fondu 19. století, individuálně cenných exemplářů a dokumentů podřízených zvláštnímu ochrannému režimu

Typy studijních míst A individuální (adresné) nadstandardní studijní boxy s pevným napojením na komunikační síť, uzamykatelným místem pro uložení rezervovaných dokumentů i vlastních pomůcek 55 B studijní místa pro netradiční formáty (nad A3) s odkládacím prostorem a s napojením na komunikační síť 105

Typy studijních míst C studijní místa pro tradiční formáty (do A3) s napojením na komunikační síť 508 D studijní místa v prostorách volných výběrů pro rychlé studium - není nutné napojení na komunikační síť 200 E studijní místa s napojením na komunikační síť s instalovanou VT 98

Typy studijních míst F studijní místa s napojením na komunikační síť se čtečkami mikrodokumentů, zpětně zvětšujícími přístroji na mince/karty, jinou zpřístupňující technikou se zvukovým odstíněním 65 G odpočinková místa s možností vzájemných konzultací (zvukově odstíněná) 100

Typy studijních míst H místa s VT s přístupem k bázím NK ČR, síťovým i lokálním zdrojům (z toho část "rychlých" pro využití ve stoje) 50 I místa s VT pro uživatele se zrakovým postižením (skener, hlasový výstup) se zvukovým odstíněním 6 J místa s VT s přístupem na internet a s možností využívat textové editory se skenery (zvukově odstíněná) 60

Pár čísel Cca 1250 studijních míst v 10 různých typech Cca 700 míst v prostorách pro veřejnost 40 odborných pracovníků u pultů 300 tisíc svazků ve volném výběru a příručních knihovnách Místo pro 50 tisíc svazků rezervací a obsluhovaných příručních knihoven

Robot??? Robot Automatic Storage and Retrieval System AS/RS

Děkuji za Vaši pozornost!!! PhDr. Hanuš Hemola vedoucí odboru služeb Národní knihovna ČR Nějaké otázky ???