Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
1 Grantové schéma Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Národní vzdělávací fond.
Advertisements

1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Úloha transferu technologií v inovačním procesu Pavel Švejda CTT UTB ve Zlíně, 27. března 2014.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
SVTP ČR v Jihomoravském kraji
Odbor Evropských programů1 Priorita 3 OP RLZ Rozvoj celoživotního učení Opatření 3.2 Podpora terciárního vzdělávání, výzkumu a vývoje PhDr. Kateřina Pösingerová,
Jaroslava Barbara Sporková Inovace ve vzdělávání o inovacích.
1 KURZ ŘÍZENÍ VÝZKUMU A VÝVOJE A VYUŽITÍ JEJICH VÝSLEDKŮ V PRAXI Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM 22. – , PRAHA TRANSFER TECHNOLOGIÍ ALEŠ VLK.
Michal Pazour MPO © 2007 Ministerstvo průmyslu a obchodu Spolupráce vysokých škol & podnikatelského sektoru (VŠB-TU Ostrava, )
CZ / /0048 Centrum pro transfer technologií Technologické centrum AV ČR SSŠ AV ČR, VŠE, VŠCHT, ÚPV, ZeNTIVA, a.s., ČKD Nové Energo, a.s.
Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, 6. prosince 2007 Centrum inovačního vzdělávání.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Výzkum, vývoj a inovace v ČR Výzkum, vývoj a inovace v ČR Seminář Ochrana průmyslového vlastnictví Praha, 6. června 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Rámec financování výzkumu a vývoje v České republice a OP VaVpI (k 28. červnu 2007) Dr. Marek Blažka Sekretář Rady pro výzkum a vývoj.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Projekt CZ / /0052 Komplexní program Univerzity Karlovy v Praze pro vzdělávání v řízení přenosu znalostí a výchovu v inovačním podnikání.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
CZ / /0045 Centrum podpory talentů České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Agentura VEREMA, RLC, SofCon, WAGO, BAEL.
Tento projekt je spolufinancován ESF a státním rozpočtem ČR Číslo projektu – CZ /0024 Zřízení vzdělávacího střediska zařazeného do sítě Science.
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
1 Strukturální fondy EU – Operační programy VpK, VaVpI, PI Vladimír Kebo SRVŠ, Praha, 20. listopadu Sněm rady vysokých škol.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2010 posedmnácté Pavel Švejda Praha, 30. listopadu 2010 INOVACE 2010, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR Seminář Inovační potenciál ČR, AIP ČR.
CZ / /0022 – Lidské zdroje a inovativní postupy pro dentální implantologickou praxi LASAK, spol. s r.o., 1.LF UK, VŠCHT Kontakt: Jan Riedl,
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Pavel Švejda Inovační potenciál ČR Praha, 10. září 2008.
Inovační potenciál ČR, 5. září 2007 Středisko společných činností AVČR, v.v.i. Centrum inovačního vzdělávání Liblice Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Projekt.
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období květen - listopad 2008 (3 řádná zasedání: , a )
1 Operační program Výzkum a vývoj pro inovace Programovací období
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovační potenciál ČR Technologický profil ČR Cena Inovace roku 2011 Pavel Švejda Seminář Inovace a technologie v rozvoji.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
1 ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Inovace 2012 podevatenácté Pavel Švejda Praha, 4. prosince 2012 INOVACE 2012, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR.
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Pražské analytické centrum inovací CZ / /0002 Kontaktní osoba Karel Volka ESF – JPD 3 Grantové.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Vysoká škola Karlovy Vary, o.p.s. Výzkum, vývoj a inovace na VŠ v ČR Pavel Švejda INOVACE 2009, Týden výzkumu, vývoje a inovací v ČR, 1. –
Závěry semináře RVŠ k 3. roli vysokých škol I: 1. V souvislosti se změnami paradigmatu role vysokých škol ve společnosti, respektujíce aktuální trendy.
Opava Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Tato prezentace je spolufinancována z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky Grantové příležitosti pro Ph.D. studenty Ing. Šárka.
Příprava odborníků pro oblast inovačního podnikání; vysoké školy a inovace Pavel Švejda Asociace inovačního podnikání ČR INOVACE 2007 Plenární sekce 4.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
Most, 24. ledna 2008 Univerzita půl třetího věku Závěrečný seminář Mgr. Jaroslava Barbara Sporková
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Centrum pro výzkum, vývoj a inovace Life for Science. Science for Life.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
1 Systémový rámec terciárního vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Individuální projekty národní Skupiny pro výzkum a vysoké školství.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost P U B L I C I T A 17. března 2010 INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Praha, 15. února 2016 Mgr. Filip Týc.
Pracovní setkání 28. června 2007
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Úvodní konference projektu UNIV 2 KRAJE, PRAHA
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Národní programy VaV v gesci Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy 28. června 2007.
Jaroslava Barbara Sporková
Od „Transferu technologií“ k „Managementu znalostí
Hlavní manažér SP Kvalita I
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Možnosti spolufinancování vědecké a výzkumné činnosti ČHMÚ
Transkript prezentace:

Centrum inovačního vzdělávání Liblice INOVACE 2006 Galerie inovací 7. prosince 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková

Projekt realizovaný v rámci JPD 3, cíl 3 NUTS II, hl. m. Praha Financovaný ESF a ČR

Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Vzdělávací bloky Společný blok - pro všechny cílové skupiny Speciální blok

Marketing Vysoké školy Praha Vysoké školy Praha MHMP MHMP Obvodní úřady Obvodní úřady Ministerstvo kultury Ministerstvo kultury Akademie věd ČR Akademie věd ČR Veřejnost – prostřednictvím DNES Veřejnost – prostřednictvím DNES Doporučení těch, co již vzdělání absolvovali Doporučení těch, co již vzdělání absolvovali Počet přihlášených – cca 70 s tím, že stav kolísá.

Termíny listopadu 2006 Národní dům na Vinohradech listopadu 2006 Akademie věd ČR, Národní 3, Praha – 18. listopadu 2006 Zámek Třešť 30. listopadu – 2. prosince 2006 Zámek Třešť

Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Program – 1. den Model Třešť: až Zahájení, úvod do studia Zahájení, úvod do studia 6. a 7. RP 6. a 7. RP Historie evropského výzkumného prostoru Historie evropského výzkumného prostoru Projektové řízení v praxi (logický rámec) Projektové řízení v praxi (logický rámec) Znalostní společnost, Lisabonský proces Znalostní společnost, Lisabonský proces

Mgr. Jaroslava Barbara Sporková 2. den Zásadní koncepce pro RLZ a IP v ČR Zásadní koncepce pro RLZ a IP v ČR ESF a operační programy v ČR ESF a operační programy v ČR I.Úloha finančních institucí v rozvoji IP I.Úloha finančních institucí v rozvoji IP Prohlídka betlémů v Třešti, Muzeum J.A.S. Prohlídka betlémů v Třešti, Muzeum J.A.S. Základní terminologie, teorie inovací Základní terminologie, teorie inovací Transfer technologií a pracoviště TT Transfer technologií a pracoviště TT

Mgr. Jaroslava Barbara Sporková 3. den Zkušenosti z transferu výsledků VaV Systém IP v ČR, AIP ČR, INNOVACE 2006 Zkušenosti z transferu výsledků VaV Systém IP v ČR, AIP ČR, INNOVACE 2006 Zadání samostatné práce Zadání samostatné práce

Hodnocení Nejúspěšnější moduly: Úloha finančních institucí v rozvoji IP Úloha finančních institucí v rozvoji IP Zásadní koncepce Zásadní koncepce ESF ESF Inovační řády Inovační řády Průměr: 4,1 Další hodnocení: Monitorovací zprávy

Mgr. Jaroslava Barbara Sporková E-learning Problémy technické i obsahové Problémy technické i obsahové Zprovoznění v polovině prosince – problém „Ochrana duševního vlastnictví“ Zprovoznění v polovině prosince – problém „Ochrana duševního vlastnictví“

Vývoj speciálního bloku Změna oproti původní představě: 7. RP výzkumu a vývoje (po vyhlášení výzev) 7. RP výzkumu a vývoje (po vyhlášení výzev) KISA KISA ESF – způsob zpracování žádostí ESF – způsob zpracování žádostí ESF – OP PP, OP VaVpI, OP VpK ESF – OP PP, OP VaVpI, OP VpK Evropská charta a kodex výzkumníka Evropská charta a kodex výzkumníka Zakládání spin –off Zakládání spin –off Cesta po Švédsku pro státní správu Cesta po Švédsku pro státní správu Legislativa pro VaV a inovace Legislativa pro VaV a inovace Zkušenosti ministerstev s operačními programy Zkušenosti ministerstev s operačními programy

Soutěž Úkol: Zpracování projektu inovačního produktu Odměna: Studijní cesta do Švédska Stockholm, Upssala, Jönköping Od 27. května 2006 Účastníci vzdělávání mají o soutěž zájem. Dokonce jde o motivační záležitost !

Mgr. Jaroslava Barbara Sporková

Mgr. Jaroslava Barbara Sporková

Propagace Inovace a transfer technologií – č. 3 (zpráva z cesty do Švédska) a přihláška Inovace a transfer technologií – č. 3 (zpráva z cesty do Švédska) a přihláška Inovace a transfer technologií č. 4 Inovace a transfer technologií č. 4 Informační seminář NVF – září 2006 Informační seminář NVF – září 2006 Článek v deníku Dnes Článek v deníku Dnes Poster na INOVACE 2006 Poster na INOVACE 2006 Vystoupení v rámci INOVACE 2006 (propagace samostatné akci konané dne v rámci Galerie inovací) Vystoupení v rámci INOVACE 2006 (propagace samostatné akci konané dne v rámci Galerie inovací) Desky Desky Přihlášky Přihlášky Plakáty Plakáty

Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Řízení projektu Monitorovací výbor projektu - předseda prof. Václav Sklenička Rada projektu Všichni přímí realizátoři projektu

Zkušenosti z prvních běhů vzdělávání Propagace Dobrou propagací je doporučení účastníků vzdělávání. Dobrou propagací je doporučení účastníků vzdělávání. Malý ohlas na článek v novinách Dnes. Malý ohlas na článek v novinách Dnes. Značná odezva ze strany VŠE a ČVUT. Značná odezva ze strany VŠE a ČVUT.

Zkušenosti z prvních běhů vzdělávání Obsah 1. běhu Složení přednášek je dobře zvoleno Složení přednášek je dobře zvoleno Ale – kurzy jsou velmi náročné. Ale – kurzy jsou velmi náročné. Je málo času na diskusi. Je málo času na diskusi. Zájem o práci „Projekt inovačního produktu“. Zájem o práci „Projekt inovačního produktu“.

Zkušenosti z prvních běhů vzdělávání Vedlejší efekty nové kontakty nové kontakty využití účastníků jako lektorů využití účastníků jako lektorů účast účastníků ve výstavní části INOVACE 2006 účast účastníků ve výstavní části INOVACE 2006 spoluúčast účastníků na podobě speciálního bloku spoluúčast účastníků na podobě speciálního bloku

Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Poděkování Nositelé projektu děkují svým partnerům a dalším spolupracovníkům za účinnou pomoc při realizaci projektu.

Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Partneři Asociace inovačního podnikání ČeskéInovace, s.r.o. VINNOVA

Děkuji za pozornost Děkuji za pozornost