Zpracovala Jitka Ciprová HOUBY PRVOUKA 3.ročník Zpracovala Jitka Ciprová
Zpracovala Jitka Ciprová Charakteristika hub Nejde o rostlinu (neobsahuje zelené barvivo, výživa je jiná než u rostlin) Nadzemní část se nazývá plodnice (klobouk a třeň) Podzemní část se nazývá podhoubí Rozmnožují se výtrusy Plodnice hub vyrůstají z podhoubí, které čerpá živiny a vodu z jiného organizmu Zpracovala Jitka Ciprová
Zpracovala Jitka Ciprová HOUBY DĚLÍME NA : JEDLÉ NEJEDLÉ JEDOVATÉ Zpracovala Jitka Ciprová
Zpracovala Jitka Ciprová ZÁSADY PŘI SBĚRU HUB Sbíráme houby které dobře známe Nesbíráme houby staré, červivé, plesnivé či okousané od plžů Houby uřízneme těsně nad zemí (podhoubí necháváme v zemi) Houby v lese neochutnáváme Očistíme a ukládáme do košíku Houby co nejdříve tepelně zpracujeme Zpracovala Jitka Ciprová
Zpracovala Jitka Ciprová
Zpracovala Jitka Ciprová
Zpracovala Jitka Ciprová
Zpracovala Jitka Ciprová
Zpracovala Jitka Ciprová
Zpracovala Jitka Ciprová Popiš části houby Zpracovala Jitka Ciprová
Zdroj: v prezentaci byly použity fotografie s vlastní sbírky. Zpracovala Jitka Ciprová