Mezinárodní spolupráce komise IVIG v roce 2006 Seminář IVIG, 21. září 2006 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
IVIG 2008 Výsledky průzkumu informačního vzdělávání na VŠ v ČR v roce 2008 Zpracovala: Hana Landová, UK v Praze, ÚISK Prezentuje: Lenka Bělohoubková, VŠE.
Advertisements

Bibliotheca academica, Cíle a perspektivy vysokoškolských knihoven 2010 Fakulta sociálních studií MU, Brno, 2.–3. listopad 2010 Výsledky průzkumu informačního.
ECVET v Programu celoživotního učení
Komise Hana Landová (SIC ČZU) Bibliotheca Academica 2012.
Bibliotheca academica , Ostrava EIZ na VŠ po roce 2008 – koordinace a spolupráce Barbora Ramajzlová
Činnost komise v roce 2007 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední Bibliotheca Academica 2007, Ostrava 30.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Zapojení Pedagogické fakulty MU do činnosti Evropské agentury pro podporu speciálního vzdělávání Transformační a rozvojové programy na rok 2005.
1 Autem nebo metrem? Studium dopravního chování obyvatel v ČR Ing. Ondřej Přibyl, Ph.D. Ing. Valéria Horňáková.
Bibliotheca academica – CPVŠK 2008, 4.– , Plzeň Činnost v období listopad 2007 – říjen 2008 Iva Prochásková
AKVŠ – profesionalita – spolupráce Marta Machytková předsedkyně VV.
SCIENTIX - online komunita pro vzdělávání v oblasti STEM The work presented in this document is supported by the European Commission’s FP7 programme –
Elektronické služby v znalostnej spoločnosti, , Zvolen Koordinace a spolupráce – úloha Asociace knihoven vysokých škol ČR Barbora Ramajzlová.
Statistika VŠ knihoven NOVĚ Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-TU Ostrava.
Rektor Zdroj:
VŠ knihovny vzdělávající výsledky průzkumu 2014 Jan Zikuška (MU), Hana Landová (ČZU) BA 2014: , Ústí nad Labem.
Odborná komise pro informační vzdělávání a informační gramotnost na vysokých školách Pilotní průzkum informační gramotnosti vysokoškolských studentů.
Jak válčíme: průzkumy, standardy, postery… Lenka Bělohoubková Komise IVIG.
Česká evaluační společnost, o.s., 5.května 65, Praha 4, Czech Repulic, Česká evaluační společnost (ČES) Czech.
Otevřený přístup nabírá obrátky Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita Ostrava Horizont 2020: Attribution 4.0 InternationalAttribution.
Informační vzdělávání na VŠ: aktivity v roce 2005/2006 Výsledky dotazníkového šetření Eva Dohnálková, Hana Landová, Jana Liptáková.
IVIG 2005, Praha, 22. září
Projekt podpory technického vzdělávání B. Wojnar.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Komise v roce 2008 Seminář IVIG, 25. září 2008 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední
Medicínské informační centrum pro evropské projekty Medical Information Centre for European Projects.
Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, Tento.
IFLA inspirující Barvy Jižní Afriky World Library and Information Congress: 73rd IFLA GeneralConference and Council August 2007, Durban, South Africa.
Základní informace o projektu  Název projektu:Posílení inovací prostřednictvím nových klastrových konceptů za podpory nově vznikajících a mezisektorových.
Komise v roce 2009 Ludmila Tichá Ústřední knihovna ČVUT v Bibliot heca Academica 2009, Zlín, 3. –
Podpora informačního vzdělávání na ČZU v Praze: výsledky grantu PhDr. Hana Landová SIC ČZU v Praze IVIG 2005, Praha, 22.září.
IVIG 2005, Systém informačního vzdělávání na UNC-CH Hana Landová ÚISK FF UK & SIC ČZU v Praze.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
CPVŠK 2006, UP Olomouc jde do světa … Iva Prochásková, UK UPa.
The Calimera Project is funded under the European Commission, IST Programme The Calimera Project is funded under the European Commission,
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU. Co Vás dnes čeká? Představení realizátora a partnera projektu Představení projektu a jeho aktivit Možnosti mobilních technologií.
Činnost komise IVIG v roce 2004 CPVŠK 2004, České Budějovice
Manuscriptorium v Evropě, a ENRICH kompatibilita a interoperabilita Jaroslava Kašparová, AiP Beroun eContentplus.
”Národní tým expertů ” Dům zahraniční spolupráce Národní agentura pro evropské vzdělávací programy.
Využití NUŠL pro ukládání a zveřejňování výsledků výzkumu a vývoje V ČR Open Access: otevřený přístup k vědeckým informacím v EU a ČR Technologické centrum.
Aktivity Centra EUROGUIDANCE Jitka Morčušová, Alice Müllerová Centrum Euroguidance Praha,
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Centrum pro prezentaci kulturního dědictví Národní muzeum Informační portál eMuzeum.
Daniel Jakubík Repozitář vědeckých prací.
World Library and Information Congress: 73rd IFLA GeneralConference and Council - knihovny jako.
BOLOŇSKÝ PROCES - INTERNACIONALIZACE INFORMACE Z KONFERENCE MINISTRŮ VYS. ŠKOLSTVÍ BERGEN Prezentace pro předsednictvo RVŠ, Pavel.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Zpráva o činnosti SK RVŠ 14. Předsednictvo RVŠ, 17. října 2013 Studentská komora Rady VŠ ve stálém zasedání 2012 – 2014 Miroslav Jašurek.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
210 mm Národní technická knihovna podporuje.... OPEN ACCESS WEEK
Činnost komise IVIG v roce 2003 CPVŠ 2003, Hradec Králové, Ludmila Tichá
Perspektivy lékařských knihovníků v knihovnicko-informačních.
1 Činnost komise IVIG v roce 2006 CPVŠK 2006, Olomouc,
- strategie pro harmonizaci politik otevřeného přístupu v Evropském výzkumném prostoru Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita.
Zahraniční stáže- Evropské programy
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Mezioborová síť spolupráce pro policy development v oblasti udržitelného rozvoje Přehled aktivit COŽP 26. září 2011, Jana Dlouhá.
Celostátní porada vysokoškolských knihoven 2005, Praha, Asociace knihoven vysokých škol ČR v roce 2005 Barbora Ramajzlová
Další zdroje informací pro vědu Mgr. Lenka Němečková PhDr. Ludmila Tichá Ústřední knihovna ČVUT.
Činnost komise IVIG v roce 2005 CPVŠK 2005, Praha,
Další zdroje informací pro vědu Mgr. Lenka Němečková PhDr. Ludmila Tichá Ústřední knihovna ČVUT.
Projekt POLYCE Markéta Borovská, Útvar rozvoje hl. m. Prahy Národní informační den pro zájemce OP ESPON února 2011.
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
PROFESNÍ INŽENÝR NOSITEL TECHNICKÝCH INOVACÍ
Plánování prvních kroků
Česká národní koalice pro digitální pracovní místa
Pedagogická knihovna J. A. Komenského
Zapojení VŠB-TUO, FBI do mezinárodních aktivit ve snižování rizik katastrof Připravil: Danihelka, 2016.
Transkript prezentace:

Mezinárodní spolupráce komise IVIG v roce 2006 Seminář IVIG, 21. září 2006 Ludmila Tichá, ČVUT v Praze Fakulta strojní, Ústřední Odborná komise pro informační vzdělávání a informační gramotnost na vysokých školách

Zahraniční hosté semináře IVIG Od 1. ročníku: →2003 – Woody Horton, USA →2004 – Mária Meleková, Slovensko – Sylvie Chevillotte, Francie →2005– Alenka Šauperl, Slovinsko – Zdravka Pejova, Slovinsko →2006– Pieta Eklund, Švédsko

Zahraniční spolupráce 2005 →Příslib spolupráce s International Center for Promotion of Enterprises, Ljubljana, Slovinsko →Information Literacy Survey – průzkum informační gramotnosti – příprava a testování dotazníku – MŠMT, Národní knihovna, ČVUT, ČZU

Workshop ICPE 2006 UNESCO-CEI Workshop on Information Literacy Initiatives for Central and South East European Countries, Ljubljana, Slovenija, March 27-28, 2006 →45 účastníků z 19 zemí →country paper – stav a podmínky pro rozvoj informační gramotnosti v zemi →survey of information literacy – vyplnění upraveného dotazníku a ověření sběru dat →diskuse o terminologii a definicích, CoiL-LL (Clearinghouse on Information literacy and Lifelong Learning →závěry workshopu jako doporučení pro země střední a jihovýchodní Evropy v dalším postupu zvyšování informační gramotnosti

Kontakty se Slovenskem Seminár akademických knižníc, květen, Žilina Informačná gramotnosť a vzdelávacie aktivity akademických knižníc Pořadatel: Slovenská asociácia knižníc Mezinárodní konference, říjen, Bratislava Využívanie informácií v informačnej spoločnosti Pořadatelé:Katedra knižničnej a informačnej vedy, FiF, Univerzita Komenského Bratislava Univerzitná knižnica Bratislava Slovenská asociácia knižníc

Publikace Achieving an Information Society and a Knowledge-based Economy through Information Literacy: Proposal for an Information Literacy platform and an Action Plan for Central and South-East European Countries. Policy Recomendation and Practical Directions. 12 autorů ze 7 zemí Finanční podpora:

Konference International conference at The Royal Library and University of Copenhagen Copenhagen, August 16-18,