OCHRANA DAT – JEDNODUŠE A ZCELA BEZPEČNĚ! T-Soft s.r.o. Mgr.Pavel Hejl, CSc.,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Poznejte jak je skvělé Mít to pod Kontrolou a máte svou infrastrukturu pod kontrolou Michal Hroch Produktový manažer Microsoft ČR.
Advertisements

Úvod Roviny bezpečnosti Softwarová bezpečnost AntiviryFirewall Bezpečnost na internetu PhishingSpam Datová komunikace Soutěž Bezpečně na netu 2014.
Single Sign-On (SSO) konečně komfort pro uživatele Konference ISSS – duben 2008 Pavel Novotný, NESS.
Projekt Informační a vzdělávací portál Libereckého kraje I CZ.1.07/1.1.00/ I Technologie portálu Pavel Krayzel CELN o.s.
Softwarové zabezpečení serveru
Bezpečnost na platformě Microsoft & Petr Hartmann Solution Specialist Microsoft.
Pravidelné zálohování dat
Nepodceňujte ochranu firemních dat Martin Ondráček & Adriana Gregr Product Director & Sales Director.
1 | Kaspersky Endpoint Security Přehled. 2 | Kaspersky Endpoint Security Kaspersky Endpoint Security for Windows Kaspersky Endpoint Security for Mac Kaspersky.
Návrh počítačové sítě malé firmy
Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Ochrana aktiv v malé firmě Bakalářská práce Pavel Šnajdr – Aplikovaná informatika.
Bezpečnost dat na koncových zařízení Autor : Martin Ondráček, Product manager SODATSW spol. s r.o., Sedlákova 33, Brno,
GNU/Linux a bezpečnost v akademických sítích České vysoké učení technické v Praze Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská Katedra softwarového inženýrství.
Aktuální trendy bezpečnostních hrozeb v informatice a telekomunikacích
SIG Bezpečná síť Bezpečná data Bezpečný business Josef Zábranský Hradec Králové,
Celostátní informační podpora krizového řízení
OBSAH PREZENTACE Elegantní autentizace = Digipass GO 1 Snadné ovládání
JEDINÉ ŘEŠENÍ – OD HESEL K ČIPOVÝM KARTÁM! T-Soft s.r.o. Mgr.Pavel Hejl, CSc.
INFORMATIKA 4_5 5. TÝDEN HODINA.
Podnikání na Internetu letní semestr 2004 Jana Holá VIII.
Advanced Technologies 05 Jak zabezpečit váš Web Server Martin Pavlis (MCSE, MCT) Konzultant.
EGEE-II INFSO-RI Enabling Grids for E-sciencE EGEE and gLite are registered trademarks Bezpečnost v Gridech Daniel Kouřil EGEE kurz.
NeoSync on-line zálohování pro každého / pro každou firmu
Petr Krčmář Vzdálený přístup k firemní síti (bezpečně)
BIS Firewall Roman Danel VŠB – TU Ostrava.
1 Číslo-název šablony klíčové aktivityIII/2–Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Tematická oblastZáklady informatiky a hardware DUMVY_32_INOVACE_ODB_540.
Možné hrozby, právní aspekty a technické řešení
Počítačové sítě Základní pojmy.
Copyright (C) 1999 VEMA počítače a projektování, spol. s r.o.
T - SOFT spol. s r.o. Systém integrované bezpečnosti Mgr. Pavel Hejl, CSc 2007.
ICT – Informační a komunikační technologie Ing. Libor Měsíček, Ph.D. CN460
CATE 2001 – Brno, 9. května 2001 Bezpečnost a ochrana informací Pavel Věchet, IBM Česká republika, spol. s r.o.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Tomáš Kantůrek 4. dubna 2005 Bezpečnost v praxi – implementace v síti WAN ÚZSVM.
Ochrana síťového prostoru malé firmy Plošné útoky, rizika & řešení Jaroslav Šeps, ŠETRnet s.r.o.
Internetové protokoly Autor: Milan Bílek. Internet Internet je celosvětová systém propojených počítačových sítí. Počítače mezi sebou komunikují pomocí.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA PŘI POUŽÍVÁNÍ PC A INTERNETU
Miroslav Skokan IT Security Consultant
Aktuální bezpečnostní výzvy … a jak na ně ….. v praxi Dalibor Lukeš Platform and Security Manager Microsoft Czech and Slovak Michal Pechan Production Stream.
 KOMIX s.r.o. Použití webových služeb v komunikaci s centrálními registry státní správy příspěvek do sborníku konference ISSS/LORIS/V4DIS.
Profesní čipové karty Mgr. Lada Hrůzová Vedoucí projektu Konference ISSS, 24. – 25. březen 2003, KC Aldis Hradec Králové.
Biometrie v bankovnictví
Zabezpečení. GPO Security Settings Comp Conf – Win Settings – Security Settings Account Policies – Password Policy – požadavky na hesla uživatelů Doménová.
Bezpečnost a ochrana dat. SODATSW spol. s r.o. SODATSW od roku 1997 pomáhá svými unikátními řešeními zvyšovat ochranu informací je výrobcem softwarových.
1 MOBILNÍ ZAŘÍZENÍ V PODNIKOVÝCH SÍTÍCH Petr Janda, ICZ a. s
Informační bezpečnost – úvodní přednáška. Koncepce ochrany IS cílem je minimalizovat souhrn všech hrozeb se zvážením jejich individuální závažnosti pro.
BEZPEČNOSTNÍ TECHNOLOGIE I Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro bezpečnostní systém státu (reg. č.: CZ.1.01/2.2.00/ )
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Bc. Petr Poledník NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Počítačové systémy ČÍSLO.
Identity a Access management Petr Štros
Počítačová bezpečnostPočítačová bezpečnost -je obor informatiky, který se zabývá zabezpečením informací v počítačích (odhalení a zmenšení rizik spojených.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastVzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Biometrika v informační bezpečnosti Daniel Raška.
Operační systém Windows
Operační systém Windows
Cloud computing v praxi
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Bezpečnost mobilních zařízení
9. Bezpečnostní pravidla při používání počítače a internetu
Bezpečnost dat.
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Účinné zabezpečení IT a stálý dohled
BEZPEČNOSTNÍ RIZIKA INTERNETU
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Koncepce bezpečnosti v infrastruktuře systémů veřejné správy
Bezpečnost práce s počítačem
Zabezpečení www stránek
Bezpečnost práce s dokumenty
Centrální místo služeb 2.0
Transkript prezentace:

OCHRANA DAT – JEDNODUŠE A ZCELA BEZPEČNĚ! T-Soft s.r.o. Mgr.Pavel Hejl, CSc.,

© T-SOFT Obsah prezentace  Současný stav  Bezpečnostní hrozby a jejich řešení  Jak se bránit?  CryptoSafe  Single Sign-On  Borderless Security SSO  SafeNet smart tokeny  Komu je produkt určen?  Souhrn

© T-SOFT Současný stav Analýza IBM: v prvním pololetí roku 2005 více než 237 miliónů bezpečnostních útoků, vedených zločinnými zájmy. Přispěl k tomu zejména výrazný nárůst útoků, zaměřených na krádež důležitých dat či identit, s cílem vymáhat peníze nebo zcizené informace prodat. Nejčastěji byla napadena státní správa v 54 milionech případech, výroba ve 36 milionech, finančnictví ve 34 milionech a zdravotnictví v 17 mil. útoků během půl roku. Meziroční nárůst útoků dosahuje 50%! v prvním pololetí roku 2005 více než 237 miliónů bezpečnostních útoků, vedených zločinnými zájmy. Přispěl k tomu zejména výrazný nárůst útoků, zaměřených na krádež důležitých dat či identit, s cílem vymáhat peníze nebo zcizené informace prodat. Nejčastěji byla napadena státní správa v 54 milionech případech, výroba ve 36 milionech, finančnictví ve 34 milionech a zdravotnictví v 17 mil. útoků během půl roku. Meziroční nárůst útoků dosahuje 50%!

© T-SOFT Bezpečnostní hrozby a jejich řešení  Ztráta/krádež notebooku  Průnik do OS  Průnik do aplikací  Krádež/záměrné poškození citlivých dat zaměstnancem organizace  Odposlouchávání komunikace  zálohování a šifrování  Update OS a PKI  PKI/Single Sign-On  šifrování dat  šifrování

© T-SOFT CryptoSafe  Šifrování souborů ve chráněných adresářích  Adresáře mohou být na lokálních i sdílených síťových discích  Soubory šifrovány unikátními symetrickými klíči  Klíče jsou uloženy bezpečně na smart tokenu  Podpora technologií PKI

© T-SOFT Single Sign-On Technologie, která umožňuje:  Nasazení politiky silných hesel  Zjednodušit proces identifikace a autentizace  Usnadnit práci uživatelům i správcům

© T-SOFT Borderless Security SSO  Deploy Rapid Technology (patentováno)  Podpora PKI/Single Sign-On  Zjednodušuje a chrání přístup pomocí smart tokenů  Silná hesla  Ovládání všech hesel uživatele  Nárůst IT produktivity – uživatelů i správců

© T-SOFT SafeNet smart tokeny  Multifunkční (fyzický a logický přístup)  Multiaplikační (Java karty)  Biometrické  FIPS 140-1/2 úroveň 2 Široké rozmezí použití a zvýšená ochrana

© T-SOFT Komu je produkt určen?  Jednotlivcům, firmám a organizacím, které potřebují rychle a jednoduše zvýšit bezpečnost pro: – Přístup do počítačů a počítačových sítí – Přístup do aplikací, internetu, VPN… – Přístup k datům

© T-SOFT Souhrn Bezpečnostní řešení T-SOFT: - bezpečné uložení všech autentizačních dat - zabezpečení citlivých dat na discích - integrace fyzické a IT bezpečnosti - integrace hardwaro-softwarových produktů - zabezpečení komunikace - zjednodušení práce uživatelů i administrátorů

© T-SOFT Otázky

T op SO lution F or T omorrow Děkuji za pozornost