Hospodářská politika v ČR, jak dál? XI. EXPORTNÍ FÓRUM Trutnov listopad 2013 Jan Mládek poslanec Parlamentu ČR stínový ministr financí ČSSD předseda družstva.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přechod od totality k demokracii (politologické hledisko)
Advertisements

KDU-ČSL 1 Financování politických stran a regulace politických kampaní Pavel Bělobrádek předseda KDU-ČSL.
RUD Rozpočtové určení daní Ing. Jan Mládek, CSc. Stínový ministr financí ČSSD Praha, Listopad 2011.
Libuše Holoubková, C4A. EUROPEAN UNION  EUROPEAN UNION  CZECH REPUBLIC‘S ENTRY INTO THE EUROPEAN UNION UNION  CZECH REPUBLIC IN THE EUROPEAN UNION.
NAŠI BÝVALÍ POLITICI Lucie Sedláčková.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola
Politika a politické strany
Participace občanů na politickém životě
V. Podnikatelské fórum Jindřichův Hradec 23.listopadu 2006 Ivo Strejček poslanec ODS v Evropském parlamentu výbor pro ekonomiku a monetární záležitosti.
Československo I
DEMOKRACIE ZA PRVNÍ REPUBLIKY
Volební systém České republiky
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
FONTES RERUM Družstvo pro ekonomická, politická a sociální studia
VIII. EXPORTNÍ FÓRUM Jan Mládek stínový ministr financí ČSSD Mladé Buky
Akce ČMKOS proti dopadům škrtformy STÁVKOVÁ POHOTOVOST Spanilé jízdy Regionální setkání s předsedy ZO Anketa a její vyhodnocení Kulatý - hranatý stůl (s.
Vnější ekonomické vztahy - hlavní faktory a rizika na běžném účtu Ing. Miroslav Kalous, CSc. Česká národní banka, sekce měnová a statistiky
Zpráva o světových investicích 2006 (UNCTAD) KONFERENCE OSN PRO OBCHOD A ROZVOJ (UNCTAD)
Průmyslová politika ČSSD „ČR mezi deset nejvyspělejších zemí světa“ Petr Kajnar primátor města Ostrava, stínový ministr průmyslu a obchodu Programová konference.
Naši sou č asní politici Ivana Pavlí č ková 7A/
Současní ministři ČR Od 13. července 2010.
Poznej politiky Kristýna Dudová. předseda vlády, poslanec PČR předseda strany ODS, člen regionální rady, místopředseda oblastního sdružení.
Connecting Sentences with který Connect the following sentences with který. Remember to put který into the appropriate number and case. Vzor: Viděl jsem.
Trnitá česká cesta k euru Jan Mládek „Zájmy České republiky a přijetí společné evropské měny konference“ V PSP ČR dne 17. září
Významní čeští politici. Miroslava Němcová Předsedkyně poslanecké sněmovny v letech ?
Vliv změny volebního obvodu na volební výsledek (případová studie)
Obecní bytová politika Ing. David Slavata, Ph.D. Economics of Housing.
Účetnictví materiálových toků (ISO 14051)
Petr Machala slovenských stran pro nezávislost oslavy Andreje Hlinky „Memorandum o suverénním Slovensku“ – ve Slavkově přijata Deklarace.
INSTITUCE EVROPSKÉ UNIE
Vlády ČR Jaromír Hanzal.
Světová ekonomikaOPF1 SVĚTOVÁ EKONOMIKA 5. Světová ekonomikaOPF2 1) Měření světového obchodu 2) Tendence ve světovém obchodě 3) Světové ceny 4) Obchodní.
Stát a národní hospodářství
4. MĚNOVÉ KURZY.
Ing. Jan Mládek, CSc. Ministr Vývoj české ekonomiky 11.
Platební bilance ČR z hlediska členství v EU a perspektivně v EZ (seminář na VŠFS dne , projekt IGA VŠFS č. 7701)
Politici ČR © Tereza Mračková, 7A/8. Petr Nečas, předseda vlády ČR.
VNĚJŠÍ VZTAHY 1. OTEVŘENOST 2. PLATEBNÍ BILANCE 3. MĚNOVÉ KURZY.
Euro versus koruna Kdy je optimální přijmout euro? 18. října 2007 Hlavní sál, Senát PČR Centrum pro studium demokracie a kultury Výbor pro záležitosti.
Politici České republiky Monika Synková. 1.) Vlasta Parkanová  2010 – současnost: Místopředsedkyně Poslanecké sněmovny parlamentu České republiky 
Politické strany ČR NěmeckoFrancie Velká BritánieSpojené státy ODS ČSSD KDU – ČSL KSČM SZ CDU – CSU SPD FDP Zelení PDS RPR – Sdružení pro republiku UDF.
Datum: Projekt: Kvalitní výuka Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_056 Jméno autora: Blanka Zbožínková Název.
Číslo projektuOP VK Název projektuModerní škola Název školySoukromá střední škola podnikání a managementu, o.p.s. PředmětObčanská nauka (klíčová.
JÁ JAKO OBČAN ČESKÉ REPUBLIKY ZS1BP_PIV4, jaro 2015 Mgr. Kateřina Mrázková, Ph.D.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Teritoriální setkání Singapur Česká exportní banka - aktuality ve financování exportu.
Hodnotové hranice mezi voliči politických stran v ČR Prezentace z výzkumu podpořeného grantem č Grantové agentury Univerzity.
Léta prosperity a léta krize v ČSR Období prosperity.
Australia. A Wealth of Opportunities. Význam hornictví v Austrálii Rok aktivity Možnosti pro spolupráci Austrálie – Váš možný partner Jan Brejcha.
Uhelný průmysl v Evropě nová publikace EURACOAL Dr. Renata Eisenvortová Manažer evropských záležitostí Czech Coal a.s. Člen výkonného výboru EURACOAL Těžební.
Politika a společnost „První republiky“. Armáda Byla rychle vytvořena zejména z bývalých legií V roce 1919 musela vytlačit maďarské vojsko, které obsadilo.
EU_32_sada1_14_SV_Vláda_Cup
ZÁKONODÁRNÁ MOC Jana Karásková.
Evropský parlament Zuzana Kasáková.
Zahraničně obchodní politika České republiky a Číny
Veřejná volba Měření volební síly Logrolling
Index exportu
První republika Československá‏
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
EU_32_sada1_13_SV_Prezidentské volby_Cup
Autor: Mgr.Lenka Preisová
Politici ČR Kateřina Kurcová 7A/
Czech Republic Ing. David Slavata, Ph.D..
Komunální politika: teorie a praxe. Hlavní město Praha
Kooperativní hry s více hráči Koaliční hry Hlasovací hry
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Česká republika Srdce Evropy.
spolupracujeme s ekonomickou diplomacií
Podnikatelská rada Rodinné podniky v ČR Ing. Pavel Vinkler, Ph.D.,
Transkript prezentace:

Hospodářská politika v ČR, jak dál? XI. EXPORTNÍ FÓRUM Trutnov listopad 2013 Jan Mládek poslanec Parlamentu ČR stínový ministr financí ČSSD předseda družstva FONTES RERUM

Kde může nová vláda udělat něco rychle? No přece ve vztazích ČLR, které byly blokovány Nečasem, ale spíše Karlem Schwarzenbergem. Ukažme si nejprve několik čísel o ZO.

Main Export Markets of Czech Republic Source: Czech Statistical Office,

First Five Importers into Czech Republic Source: Czech Statistical Office,

Czech Balance of Trade with Germany and China

Je to opravdu tak špatné? Ne nutně, výsledky se zdají být vychýlené protože nezachycují nepřímý obchod: ČR  Německo  Čína Čína  ČR  EU28

Balance of Trade between ČR and China Source: ČLR: vystoupení Viléma Semeráka na semináři FONTES RERUM: Kdy bude největší ekonomikou světa a kdy supervelmocí? ,

FDIs into Czech Republic in 2012 (USD billion)

Závěry z výše uvedeného? 1. Je zde potřeba pro více vybilancováný a přímější obchod mezi ČR a ČLR 2. ČLR je již dnes druhá největší ekonomika světa a její FDI by měly být výrazně vyšší.

Co bude po volbách? Ekonomika potřebuje stabilitu. Bohužel voliči rozdali karty obtížným způsobem. TOP 09 a ODS diskreditovány posledními 7 lety. ČSSD nedosáhla to co čekala a přišla nová hnutí ANO je v šoku, kam se dostalo. Okamura má 14 poslanců a jen 9 členů hnutí. Co k tomu dodat? Bude buď koalice ČSSD/ANO/KDU-ČSL anebo nové volby v říjnu 2014.

Děkuji za pozornost!