Regionální knihovní systém Region Jindřichův Hradec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunitní knihovna v Břevništi
Advertisements

Souborný katalog SKAT a elektronické informační zdroje z dílny firmy LANius s.r.o. Ing. Jiří Šilha.
Webové stránky pro knihovníky Podívejte se a vyzkoušejte.
Veřejné informační služby poskytované prostřednictvím Internetu Městskou knihovnou v Ústí nad Orlicí n okres Ústí nad Orlicí - MěK Ústí nad Orlicí s reg.
MEZIKNIHOVNÍ VÝPŮJČNÍ SLUŽBA V OKRESE ŽĎÁR NAD SÁZAVOU Mgr. Libuše Foberová Pardubice 15. – 16. dubna 2003 KNIHOVNA MATĚJE JOSEFA SYCHRY VE ŽĎÁŘE NAD SÁZAVOU.
S Internetem do světa – svět u nás Veřejný přístup občanů k širokopásmovému internetu prostřednictvím veřejné knihovny ve statutárním městě Brně SROP,
Portál jihočeských knihoven Jihočeská vědecká knihovna PhDr. Zuzana Hájková
Regionální knihovní systém Clavius REKS
Regionální funkce knihoven, Pardubice, Meziknihovní služby: platforma pro spolupráci knihoven Jindřiška Pospíšilová Národní knihovna ČR.
Regionální funkce knihoven v Jihočeském kraji Lidmila Švíková.
Tvorba výměnných fondů, jejich cirkulace a distribuce Definice závazného standardu výkonového ukazatele pro práci s výměnnými fondy Struktura výkonového.
Projekt internetizace knihoven Jihočeského kraje Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích Logo vaší společno sti vložíte na snímek tak, že V.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Veřejné knihovny v regionu Blansko a Boskovice – proměny a srovnání Setkání starostů a knihovníků okresu Blansko
, InforumJiří Šilha, LANius s.r.o. Nové možnosti komunikace knihovních systémů firmy LANius s.r.o. Client-server varianta systému CLAVIUS ®
Internetizace knihoven a regionální funkce PhDr. Jaroslav Vyčichlo ředitel Studijní a vědecké knihovny PK ve spolupráci s Mgr. Tomášem Gecem.
OD FAKULTNÍCH KNIHOVEN KE KNIHOVNĚ CENTRÁLNÍ Dana Lošťáková Knihovna UP Olomouc.
Zlín - květen 2006 Regionální knihovní systém Clavius REKS firma LANius s.r.o.
Podpora přijímacího řízení ŠIP KHK Prezentace modulu Podpora přijímacího řízení v rámci projektu Školský informační portál KHK INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ.
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Návrh postupu - výsledky jednání koordinační skupiny 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Sdílená katalogizace po pěti letech provozu Ing. Jiří Šilha,
REKS - Regionální knihovnický systém Školení pro dobrovolné knihovníky 4. března 2008.
Integrovaná strategie území Místní akční skupiny Království – Jestřebí hory, o.p.s. Jan Balcar.
E-město a e-knihovna Městská knihovna v Praze: infrastruktura pro síť knihoven a služby občanům Jaroslava Štěrbová.
REKS Stav automatizace knihoven na Opavsku. Něco z historie OPAVA : Počátek automatizace rok 1994: listopad 1995 spuštění výpůjčního protokolu na hlavní.
Jindřichův Hradec, Školní a veřejné knihovny – spolupráce v regionu Konkurence? Ne! Spolupráce …
Do knihovny po Internetu, na Internet do knihovny 28. února 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel: ,
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
 asi 60 km od Olomouce  Středisková obec  Necelé 2000 obyvatel  Středisková knihovna  Obsluhuje 12 knihoven  1 pracovník profesionální  úvazek na.
Jaký byl Březen měsíc internetu 2005? 20. dubna 2005 Vít Richter Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Národní knihovna ČR Tel: ,
Elektronické knihy v Masarykově veřejné knihovně Mgr. Jana Machalová Praha, NTK,
Internetizace knihoven a SROP Roman Giebisch Vědecká knihovna v Olomouci.
Knihovny okresu Vsetín Ing. Věra Pelcová v roce 2013.
Statistika a porovnání činnosti knihoven Lidmila Švíková Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích.
Regionální funkce knihoven ve Zlínském kraji Setkání starostů a knihovníků Zlín – PhDr. Zdeňka Friedlová Krajská knihovna Františka Bartoše.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Knihovna v obci Rohov. Místní knihovna ROHOV Adresa: Hlavní 180, Rohov Adresa: Hlavní 180, Rohov Knihovník: Markéta Kretková a Adéla Komárková.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Co by měla splňovat pověřená knihovna (Atest) Pardubice Zlata Houšková.
ISSS 2008, Hradec Králové Elektronické zpracování problematiky zákona o střetu zájmů Mgr. Věra Hottmarová, MěÚ Smiřice Mgr. Tomáš Lechner, Triada, spol.
Integrovaný regionální knihovní systém 3. generace Ing. Petr Štefan, Kp-sys s.r.o. Pardubice.
Jindřichův Hradec Spolupráce mezi knihovnami v koncepcích a v realitě.
Co by měla splňovat pověřená knihovna Brno
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Využití Souborného katalogu knihovnami NPÚ v systému Tritius
Přístup k veřejnému internetu v knihovnách obcí a měst Vít Richter Knihovnický institut Národní knihovna ČR Tel ISSS 2007.
Webové stránky v roce 2010 Region Pověřená knihovna Profesionální knihovny Neprofesionální knihovny Blansko 1 (1) 6 (6) 17 (49) Boskovice 1 (1) 4 (4) 21.
Role veřejných knihoven v rámci veřejné správy SKIP Jindřichův Hradec,
Webový knihovní systém
Služby knihoven knihovnám v roce Regionální služby  Knihovna BBB v Uh. Hradišti je pověřenou knihovnou z hlediska RF  Knihovna BBB zajišťuje výkon.
Koncepce rozvoje regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v letech Porada ředitelů pověřených knihoven JMK, Mgr. Adéla Dilhofová.
Výkon regionálních funkcí v Jihomoravském kraji v roce 2014 v celostátním srovnání Porada ředitelů pověřených knihoven Jihomoravského kraje Městská knihovna.
Sekce SDRUK pro regionální funkce Centrální adresář knihoven stav aktualizace – květen 2016 NK ČR Praha PhDr. Eva Svobodová.
MěÚ Tišnov nám. Míru 346, Tišnov Sál Městského kulturního střediska, Tišnov Technologické centrum ORP Tišnov Jiří Dospíšil, vedoucí OSVV Ing. Dušan.
Zajištění regionálních funkcí knihoven v roce 2013 PhDr. Vít Richter Národní knihovna ČR Svaz knihovníků a informačních pracovníků ČR Tel. 603–223–627,
Knihovna UTB ve Zlíně a její (nejen) elektronické služby PhDr
Městská knihovna Tábor a Souborný katalog ČR
Knihovna Kroměřížska Odborný seminář
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Michal Šperling - EUREDIS
Podpora přijímacího řízení ŠIP KHK
Porada starostů obsluhovaných obcí
PORADA RF Holasovice
Automatizace venkovských knihoven – nutnost či luxus
Transkript prezentace:

Regionální knihovní systém Region Jindřichův Hradec

Malé ohlédnutí … Rok 2004  Rozhodnutí zařadit AKS Clavius ReKS do nabídky služeb, podání grantu na MK ČR Rok 2005  Příprava centrálního pracoviště (nákup SQL verze, aj.), připojování prvních 5 knihoven

Malé ohlédnutí … Rok 2006  Příprava dalších knihoven – připojení k internetu (PIK), zajištění HW (Jihočeský projekt internetizace knihoven), 12 zřizovatelů podalo žádost o grant na MK ČR  Vlastní realizace – vkládání fondu, výpůjční protokoly …

Pro koho ? Region má 63 neprofesionálních knihoven vč. poboček (51+12) Pro knihovny v obci s počtem obyvatel do 500 Knihovna poskytuje kvalitní služby Knihovna i zřizovatel má zájem o automatizaci služeb

Zapojené knihovny … Do 100 obyvatel2 Do 200 obyvatel9 Do 300 obyvatel5 Do 400 obyvatel2 Do 500 obyvatel2 Nad 500 obyvatel1 (658 obyv.) Volné 2 licence

Nákup a rozdělení licencí … 23 licencí 11 licencí MěK J.Hradec 12 licencí zřizovatelé Do budoucna: licencí

Vlastní realizace … Probíhá od roku 2005  5 knihoven v nejbližším okruhu od naší knihovny  Pracovní setkání s knihovníky i zřizovateli  Příprava lokací,hesel,prefixů …  Volba varianty přístupu k systému Plnohodnotná Zjednodušená – webové rozhraní

Zjednodušená varianta … Pro:  Snadné vkládání  Rychlé vkládání  Malá možnost chyb  Jednoduchá kontrola  Umí základní operace programu Proti:  Tisk čárových kódů – tiskne naše knihovna  Tisk upomínek – prozatím nebyl požadavek  Statistika – není ihned k nahlédnutí

Současná automatizace knihoven regionu AKS Clavius ReKS 21 knihoven AKS LANius 4 knihovny AKS Clavius 3 knihovny Výhled do roku 2010  Počet automatizovaných knihoven 35-40

Závěrem … Děkuji za pozornost Kontakt:  Jana Hladíková  Městská knihovna Jindřichův Hradec – regionální služby   